Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.06.2017 15:28 - Бог е любов.....
Автор: lubovakoniamash Категория: Лични дневници   
Прочетен: 913 Коментари: 4 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Бог е любов. Безусловна, съвършена, истинска, свята, вечна. Това го знае всеки искрен и вярващ човек. Но Бог е и Личност. Свят Дух, Който изпълва всичко и пребивава навсякъде. Той обича всеки човек, закриля го и общува с него по тайнствен, индивидуален начин. Поради греховете си обаче, често човек не вижда тази закрила, а общуването на Твореца с него смята за недействително. Така се стига до самопревъзнасяне. Човек започва да мисли, че не Бог е сътворил вселената, а че тя е възникнала случайно, вследствие на голям, необясним взрив. Започва да си мисли, че не Бог е сътворил човека, но той се е оформил посредством еволюцията, като е преминал преди това през амеба, риба, земноводно, маймуна и пр. Започва да си мисли, че законите в Свещеното Писание са измислени, а тези в човешкото сърце са сугестия. Така, постепенно, той губи връзката с Истината, губи връзката си с Твореца. Започва да вярва, че всичко му е позволено. И неусетно се превръща в атеист. В безумен индивид, отричащ съществуването на Бога. В следствие на това пътят надолу е много бърз. "Щом няма Бог всичко ми е позволено", заключава той и започва да Богохулства с мисли, дела и действия. Аборти, извънбрачни деца, хомосексуализъм, евтаназия... Свободите и греховете му нямат край. Превърнал се в самодостатъчен индивид той започва да парадира с войната си срещу Твореца и похулването на волята Му. Организира публични прояви на глупостта и разпуснатостта си и неспокойно крещи към всички, които са запазили здравия разум и християнската си съвест, че трябва да го приемат такъв какъвто иска да бъде, различен, обратен, гей, педераст и т.н. Но християните, колкото и да им се иска да бъдат добри, не могат да приемат това поведение. Всеки християнин е длъжен, доколкото му позволяват силите, да говори честно и открито, че Христос не одобрява това. Да, Бог е любов. Но Той е духовна, свята, истинска, вечна, чиста, и съвършена любов. Не любов плътска, страстна, временна и нечиста. Затова християните нямат право да одобряват еднополовите публични обществени прояви. Християните са благословени да знаят Истината. Кръстените са в Христа и им е обещана вечна радост с кроткия и благ Спасител. От тях се иска само малко повече решимост и вяра. "В света скърби ще имате; но дерзайте: Аз победих света", казва Господ (Йоан 16:33).
Автор:
Martin Ralchevski



Гласувай:
7



1. davidzvezdata - . . . . . До средата е Вярно и е Истина. . ...
12.06.2017 16:06
..... До средата е Вярно и е Истина ..... но после - за Християнството - Защо ?... Християнството е Религия - Егрегор ... Нима на Самоосъзналия се му трябва посредник към БОГА..... Ти и БОГА в Тебе - Това е Истината.....
цитирай
2. lubovakoniamash - Здравйте г-н Марков!
13.06.2017 11:36
Благодаря, че споделихте мнение по моята публикация.
Вие казвате, цитирам: " До средата е Вярно и е Истина ..... но после - за Християнството - Защо ?... Християнството е Религия - Егрегор ... Нима на Самоосъзналия се му трябва посредник към БОГА..... Ти и БОГА в Тебе - Това е Истината....."
Моя въпрос към Вас е как определяте кое е Истина и кое не е ?Кой е вашият критерии за това?
Моя критерий за Истината е Иисус Христос и всичко, което е казал и оставил като заповеди в Светото писание.
Защото, всеки, който няма в себе си дух съкрушен, който открива в себе си каквато и да било добродетел или достойнство, който не се придържа непоколебимо към учението на Православната църква, а се ръководи само от своето собствено мнение, или следва неправославно учение – е в състояние на заблуда. Така, че за да имате някакво трърдение добре би било да го подкрепите с аргументи...или цитати от "Светото евангелие" ако сте източноправославен християнин. Ако пък не сте и просто си разсъждавате на "глас", защо точно Вашата" истина" трябва да слушам?
поздрави,
Дора
цитирай
3. debeloto - лъжеучителю и лъжеразпростран...
13.06.2017 23:28
лъжеучителю и лъжеразпространителю давидзвездата, недей да се опитваш да развращаваш с мерзостите си истината и не се опитвай да заблуждаваш християните, постовете ти и безсрамната ти наглост относно християнството си ги говори пред огледалото, за да ти ги то върне обратно, недей цапа с мръсотиите си постове, които хранят душите християнски!
цитирай
4. lubovakoniamash - Привет Митко, благодаря ти за подкрепата!
14.06.2017 17:51
Привет Митко, благодаря ти за подкрепата!
поздрави,
Дора
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lubovakoniamash
Категория: Лични дневници
Прочетен: 655183
Постинги: 771
Коментари: 1086
Гласове: 1302
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031