Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.09.2011 15:01 - Днес в Катуница
Автор: strannica Категория: Новини   
Прочетен: 2730 Коментари: 4 Гласове:
11

Последна промяна: 26.09.2011 18:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Жителите на ромския квартал в Катуница: Не ни е страх, и ние искаме Киро вън от селото   image
Жителите на ромската махала също са срещу РашковиИ ние искаме Киро Рашков да бъде изселен от Катуница, обявиха жителите на ромската махала в размирното село днес пред общината. Те се появиха за първи път след убийството на Ангел Петров, за да застанат зад каузата на съселяните си. Ние сме християни. Работим здраво, вадим честно парите си. И нямаме нищо общо с Рашкови. Дори напротив. И ние се чувстваме мачкани от Киро и внуците му. Един по един се връщаме в махалата, тъй като повечето от нас изведоха децата си от домовете. Не от страх от хората в Катуница, а от прииждащите тълпи, защото беше страшно, разказа пред Под тепето Георги Георгиев. Искаме да го няма. Искаме правителството да направи така, че Рашкови да не се връщат тук. Като я няма държавата, народът е силен. Евала на тези, дето запалиха сараите на Киро, допълни друг мъж от ромската махала. image
Скрихме децата си, но вече се връщаме по домовете си, каза Георги Георгиевimage
Веселин изглежда съсипан от мъка
Вие сте едни от нас. Няма от какво да се боите, успокояваше ромите бившата кметица на селото София Несторова, която е в конфликт с Рашкови от много време. Тук не става въпрос за етнически конфликт. Ето ги, хората от ромската махала са заедно с нас, обясни пред медиите Несторова. Около нея с наведена глава бродеше синът й Веселин. Момчето е като смачкано, тъй като смята, че Ангел Петров е убит заради него. Мен искаха да трепят. Не Ангел. За мен дойдоха, а него убиха, съсипан е Веселин. А хората се опитваха да му вдъхнат кураж. 


Погребаха Павел без медии   image
Павел, чието сърце не издържа на напрежението по време на шестивието на жителите на Катуница, бе погребан днес. Траурната церемония започна от дома на починалото момче, а след катафалката вървяха почти всички жители на селото. Опелото бе водено от пловдивския митрополит Николай. Полицията предупреди всички медии, които отразяваха траурния процес, да се съобразят със заръката на опечалените родители и да не снимат, за да няма нови размирици. Изнервени са хората заради репортажите в национална телевизия. Не ги ядосвайте допълнително, предупредиха униформените. 


Със сълзи посрещат Първанов и Бойко в Катуница   Президент и премиер запалиха по свещ в местния храм в деня на траур
image
Президент и премиер на излизане от храм Св. Никола в КатуницаСъс сълзи на очите хората в Катуница посрещнаха държавниците Георги Първанов и Бойко Борисов в епицентъра на тридневните протести, палежи и сблъсъци. Елате. Вижте ни. Искаме нормален живот, а не живот под терор, проплакаха жени от селото пред президента. Той дойде в Катуница веднага след срещата с премиера и ръководството на пловдивската полиция по повод екстремната ситуация в Пловдив и опасността от етнически конфликти. Първанов се срещна с местните хора, които изляха болката си от загубата на два млади живота и 20-годишното дерибействане на клана Рашкови в селото. Уверявам ви, че след финансовата ревизия срещу Рашкови ще приложим закона с цялата му строгост. Всички сме наясно, че Кирил Рашков не си е плащал данъците повече от 10 години, подчерта пред катунци държавният глава. А хората попитаха защо в продължение на 20 години в Катуница идват политици, Първанов отговори: „Да, това е така. Ще трябва да бъде изяснено”. Хората обещаха, че ще продължат с протестите, а Първанов ги увери, че по-лошо в никакъв случай няма да става. 
След като откри есенния панаир в Катуница дойде и Бойко Борисов. Двамата с президента влязоха в местния храм „Св. Никола” да запалят свещ и да се помолят за душите на убития Ангел Петров и загиналия от сърце Павел. 
image
image
image


Бойко утешава бащата на убития Ангел Петров   image
Бойко Борисов прегрна бащата на убития Ангел Петров- Атанас днес на обяд в Катуница. Премиерът се срещна с почернения татко, за да му изкаже съболезнованията си. Наско здрависа силно Борисов и обеща, че ще се държи, колкото и трудно да е в този момент за него. Двамата се отделиха далеч от медиите, а край тях сновеше главният секретар на МВР Калин Георгиев, който вчера, а и днес, отнесе критики и от премиер, и от президент заради изпускането на ситуацията в Катуница. Ако бях аз, щях да заградя по-голям периметър, каза по-рано пред медиите какво би бил направил бившият главсек на МВР и настоящ премиер, ако е бил на мястото на Георгиев в огнената нощ в Катуница. image
image
image
image


 
http://www.podtepeto.com/



Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mikino - ВАЖНО!!!! ДО ВСИЧКИ БЪЛГАРИ У...
26.09.2011 15:10
ВАЖНО!!!!
ДО ВСИЧКИ БЪЛГАРИ УЧАСТВАЩИ В ПРОТЕСТИТЕ: БЪЛГАРИ, В СТРАНАТА ВЕЧЕ ИМА МЕДИИ ОТ ЗАПАДНА ЕВРОПА И СВЕТА. ПО НЕОФИЦИАЛНИ ДАННИ ЗНАЕМ ЗАСЕГА САМО ЗА 2 ТЕЛЕВИЗИИ: "CNN" И "REUTERS". ИЗКЛЮЧЕТЕЛНО ВАЖНО Е ДА ВНИМАВАМЕ КАК СЕ ДЪРЖИМ!!! САМИ ВИДЯХМЕ КАК НАШИТЕ СОБСТВЕНИ МЕДИИ ОТРАЗИХА СЛУЧАЯ. ПОРЕДНИТЕ ЖЕРТВИ НА ЦИГАНСКОТО НАСИЛИЕ И ПОЛИТИЧЕСКО БЕЗХАБЕРИЕ И КОРУПЦИЯ В БЪЛГАРИЯ БЯХА ДАДЕНИ И ПЛАТЕНИ С НАШАТА КРЪВ, А МНОГО ОТ ТЕЛЕВИЗИИТЕ НИ ВМЕСТО ДА ГОВОРЯТ ЗА ТОВА КАК 19 ГОДИШНО МОМЧЕ БЕШЕ ЗМАЗАНО КАТО КУЧЕ, ГОВОРИХА КОЛКО ЛОШО БИЛО, ЧЕ СА ЗАПАЛЕНИ КЪЩИТЕ НА КИРО ЦИГАНИНА!!!! И ТОВА БЯХА НАШИТЕ СОБСТВЕНИ ТЕЛЕВИЗИИ....ПРЕДСТАВЕТЕ СИ СЕГА КАКВО ЩЕ КАЖАТ ЗАПАДНЯЦИТЕ! САМИ ЗНАЕТЕ ТЯХНОТО ОТНОШЕНИЕ КЪМ НАС И НАЙ-ВЕЧЕ КОГАТО СТАНЕ ВЪПРОС ЗА ЦИГАНИ!!!!! МЕДИИТЕ ЩЕ СЕ ОПИТАТ ДА НАПРАВЯТ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО, ЗА ДА ПРЕДСТАВЯТ ПРОТЕСТА КАТО СБИРЩИНА НА ПИЯНДЕТА, НАРКОМАНИ И ФАШИСТИ, А НЕ КАТО ОТГОВОР НА ЦЕЛИЯТ БЪЛГАРСКИ НАРОД СРЕЩУ ЕДНА МАФИОТСКА ВЛАСТ И ЦИГАНСКИ ТЕРОР. ВНИМАВАЙТЕ МНОГО КАК СЕ ДЪРЖИТЕ И КАКВО СКАНДИРАТЕ ПО ВРЕМЕ НА ПРОТЕСТИТЕ. ЕДНО "ХАЙЛ ХИТЛЕР" И ЕДНА НАЦИСТКА СВАСТИКА ДА СЕ ВИДИ И ВСИЧКИТЕ ПРОТЕСТИ В СТРАНАТА СА ОБРЕЧЕНИ. БЕЗ ДА ИМА ПРИЧИНА ОБВИНИХА НАРОДЪТ НИ И НИ НАРЕКОХА ФАШИЗОИДНИ ФУТБОЛНИ ХУЛИГАНИ, ПРЕДСТАВЕТЕ СИ КАКВО ЩЕ СТАНЕ АКО НЯКОЙ ИЗЛЕЗНЕ С ФАШИСТКИ СВАСТИКИ!!!! ПОМНЕТЕ ЗА КАКВО СЕ БОРИМ...! БЪДЕТЕ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВМИНАТЕЛНИ И СЛЕДЕТЕ КАКВИ ХОРА ИМА НА ПРОТЕСТИТЕ...ОТЛЪЧВАЙТЕ НЕЗАБАВНО ХОРА, КОИТО СЕ БОРЯТ НЕ ЗА БЪЛГАРИЯ, А ЗА НЯКАКВИ СИ БОЛНИ ИДЕАЛИ.....НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ Е СЪВСЕМ ВЪЗМОЖНО - ДА НЕ КАЖА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО - ОПРЕДЕЛЕНИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ ДА ПЛАТЯТ НА ХОРА, ЗА ДА САБОТИРАТ ПРОТЕСТИТЕ ВКЛЮЧИТЕЛНО И ДА СЕ ПОЯВЯТ В САЙТОВЕТЕ И ДА ОБЕЗКУРАЖАВАТ ПРОТЕСТИТЕ!!!!!
ЗА ДНЕС 26 . 09 ПРОТЕСТИ ИЗ ЦЯЛАТА СТРАНА - РАЗПРОСТРАНЯВАЙТЕ !
София- НДК, Пилоните 19:00
Пловдив - Площад "Съединение" 19:00
Варна - Катедрален Храм-Паметник "Свето Успение Богородично" 19:00
Бургас - Паметник "Альоша" 19:00
Русе - Площад "Свобода",
Общината 19:00
Велико Търново - Общината 18:00
Стара Загора - Общината 19:00
Хасково - Площад "Съединение" 19:00
Враца - Площад "Ботев" 19:00
Пазарджик - "Тортата" 19:00
Плевен - "Часовника" 19:00
Ловеч - СОУ "Климент Охридски" 19:00
Шумен - Входа на Градската градина 19:00
Сливен - Площад "Хаджи Димитър" 19:00
Казанлък - Парк "Розариум" 19:00
Ямбол - Общината 19:00
Монтана - Паметник Васил Левски 19:00..
Благоевград 18:30ч. пред Общината
Велико Търново 18:00ч. пред Общината
Кюстендил-18:00-на площад Велбъжд!!!!
цитирай
2. strannica - ...
26.09.2011 15:22
В началото на всеки протест се определя една група от желателно яки момчета /може и момичета)) - понякога може да свършат и по-добра работа/, чиято цел е да изолират прииждащи групи /или внезапно "разконспирирали се" насред тълпата/ провокатори. Без такава - ама много яка и сигурна самоорганизация - всеки протест е обречен да бъде употребен.
На телевизиите предполагам повече ще им харесат грейнали лица на фона на българските възрожденски песни, а не изкривени злобни лица и кресливи лозунги))
Да протестираме със стил и красиво, щом ще ни снимат и от чужбина))
цитирай
3. sparotok - !
26.09.2011 18:40
strannica написа:
В началото на всеки протест се определя една група от желателно яки момчета /може и момичета)) - понякога може да свършат и по-добра работа/, чиято цел е да изолират прииждащи групи /или внезапно "разконспирирали се" насред тълпата/ провокатори. Без такава - ама много яка и сигурна самоорганизация - всеки протест е обречен да бъде употребен.
На телевизиите предполагам повече ще им харесат грейнали лица на фона на българските възрожденски песни, а не изкривени злобни лица и кресливи лозунги))
Да протестираме със стил и красиво, щом ще ни снимат и от чужбина))


Подкрепям всяка твоя дума!
цитирай
4. vahisht - Твърдо ДА !!!
26.09.2011 21:24
mikino написа:
ВАЖНО!!!!
ДО ВСИЧКИ БЪЛГАРИ УЧАСТВАЩИ В ПРОТЕСТИТЕ: БЪЛГАРИ, В СТРАНАТА ВЕЧЕ ИМА МЕДИИ ОТ ЗАПАДНА ЕВРОПА И СВЕТА. ПО НЕОФИЦИАЛНИ ДАННИ ЗНАЕМ ЗАСЕГА САМО ЗА 2 ТЕЛЕВИЗИИ: "CNN" И "REUTERS". ИЗКЛЮЧЕТЕЛНО ВАЖНО Е ДА ВНИМАВАМЕ КАК СЕ ДЪРЖИМ!!! САМИ ВИДЯХМЕ КАК НАШИТЕ СОБСТВЕНИ МЕДИИ ОТРАЗИХА СЛУЧАЯ. ПОРЕДНИТЕ ЖЕРТВИ НА ЦИГАНСКОТО НАСИЛИЕ И ПОЛИТИЧЕСКО БЕЗХАБЕРИЕ И КОРУПЦИЯ В БЪЛГАРИЯ БЯХА ДАДЕНИ И ПЛАТЕНИ С НАШАТА КРЪВ, А МНОГО ОТ ТЕЛЕВИЗИИТЕ НИ ВМЕСТО ДА ГОВОРЯТ ЗА ТОВА КАК 19 ГОДИШНО МОМЧЕ БЕШЕ ЗМАЗАНО КАТО КУЧЕ, ГОВОРИХА КОЛКО ЛОШО БИЛО, ЧЕ СА ЗАПАЛЕНИ КЪЩИТЕ НА КИРО ЦИГАНИНА!!!! И ТОВА БЯХА НАШИТЕ СОБСТВЕНИ ТЕЛЕВИЗИИ....ПРЕДСТАВЕТЕ СИ СЕГА КАКВО ЩЕ КАЖАТ ЗАПАДНЯЦИТЕ! САМИ ЗНАЕТЕ ТЯХНОТО ОТНОШЕНИЕ КЪМ НАС И НАЙ-ВЕЧЕ КОГАТО СТАНЕ ВЪПРОС ЗА ЦИГАНИ!!!!! МЕДИИТЕ ЩЕ СЕ ОПИТАТ ДА НАПРАВЯТ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО, ЗА ДА ПРЕДСТАВЯТ ПРОТЕСТА КАТО СБИРЩИНА НА ПИЯНДЕТА, НАРКОМАНИ И ФАШИСТИ, А НЕ КАТО ОТГОВОР НА ЦЕЛИЯТ БЪЛГАРСКИ НАРОД СРЕЩУ ЕДНА МАФИОТСКА ВЛАСТ И ЦИГАНСКИ ТЕРОР. ВНИМАВАЙТЕ МНОГО КАК СЕ ДЪРЖИТЕ И КАКВО СКАНДИРАТЕ ПО ВРЕМЕ НА ПРОТЕСТИТЕ. ЕДНО "ХАЙЛ ХИТЛЕР" И ЕДНА НАЦИСТКА СВАСТИКА ДА СЕ ВИДИ И ВСИЧКИТЕ ПРОТЕСТИ В СТРАНАТА СА ОБРЕЧЕНИ. БЕЗ ДА ИМА ПРИЧИНА ОБВИНИХА НАРОДЪТ НИ И НИ НАРЕКОХА ФАШИЗОИДНИ ФУТБОЛНИ ХУЛИГАНИ, ПРЕДСТАВЕТЕ СИ КАКВО ЩЕ СТАНЕ АКО НЯКОЙ ИЗЛЕЗНЕ С ФАШИСТКИ СВАСТИКИ!!!! ПОМНЕТЕ ЗА КАКВО СЕ БОРИМ...! БЪДЕТЕ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВМИНАТЕЛНИ И СЛЕДЕТЕ КАКВИ ХОРА ИМА НА ПРОТЕСТИТЕ...ОТЛЪЧВАЙТЕ НЕЗАБАВНО ХОРА, КОИТО СЕ БОРЯТ НЕ ЗА БЪЛГАРИЯ, А ЗА НЯКАКВИ СИ БОЛНИ ИДЕАЛИ.....НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ Е СЪВСЕМ ВЪЗМОЖНО - ДА НЕ КАЖА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО - ОПРЕДЕЛЕНИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ ДА ПЛАТЯТ НА ХОРА, ЗА ДА САБОТИРАТ ПРОТЕСТИТЕ ВКЛЮЧИТЕЛНО И ДА СЕ ПОЯВЯТ В САЙТОВЕТЕ И ДА ОБЕЗКУРАЖАВАТ ПРОТЕСТИТЕ!!!!!
ЗА ДНЕС 26 . 09 ПРОТЕСТИ ИЗ ЦЯЛАТА СТРАНА - РАЗПРОСТРАНЯВАЙТЕ !
София- НДК, Пилоните 19:00
Пловдив - Площад "Съединение" 19:00
Варна - Катедрален Храм-Паметник "Свето Успение Богородично" 19:00
Бургас - Паметник "Альоша" 19:00
Русе - Площад "Свобода",
Общината 19:00
Велико Търново - Общината 18:00
Стара Загора - Общината 19:00
Хасково - Площад "Съединение" 19:00
Враца - Площад "Ботев" 19:00
Пазарджик - "Тортата" 19:00
Плевен - "Часовника" 19:00
Ловеч - СОУ "Климент Охридски" 19:00
Шумен - Входа на Градската градина 19:00
Сливен - Площад "Хаджи Димитър" 19:00
Казанлък - Парк "Розариум" 19:00
Ямбол - Общината 19:00
Монтана - Паметник Васил Левски 19:00..
Благоевград 18:30ч. пред Общината
Велико Търново 18:00ч. пред Общината
Кюстендил-18:00-на площад Велбъжд!!!!

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: strannica
Категория: Други
Прочетен: 1500891
Постинги: 440
Коментари: 1501
Гласове: 8985