Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2011 21:02 - В София, Лондон...и изобщо...Организираният хаос "Избори 2011"
Автор: strannica Категория: Политика   
Прочетен: 1756 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 24.10.2011 21:04


 Опашки от чакащи да гласуват, които се вият на 30 метра около сградата на посолството - такава гледка е посрещала желаещите да гласуват в посолството на България в Лондон вчера. Организацията на изборите там явно е била сравнима с хаоса в избирателните секции в страната. 

Дневник публикува писмото на Георги Джартов по темата. Ето пълният текст:


Господа и госпожи представляващи Република България в Кралство Великобритания,

Вашите действия и бездействия за пореден път доказаха, че дори и тежкият сарказъм и ирония представени във филма "Мисия Лондон", не могат да предадат потресаващата липса на организация в "посолството" на България в Лондон.

Като всеки българин в чужбина и аз реших, че в днешния ден мога да отделя време, за да упражня правото си на глас. След като пътувах два часа, за да стигна до "посолството" ни в Лондон, бях потресен от това, което видях. Опашката на чакащи бе повече от 30 м., обикаляща около сградата, а хората, които току-що бяха гласували, споделиха, че са чакали между два и два часа и половина, за да могат да упражнят елементарното си право на глас.

В случая нямам намерение да коментирам, че трябваше да пътувам доста време и да отделя една немалка сума пари, за да стигна навреме в единствената секция в Лондон. По-скоро искам да изразя дълбокото си съжаление от факта, че организацията на изборния процес бе толкова "добра", че ние, българите в Лондон, трябваше да чакаме часове, за да задраскаме едно квадратче.

Както поне десет човека, с които разговарях, така и аз не гласувах, защото нямах представа, че трябва да отделя целия си следобед, за да гласувам. Оставам на вас да прецените колко още човека също са се отказали.

Вие, хората, които получават заплатите си от нашите данъци, не заслужавате да представлявате моята Родина, след като изборната
организация не е по силите ви. Срамно е, че в този град почти всеки университет успява да организира избори за представители в студентските организации, в които участие взимат хиляди студенти, а вие не можете.

Моля ви, оставете организацията на всички следващи избори на доброволци от който и да било университет в Лондон. След това, което видях днес, съм сигурен, че те ще бъдат далеч по-способни и отговорни, отколкото "българските представители" тук.

Без абсолютно никакво уважение,
Георги Джартов

http://www.dnevnik.bg/izbori2011/2011/10/24/1186747_chitatelski_dnevnik_kak_biaha_organizirani_izborite_v/





Гласувай:
4



1. sparotok - :)
24.10.2011 21:18
Власт не се дава лесно, дори и ситото куче ръмжи, ако се доближиш до кокала му:)
цитирай
2. strannica - ...
24.10.2011 21:26
Съжалявам, че трябва да го напиша, защото не обичам силните думи. Пък и винаги съм била привърженик на девиза "Не стреляйте в пианиста" - но само в ежедневието, когато можеш само да свиеш рамене и да отминеш.
Това, на което се нагледах вчера като застъпник в няколко СИК /освен партийно ориентирания слугинаж/ може да се опише единствено с думата ПРОСТОТИЯ. Ако имаше още по-големи букви, щях с тях да я напиша(((
/Става въпрос за действията на председатели и членове на СИК, включително и при преброяването на гласовете и попълването на протоколите/.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: strannica
Категория: Други
Прочетен: 1506520
Постинги: 440
Коментари: 1501
Гласове: 8985