Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.01.2012 21:12 - Дейвид Айк за банковата система и актуалните събития по света
Автор: strannica Категория: Политика   
Прочетен: 7900 Коментари: 8 Гласове:
16

Последна промяна: 08.01.2012 21:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 (Превод на импровизираната лекция с някои съкращения и стилистични промени:)

/Видеото (на английски) е след текста/ 

Бих искал да се възползвам от възможността, предоставена ми тук в Сидни, Австралия, да споделя моите мисли, а също и вече 20-годишните ми наблюдения над този феномен, който се проявява в момента – наречен Окупационно движение; той идва от Уол Стрийт, разбира се. Страхотно е, фантастично e, че хората се събуждат вече до степен да си кажат: „Ха, та аз съм роб! Но няма да търпя това повече!“

Причината, поради която искам да споделя моето знание, а хората нека ме наричат каквото си искат, е, че има и една друга страна на събитията. И ако, както се предполага, искреното възмущение на хората, що се отнася до икономиката и до толкова много други неща, ще бъде оспорено и репресирано, налага се и едно ясно разбиране за тази друга страна на събитията и основните принципи на противниковите намерения. Така че ще карам поред.

Да разгледаме преди всичко принципните положения на проблема. Ако искаме да отхвърлим тиранията на глобалните банкери и финансисти, трябва да променим начина, по който се произвеждат парите (или това, което минава за пари). Ако не променим това, нищо няма да променим! Защото властта ще си остане същата – производството на пари. Извънредно много хора не разбират, че когато им зададеш въпроса…

„Как се създават парите? Откъде идват всъщност?“

…те си мислят…

„Ами правителствата ги правят, нали така?“

…но отговорът е…

„НЕ! Определено НЕ са правителствата тези, които ги правят!“

Частните банки правят парите. Ако проучите въпроса, това са банки, които са собственост на едни и същи хора или цяла мрежа от собственици, само дето са под различни имена. Те са тези, които произвеждат това, което наричаме пари, и то от въздуха – без покритие, като на всичкото отгоре ни слагат и лихви. Как става работата?

imageОтиваш в банката и заемаш, да речем, 50000 долара. Какво прави банката? Мести ли ценни метали от едно място на друго? Наистина, какво прави? Това, което банката прави, е просто да напише на сметката ти „50000 долара“, върху които ти започваш да плащаш и лихва. 50000 долара, които никога не ги е имало, няма ги и няма да съществуват. Пари от чист въздух – теоретични пари, наречени кредит. И това е възможно, защото, ако направите проучване, мрежата от банкови собственци контролира и отделните правителства и си прокарва закони, свързани с икономиката. Затова са приети закони относно заемите при частични банкови резерви – тези закони позволяват на банките да дават заеми, които са най-малко (и то най-малко) ДЕСЕТ пъти повече от това, което имат в авоарите си (с което реално разполагат). Така че, като вложите един долар в дадена банка, тази банка след това може да раздава заеми от 10 долара, които всъщност НЕ притежава. Чист въздух! Числа върху компютърен екран!

И не само това, ами когато вземете 50000 долара от банка, какво прави банката? Пише на сметката ви 50000 долара. Добре! На тези пари плащате лихва. Но да речем, че отделите 10000 долара от заема, за да си купите кола. Давате 10 хиляди долара на собственика на колата. Сега човекът, който е получил тия 10000 долара, създадени от НИЩОТО с предишните 50000 долара, ги влага в неговата си банка. Тази друга банка оттук нататък може да раздава заеми върху тези 10000 долара на стойност ДЕСЕТ пъти по толкова, т.е по нищото, от което са създадени и самите 10 хиляди. Така стоят нещата и ако проследите дори само един заем, 50000 долара или колкото там решите, ще видите, че този заем позволява на банковата система да създава феноменални количества несъществуващи пари, наречени кредит, базирани на първоначалния несъществуващ кредит… „заем“.

По този начин банковата система, дами и господа, е превзела света! И защо да не го направи, след като може? Тук обаче има още една врътка (далавера). Тя е заложена в системата, хладнокръвно е пресметната и с определена си цел. Когато влезете в една банка и заемете 50000 долара, банката създава по този абсурден начин 50000 долара. Да, ама вие не плащате 50000 долара обратно, ами 50000 долара плюс някаква лихва. Тази лихва въобще не е съществувала някога в реални материални пари или ценности. Дори като кредит. А това означава едно простичко нещо: хладнокръвно е пресметнато, че никога в обращение няма достатъчно обменни средства, реални пари, за да се изплати полицата, а камо ли и лихвата върху нея. Затова хората си губят къщите, бизнеса и Бог знае още какво, за което са се трудили – това е част от системата.

Когато сме в икономически разцвет и несъществуващите абсурдни пари, наречени кредит, се раздават щедро, тогава това, че можеш да си платиш сметката на кръчмаря, прикрива факта, че сме в ситуация, в която дължимото плюс лихва не може да бъде изплатено обратно, та поне и донякъде, защото няма достатъчно обменни единици в обращение, за да го сторим! Но щом навлезем в упадък и криза, а абсурдните обменни единици в обръщение намалеят съвсем, тогава става болезнено очевидно, че не можем да изплатим капитала по дълга и лихвата. И ставаме свидетели на сътресения, като сегашното, в които хората си губят домовете, предприятията, земята, земеделските стопанства и т.н… Ставаме свидетели на „палатковите градчета“, дето никнат по света.

И така, имаме една система, в която частните банки, контролирани от една и съща мрежа, примерно Дом Ротшилд (в Англия), а също и фамилията Рокфелер в Америка, са получили тази степен на власт – да създават пари и да управляват глобалната икономика – изцяло необезпокоявани от правителствата. Затова банките са в състояние да предизвикват растеж и упадък по собствено желание. И затова, когато решат да предизвикат криза като сeгашната, какво правят? Отказват да издават предишните количества абсурдни кредитни обменни единици и… как го наричаме това? „О, банките са в кредитна/валутна криза!“

Кредитна криза… Какво е това?

Това е умишлено намаляване на количеството пари в обращение. Цялата парична система от самото си начало е създадена с цел да се заробят хората, да се контролират и да бъдат потискани. Така че окупационните протести трябва да се съсредоточат върху проблема, че частните банки са в състояние да създават пари от въздуха – като въвеждат цифрички на компютърния екран и изискват лихва върху тях.  Един въпрос да задам: Защо правителствата не създават собствена безлихвена валута и не я разпространяват безлихвено, за да върши работата, за която е създадена. А именно – да бъде обменна единица, преодоляваща ограниченията на стоковата обмяна? Защо?! Ами аз вече отговорих… Защото същите групи, които контролират банките, контролират и правителствата.

„Добре де, защо да заемаме пари, създадени от въздуха, от банките? И то срещу лихва! Защо да караме хората да плащат данъци, за да покриват така получения дълг? Най-лесно е да си създадем собствени пари и без лихва…“

imageДържавите не създават закони, като мислят по този начин. Защото, видите ли, в момента самата обменна единица, която позволява на икономиката да се движи, е създадена от самото си начало като ДЪЛГ! Чрез хора, заемащи от банките пари, наречени кредит. Обменната единица е на заем от самия старт. Това е чудовищна лудост! Всичко това трябва да изчезне! Трябва да преразгледаме и представата си за „правителства“, които заемат пари от частни банки срещу лихва.

И още нещо. Както казах, дали ще сме в икономически разцвет или в криза, се решава от банковата система. Защото те се движат по един, както го наричат, икономически цикъл. Това понятие е тотално извращение и пълна манипулация. Първо на първо, те пускат голямо количество обменни единици – кредит: „О, работиш по шест дни на седмица? Ето ти едно добро предложение – тази къща за 1 милион паунда. Да, тук са парите, вземи ги!“ И после пускат много обменни единици в обращение. И така имаме разцвет, създаден изкуствено, а знаете, когато хората имат пари и са сигурни в работните си места, натрупват повече дългове: правят по-голяма къща, купуват по-голяма кола… с всички останали екстри. А когато се стигне до една пределна точка – както стана през 2008-ма година – банките си създават претекст да изтеглят парите от обращение. Щом парите намалеят, икономическата активност става невъзможна. Макарата на въдицата се навива и рибите изпадат в икономическа криза или упадък.

Хората не си губят домовете, защото ги мързяло да работят. Губят ги, защото икономическата активност е намаляла до степен да не могат да си плащат ипотеката. Предприятията не се разоряват, ей така, за разнообразие… Разоряват се, защото хората няма как да се изкупуват продуктите им при намалено количество пари в обръщение. Какво се получава? Банките, причинили проблема, отнемат домовете, бизнесите, земята… Завземат реално богатство, защото не са им върнати пари, които никога не са съществували реално и няма да съществуват. Това е властта, която правителствата, контролирани от частните мрежи, са дали на банките, за да владеят планета Земя. Колкото и да протестираме, ако не включим изискванията за промяна на това състояние, нищо няма да променим.

Има още две неща, които бих желал да споделя с всички протестиращи по света. Хората с чисти намерения, които не са наясно със същността на нещата, много лесно стават жертва на манипулации. Трябва да се отракаме много бързо, ако искаме да сложим край на това позорно, нечовешко състояние на нещата. Защото има и такива хора наоколо, истински лешояди, кръжащи около протестите, особено около Уолстрийт – те опитват да насочат протестите в посока, която би заробила и направила света дори още по-несправедлив, отколкото е сега. Ето няколко ориентира, три за начало, които са полезни:

Първият ориентир – проследете какво искат да постигнат групировките, скрити зад банковата система, правителствата и транснационалните корпорации? Е? Лесна работа. Те желаят пълен контрол над цялата човешка раса! Психически, емоционален, физически и финансов контрол. И за да постигнат тази цел – в сравнение с милиардното човешко население, те са една шепа хора, наистина незначителен брой, посветени и съзнателно работещи за своите цели – те трябва непрекъснато да централизират процеса на вземане на ръководни решения. Защото колкото повече този процес е централизиран, толкова повече власт придобива тази шепа хора над все по-голяма част от човечеството.

Друг ориентир е, че колкото повече са централизирали властта, с толкова повече власт разполагат от центъра, за да ускорят процеса на централизация. Така че процесът, който отдавна вече е назован с името „глобализация“, съвсем се ускорява. Те работят да създадат, а аз вече близо 20 години пиша по този въпрос, едно Световно правителство, което да налага всички основни законови положения, може би с изключение на някои дребни местни разпоредби. Точно както Европейският съюз, по-скоро диктатура, в момента контролира около 75% от законите, приемани във Великобритания. Стремят се към създаването на Световно правителство, управляващо всеки един човек на планетата. Искат да установят Световна централна банка, диктуваща глобалните финансови интереси на всяка отделна държава, като планът е да разбият отделните държави на едни отделни георграфски области. Прокарват идеята за Световна армия, която да налага волята на Световното правителство над всички несъгласни с тази воля. В момента НАТО изпълнява тази функция. Знаете, че когато оправдават бомбардирането на цели градове наред с цивилните, те казват:

„Световната общност взе решение. Генералната асамблея и Международната…“ (Има се предвид Световното правителство.) „Ще ангажираме войските на НАТО, защото Световната общност одобри…“ (Не, фактически Америка, Великобритания, Франция и една-две други държави, да речем Израел, са взели проклетото решение, а на НАТО се възлагат функциите на Световна армия.
Искат да разполагат със структура, Световно правителство, което да казва:) „Тези хора, или тази група, или тази държава не приемат диктатите ни. Изпратете момчетата!“ (Това се случи в Либия! Това се опитват да постигнат в Сирия! Това се случва все повече навсякъде по света.) „Световната общност реши… Изпратете момчетата!“
НАТО е де факто Световна армия. Световната общност, Генералната асамблея де факто са Световно правителство. Това става реалност пред самите ни очи.

Искат да наложат световна електронна валута, която да измести всички останали валути. Никакви пари в брой. Ако отидете в магазина или на подобно място, сега плащате с електронни пари, с кредитна карта. Да предположим, че компютърът откаже да приеме картата. Засега все още имате възможност да си платите в брой, въпреки че физическите обменни единици изчезват все по-осезателно. Какво ще се случи, когато компютърът откаже да приеме картата ви, или евентуално микрочипа, който ви подготвят? Така те решават дали да пазарувате или не. Тотален контрол е целта. И така, те искат да създадат тази Световна валута и част от процеса е задвижен в Европа. Хората възкликват:

„О, виж, еврото пропада! Гледай!“

Да! Пропада. И знаете ли защо? Защото това е планът. Еврото е просто едно стъпало. Имахме всичките тези валути в Европа… В Италия, във Франция… Те искаха по пътя към създаването на една световна валута да се отърват от регионалните валути. Така че изместиха почти всичките с еврото. С един грандиозен замах ги отстраниха. И какво използваме сега в Европа? В повечето страни – еврото! Каква им е следващата стъпка? Да провалят еврото като етап в процеса на създаване на единна световна валута.

Още една насока за всеки, ангажиран с Окупационното движение. Ако се появи предложение за някаква форма на Световно правителство или, както се подхвърля в момента, за Световна центална банка – не, не и не! Вижте, именно централизацията на властта на този свят ни докара до това отчаяно положение. Ако разхвърлим взимането на решения, ако го изместим от една централна точка, тогава никаква клика на света няма да е в състояние да се разпорежда или да манипулира в сегашните мащаби. Имаме си Европейски съюз, който представлява една фашистка диктатура, пък и комунистическа може да я наречете – зависи от гледната ви точка. Имаме и еврото, а и останалите условия за диктатурата. Имаме тази икономическа разруха в Европа, предизвикана нарочно, точно както е и в Америка и на други места… И въпреки това гледам, че някои казват:

„Отговорът на всички проблеми, създадени от постоянното централизиране на властта – да централизираме повече. Да караме на световно ниво.“

А аз от 20 години вече посочвам чрез моите книги, че точно това им е планът от самото начало. Ако не сме много, ама много предпазливи, голяма част от протестиращите ще бъдат изиграни. Не се ли освестят каква игра се играе и по какъв начин, ще бъдат подмамени да приемат, та дори и да настояват за такова разрешение на сегашния проблем. Това ще влоши проблема още повече. А с това заробването на човечеството ще стане още по-тежко.

Като знаем какво искат да постигнат, а то е централизирана глобална диктатура, нека видим и метода, по който го осъществяват. Дал съм име на този метод още преди години: проблем – реакция – решение. Много простичка тактика, но е разрушително ефикасна.

Първо, създаваш проблем. Обвиняваш някого или нещо за проблема, за да скриеш факта, че ти си го предизвикал. После със съдействието на затъпелите и жалки медии разпространяваш версията на проблема, в която искаш всички да повярват.

После предизвикаш реакция от страна на хората към проблема. Страх, гняв, стремеж за промяна на ситуацията… Проблемът може да е война, може да е терористична атака… Например съвместната атака на израелските и американските сили, извършена на 11 септември 2001 г. Проблемът може и да е икономически колапс. Няма значение. Избираш този конкретен проблем, който ще ти позволи да се придвижиш към стъпка три на тактиката „проблем – реакция – решение“.

Стъпка три е да предложиш решение на проблемите, които потайно си създал и за които си обвинил някого или нещо друго, като гледаш това решение да те придвижи още повече напред в целта ти към централизирана глобална диктатура. Така че, когато в мрежата ти от частни банки се движат трилиони и трилиони долари ежедневно, е лесно да решиш дали световната икономика ще тръгне нагоре или надолу. Няма кой друг да го реши! И можеш да си предизвикваш икономически колапс на воля! Както стана през 2008 г. И както продължава да се случва. За да се предложи после и подходящото решение.

Джордж Сорос – амбулантният търговец, станал милиардер на служба при Ротшилдови – е един от главните спонсори на проекта moveon.org. Той опитва да се намести сред протестиращите на Уолстрийт. Хора като Сорос и нему подобните идват с предложения от типа:

„За да разрешим световната икономическа криза, имаме нужда от Световна централна банка!“

imageЛе-е-еко се отдръпвам назад в изумление… Е, това ме разби направо! Да ме духнете, ще падна… Толкова е нагло, толкова е предвидимо, като отворена книга е за всеки, който е проучил нещата и знае накъде отиват. Затова е жизненоважно сега, когато толкова много хора минават през този процес на осъзнаване и се досещат, че са в робство, да знаят, че играта преминава в следващия си етап… Много е важно хората да не позволяват да бъдат превърнати в пешки – искрени, честни, но манипулирани пешки – подвеждани към следващия етап на все по-пълното икономическо и античовешко робство.

Нека се знае, защото е важно – от особено голямо значение е да не се съсредоточаваме и вманиачаваме на тема конкретни корпорации и банки и тем подобни институции. Тук е важен контролът. Контролът върху хората. Под каква форма ще е този контрол, няма абсолютно никакво значение за онези, стремящи се към него. За тях е от значение формата, която би им осигурила възможно най-голям контрол. В процеса на установяване на контрол тези фамилии и мрежи от картели са стигнали до етапа, когато това най-добре се получава чрез частната банкова система и чрез корпорациите.

Постоянно чувам хора да казват: „Трябва да сложим край на капитализма…“. Разберете, ние нямаме капитализъм! Това си е чист КАРТЕЛизъм! Както е казвал Дж. Д. Рокфелер: „Съревнованието (конкуренцията) е порок.“ Огледайте се само – имаме си петролен картел, фармацевтичен картел, картел за биотехнологии… Списъкът не е изчерпателен. Тези картели принадлежат на споменатите семейства. Това е начинът им за контрол и диктат в момента. Те обаче искат да постигнат крайния модел на човешки контрол, където няма да има корпорации или пък ние вече няма да сме наясно с нещата.

Увличаме се с призиви: „Да се отървем от корпорациите!“ Аз съм изцяло „за“! Въпросът е с какво ще ги заменим? Структурата, която те желаят, е ясна: Световно правителство, Световна централна банка, Световна валута, Световна армия, която да налага волята на Световното правителство и тази на отделните Министерства на това правителство. Прочетете „1984“: реалистично представената антиутопия в книгата на Оруел не идва от въображението му. Той е имал представа за плана от Фабианското общество. Същото общество, към което е принадлежал и Алдъс Хъксли – той пък на базата на същата вътершна информация е написал „пророческата“ новела „Смел нов свят“. Явно Хъксли е бил привърженик на плана, а пък Оруел – противник на плана, опитващ се да го изобличи. Но и двамата са имали един и същ източник.

Нещата отдавна са задвижени. Това, което искат, е Световно правителство, а след това и Световно министерство по петролните продукти, което да поеме ръководната роля от петролните корпорации, инфраструктурата и петролния капитал… всичко. Стремят се към Световно министерство на търговията, което да изземе функциите на сегашната Световна търговска организация и да контролира глобалната търговия от един централен щаб. Искат Световно министерство на здравеопазването, което да поеме ръководството на фармацевтичните компании и да асимилира сегашната Световна здравна организация, която е творение на Ротлшилд-Рокфелерови. Световно министерство по биотехнологии… Световно министерство по това или онова.

Те искат да абсорбират сегашните корпорации в тези министерства, за да постигнат крайната световна диктатура. И същите тези хора, които сега стоят зад банковата система и корпорациите, ще стоят зад Световното правителство и министерствата! Ще си бъде същото състояние на нещата както досега, но на по-развито ниво и на по-голяма степен на съгласуваност в контрола над хората.
Така че им се иска протестиращите срещу невероятните несправедливости и срещу абсурдно неморалните действия и поведение на корпорациите да изискат края на корпорациите! Да изискат и край на банките!

Хубаво. Добре! Но ние, и само ние, сме тези, които трябва да решим с какво да ги заместим. Освобождавайте власт от центъра – далеч от центъра! Самите хора да направляват собствения си живот в собствените си общности. А не това, което те желаят и което виждам, че се случва по цял свят в резултат на протестите – кликата, срещу която протестирате, всъщност диктува промените! Ако ще продължаваме така с все по-голяма централизация на властта – до 10 години не ни мърда фашисткото управление. Децата ни и нашите внуци ще живеят в един откровен кошмар.


...Искате да знаете как ще си разрешим проблема? Трябва да си възвърнем контрола върху собствения акъл.
И да престанем да ходим по чуждия. 
...
Така че, не ми трябвате вие от 350.org. Вземете си височайшите глупости за промените на климата и си ги продавайте на друго място. Ние се опитваме да постигнем истинска промяна. А не да пробутваме поредния аспект на глобалната машинация. А moveon.org и подобните ви, вършете си мръсната работа другаде! Пилейте парите на Сорос на други места!

Ние искаме да извършим революционен поврат, който да отбележи истински резултати. Революция от индивиди, а не от организации! От хора, които не искат да си сътрудничат със собствените си поробители. Да, нека протестираме заедно, но като личности. Сега ни се дава златен шанс да постигнем промени. Но трябва да се отракаме/освестим и да изхвърлим тези, които паразитират върху чистата енергия на осъзналите се роби. Не го ли сторим, те ще овладеят протестното движение и всичко ще приключи по начина, по който винаги досега е приключвало, когато е имало нужда от промени.

Вземете за пример Обама:

 

 

„Промяна! Аз нося промяна!“

Не, не носиш никаква промяна!! Караш си я по старому и още как – видяхме те! Промяна – това е само една дума. Истинската промяна се състои в промяната на истинските човешки животи. А не в това да плюеш разни срички наоколо: „Про-мя-на…“ Или „при-ма-мя“… Както и да го произнесем, няма никакво значение, нали така? Защото както Обама го е подкарал, все тая – нищо няма да се промени за по-добро. Той е поставен на този пост за други неща. Истинската промяната трябва да я извършим ние.

* * *

 

 

Автор: Дейвид Айк

Превод: Гергана Мълчанова

Източник

 






Гласувай:
16


Вълнообразно


1. neprosvet - Привет!
08.01.2012 21:35
Утре ще дойда да прочета!
Поздрави!:)
цитирай
2. dalida - Добра статия!
08.01.2012 22:39
Има още две неща, които бих желал да споделя с всички протестиращи по света. Хората с чисти намерения, които не са наясно със същността на нещата, много лесно стават жертва на манипулации. Трябва да се отракаме много бързо, ако искаме да сложим край на това позорно, нечовешко състояние на нещата. Защото има и такива хора наоколо, истински лешояди, кръжащи около протестите, особено около Уолстрийт – те опитват да насочат протестите в посока, която би заробила и направила света дори още по-несправедлив, отколкото е сега.
------------------------------
-Как се слага край на нещо, толкова сладко и привлекателно - като парите?

Бих казала - чрез икономии. Без кредитни карти, без заеми и ипотечни задължения. Който знае хала си, знае и как да се оправи. Т.е. Харчи толкова - колкото печели. Това и премиера го беше казал преди 2012 да почука на вратата. Но повечето хора свикнали да живеят "стандартно", елитът на България живее охолно и не със собствени авоари а с кредити, които не връща. Затова губи домът си, колата си и накрая слага край и на живота си. Така постъпват хиляди американци които не могат да си върнат кредитите, опитват разни машинации,стигат до затвора и накрая -пук и толкоз.
Банките определят начина ни на живот, банките рекламират този начин на живот и лакомите и наивни хора им се доверяват, кредитът е лош съветник, но милиони посягат към него, за да си осигурят бизнеса или охолния живот.

Медиите пропагандират тези лъжовни мечти непрекъснато безпирно 24 часа в денонощието текат реклами за кредити и "ниските" им лихви - капани за наивници.

Благодаря за статията, хареса ми.
Колко ли хора ще разберат какъв е всъщност животът на кредит. Дано са повече и повече за тяхно добро е.
цитирай
3. bven - В целта!
08.01.2012 22:40
Истинско, силно, смело!
Благодаря за постинга!
цитирай
4. strannica - Привет! :)
08.01.2012 23:00
neprosvet написа:
Утре ще дойда да прочета!
Поздрави!:)


Заповядай по всяко време :)
цитирай
5. strannica - Поздрави! :)
08.01.2012 23:03
bven написа:
В целта!
Истинско, силно, смело!
Благодаря за постинга!

цитирай
6. strannica - dalida,
08.01.2012 23:13
Благодаря за коментара :)
"Харчи толкова - колкото печели." Е това е най-непосилното за повечето хора. Та нали тогава ще е лузър в очите на околните? Нали няма да има къде да живее и с какво да си обзаведе жилището? Не всеки печели толкова, колкото му трябва, за да живее "според съвременните стандарти". И за да си купи всичко това, за което рекламата ежедневно му крещи "Защото го заслужаваш!")) /да не говорим за кредити за развитие на бизнес и др.под./
Човечеството като цяло отдавна е вкарано в един филм, който се казва "Затворен кръг" и шанс да се спасят от безумията му имат само тези, които отказват да живеят "стандартно", по законите на потребителското общество.
цитирай
7. mominasylza - добре.
08.01.2012 23:29
добре преведено.. и сега? мислите ли че някой доброволно ще ни остави да си правим какво си искаме...ще удавят света в кръв
цитирай
8. strannica - ...
08.01.2012 23:44
mominasylza написа:
добре преведено.. и сега? мислите ли че някой доброволно ще ни остави да си правим какво си искаме...ще удавят света в кръв


Ако "да си правим каквото си искаме" означава масови организирани (въпросът кой ги организира и направлява би бил много интересен) агресивни протести - да, "ще удавят света в кръв".
Айк непрекъснато говори /не само тук/ за индивидуалното осъзнаване.
"Революция от индивиди, а не от организации! От хора, които не искат да си сътрудничат със собствените си поробители. Да, нека протестираме заедно, но като личности."
"Трябва да си възвърнем контрола върху собствения акъл."
Всеки индивидуално може "да прави каквото си иска" - например да тегли кредит или не - май още не е станало задължително. Макар че стандартите на съвременния живот го правят почти неизбежно наложително(( но за това вече писах в предишния коментар.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: strannica
Категория: Други
Прочетен: 1500710
Постинги: 440
Коментари: 1501
Гласове: 8985