Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2012 10:23 - Декларация за лична независимост и суверенитет от държавата
Автор: strannica Категория: Политика   
Прочетен: 2360 Коментари: 0 Гласове:
4



 Разграничаването от държавните власти е гореща тема в частни разговори, разни дискусии и писмени становища. Вярвам, че все повече хора ежедневно размишляват върху разграничаването от държавата – това е едно осъществимо и дори необходимо действие срещу засилващото се потисничество срещу личността, откраднатите свободи и икономическата некомпетентност и крадливост от страна на властите.

Според Декларацията за независимостта, когато едни такива условия вече не могат да се толерират от страна на хората, „е тяхно право и тяхно задължение да свалят едно такова държавно управление, като осигурят нови пазители на тяхната бъдеща сигурност“. Но защо да чакаме другите хора от народа да се разграничат от властите? Защо междувременно не подготвим личната си декларация, че се разграничаваме от това, което повече не можем да толерираме?

Автор: Роджър Янг

По-долу представям моето виждане как би трябвало да изглежда подобна декларация. Поощрявам и други да направят такава декларация, основана на моята, като добавят или премахнат изявления по свое усмотрение. Или пък напишете изцяло своя декларация. Направете копия и ги разпространете сред приятели и роднини, като ги окуражите да ви последват. Непременно изпратете копия и до странните същества в парламента (ориг. Конгреса) и други самозабравили се тирани. Разпространете посланието си, че повече не желаете да се подчинявате на чужди своеволни разпоредби, както и да бъдете съучастник във форми на насилие, упражнявани директно върху вас или от ваше име върху други хора.

Някои може би ще определят една такава декларация просто като символична – лишена от каквато и да било правна сила. Но – помислете – каква е правната сила на едни закони и Конституция, създадени от други хора, преди да се родите?

Ето я моята декларация:

Аз, Роджър Янг, суверенен, свободен гражданин, дете на Бог/Природата, с настоящия документ декларирам моето лично разграничение от политическата единица, известна като „Съединени щати на Америка“. Макар да смятам, че по начало това политическо сформирование няма морално и законово право да царува над живота ми (тъй като между нас не съществува договор, нито такъв е придобит с моето съгласие), намирам за необходимо да обявя своето разграничение (своята независимост).

С този акт на отцепване, описан в декларацията, оттеглям съгласието си да бъда управляван – сега или в бъдеще – от тази авторитарна организация. Всякакви закони, укази, регулации, разпоредби или изисквания, издавани от тази организация, ще бъдат пренебрегвани, както бих пренебрегнал всяка устна заповед, идваща от тирани без легитимна власт.

С тази декларация за независимост декларирам, че оттеглям съгласието си да бъда описван като „гражданин“ или „субект“, колективно поробен с останалите хора под властта на „Съединените американски щати“ като цяло, а в частност – под властта на една трайно наместила се управляваща класа. Чрез този документ отказвам да бъда определян като съмишленик или сподвижник в престъпните деяния на тези индивиди, които се смятат за представители, служители или посредници на американския народ. Въпросните деяния включват воденето на войни и кражбата на лично имущество или друго богатство от останалите представители на народа. Всички такива деяния, които се обявят като извършвани „от мое име“ или „за моя полза или защита“ ще се смятат за безсрамно нахални. Считано от днес, се самоопределям като суверенен индивид, живеещ на континента Северна Америка, като съм отговорен единствено и само за действията, които извършвам като самостоятелна личност.

С тази декларация се разграничавам от колективното „ние“, използвано от тези, които обитават географските граници, наричани от някои „Съединени американски щати“. Аз не нося отговорност за действията, споразуменията, дълговете или други задължения, присъщи на въпросната институция и „споделяни“ от нейните субекти.

С тази декларация разграничавам моето тяло от властта и регулациите на единицата, известна като „Съединени американски щати“. Всеки опит, целящ да ме ограничи да консумирам храни и медикаменти по мой избор, ще се разглежда като нелегитимен и ще бъде пренебрегван. Всеки опит да бъдат налагани такива ограничения ще бъде разглеждан като акт на насилие и ще бъде посрещан и отблъскван по мирен, но ефективен и настойчив начин.

С тази декларация разграничавам своето имущество (материално или нематериално) от „законите“ и регулациите, натрапвани от единицата, известна като „Съединени американски щати“. Всеки опит за налагане на данъци върху такова имущество ще се смята за кражба и ще бъде посрещан и отхвърлян по мирен, но ефективен и настойчив начин.

С тази декларация се разграничавам от всякакви държавни ограничения и регулации на труда ми, както и от данъците върху плодовете на труда ми. Чуждата намеса в моите доброволни и договорени споразумения и ангажименти, свързани с моя труд, няма да бъде толерирана. Личните ми споразумения и договори са свещени и не подлежат на диктат и интервенции от единицата, известна като „Съединени американски щати“.

С тази декларация се разграничавам от поддръжката и лоялността към политическата абстракция, наречена „Съединени американски щати“. Не признавам нейните „граници“ като легитимни, нито използването на тяхното съществуване, за да се регулират или възпрепятстват взаимоотношенията ми с личности, които живеят извън упоменатите „граници“. Тази декларация включва и разграничаване от каквито и да било агресивни намерения за унищожаването или превземането на тази политическа единица. Също така с тази декларация се разграничавам от намерението да насочвам лоялността си към която и да било друга настояща или бъдеща политическа абстракция.

С тази декларация се разграничавам от абсолютно всякаква почит или уважение към политическата единица, известна като „Съединени американски щати“, както и към управляващото тяло, известно като „правителство“. Занапред ще разглеждам и двете с подозрение, както се гледа на хищници, които пируват с живота, щастието и свободите на свободните личности.

С тази декларация се разграничавам от автоматичното подчинение на аморални „закони“ или разпоредби, които не са били изрично упоменати дотук и които са издавани или ще бъдат издавани от единицата, известна като „Съединени американски щати“. Всяко предполагаемо подчинение трябва да се разглежда като привидно и като резултат от внимателно обмислени действия спрямо единица, демонстрираща по-силна огнева мощ от тази, с която аз разполагам.

Всеки агент, изпратен до мен от „Съединени американски щати“, ще получи точно толкова уважение и мило отношение, колкото е склонен да даде на мен. Всяко предполагаемо подчинение трябва да се разглежда като привидно и като резултат от внимателно обмислени действия спрямо агенти (репресивни органи), демонстриращи по-силна огнева мощ от тази, с която аз разполагам.

С този акт на разграничение декларирам, че в качеството ми на свободен, свободно мислещ и мирен индивид няма да толерирам упражнението на сила и неоправдани атаки от страна на единицата, известна като „Съединени американски щати“, срещу други индивиди и частни организации или тяхната собственост. Ще впрегна цялото си време, таланти и ресурси, с които разполагам, за да изобличавам и осмивам тези агенти на „Съединените американски щати“, които предприемат подобни атаки. Също така ще подпомагам всички действени и мирни насрещни инициативи, които целят да предотвратят или да надвият всяка форма на агресия срещу суверенния живот на гражданите и тяхната собственост.

С това разграничение декларирам, че няма да слушам речите, коментарите или информацията, разпространявана от единицата, известна като „Съединени американски щати“. Всяка такава информация незабавно ще бъде обявявана за недостоверна и обект на проверка и потвърждения от надеждни, недържавни източници. Всяка устна или писмена информация, предлагана от тази политическа единица, автоматично ще бъде разглеждана като лъжа до доказване на противното.

С тази декларация не се разграничавам напълно от идеята да бъда управляван от подобна единица, но това е приемливо и възможно само когато между мен и политическата единица се постигне недвусмислено съгласие и то бъде легализирано с двустранно подписан договор.

С тази декларация не правя арогантното предположение, че говоря от името на други суверенни и свободни индивиди. Тази декларация има отношение само към мен, а не към други суверенни личности, с които съм свързан чрез познанства или по рождение.

От друга страна обаче, поощрявам всеки, който мисли по сходен или по същия начин, да последва примера ми. Не само поощрявам, а умолявам всеки да се изправи и да се бори за живота си, свободата си и личната си собственост. Страстно отстоявам възгледа, че всеки трябва да отхвърли игото, което връзва ръцете ни, задушава ни и дори убива някои от нас; което води до унищожаването или разграбването на богатството и собствеността ни, като така трови и бъдещето на всички, които искат да живеят без окови.

Не е нужно проливането на кръв или каквато и да било проява на насилие и екстремизъм. Просто отделете време, за да изразите официалното оттегляне на съгласие и подкрепа за делата на държавните власти. „Веднага щом решите, че повече няма да сте слуги, мигновено ставате свободни.“ – Етиен дьо ла Боеси

* * *

Автор: Роджър Янг (Фотограф и журналист на свободна практика.)

Източник: Activist Post

* * *

Бел. Стопанина: Вижте и това. Ако някой се обявява против свободните и суверенни хора, това значи, че автоматично се признава за мракобесник и тиранин. Независимо как в случая ФБР подбира думите си и как изопачава информацията, за да изкара черното бяло, а бялото – черно.

Бях замислил една такава декларация и от мое име. Тя ще излезе в поредицата Искрено и лично, конкретно в статията, в която ще отговоря защо съм против плащането на някои данъци и не съм за анархията. Сега ме е малко яд, че г-н Янг ме изпревари. Смятам обаче, че има нужда и от българска версия, която, колкото и да е нескромно, вярвам, че ще е по-добре написана и още по-добре аргументирана…

Темата определено е с продължения.

Тя е сред най-важните в Епохата на Съзнателната душа.

http://www.otizvora.com/2012/02/3888/ 




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: strannica
Категория: Други
Прочетен: 1500704
Постинги: 440
Коментари: 1501
Гласове: 8985