Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2012 08:17 - Страшна ли е революцията?
Автор: strannica Категория: Политика   
Прочетен: 3812 Коментари: 7 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Страшна ли е революцията? Дошло е време да си отговорим на този въпрос. По целият свят народите се вълнуват и протести заливат улиците на големите градове. От Испания през Гърция и Русия та до Щатите, активната част от населението се е обединила за да покаже, че не ще приеме спокойно отредената и от властимащите участ, че не е съгласна нито с водените политики, нито с безнаказаният пазарен фундаментализъм.

Но как нашите медии отразяват тази протестна вълна? Те показват шокиращи кадри на сблъсъци с полицията, горящи сгради и автомобили, окървавени демонстранти и т.н., без обаче да изложат причините довели до тези протестни действия. И вие стресирани от видяното, от това което медиите ви втълпяват, че е плод на действията на пияни тълпи, на хулигани, че това са безредици и противообществени прояви, а не протести на възмутени, на разгневени граждани – вие се отказвате от последното си оръжие и потъвате в блатото на безверието, стреса, апатията и безсилието. Вие се отказвате от протестите, от съпротивата, от революцията?

Страшна ли е революцията – Да, страшна е! Но не за вас, а за тези които са ви поробили! Страшна е за тези които са заграбили властта и я използват за собствените си интереси! Страшна е за тези, които са си купили неприкосновеност от закона! Страшна е за тези, които ви мамят, лъжат, подтискат, експлоатират  и ограбват ежедневно. Страшна е за тези които смятат, че стоят над морала и нравствеността. Страшна е за тези, които смятат, че собствените им интереси стоят над интересите на обществото, на човечеството. Страшна е за тези, които в името на закона вършат беззакония. Страшна е за правителствата, които са дошли не за да управляват ви името на обществения интерес, а за да грабят в свое име. Страшна е за тези, за които печалбата стои над общественото благо. Страшна е за тези, които в името на парите са готови да погубят хората, Земята, че и себе си.

Но що е това Революция? Защо правителствата могат да обявяват войни, да водят военни действия в името на демокрацията и възцаряването на справедливостта, а народите не могат да вдигат революции в името на същите тези идеали? Кой определя, дали едно правителство е демократично – самото то, или народа който то управлява? Щом войната е продължение на политиката с други средства, нима революцията не е продължение на демокрацията със същите тези средства? Наистина ли тези, които са отишли да заграбят богатствата на по-слаборазвитите народи, водени от чисто икономически подбуди и съображения са праведници, а тези които са излезли на улиците за да протестират и потърсят сметка от управляващите и олигархичните кръгове около тях са престъпници? Наистина ли?

Страшна ли е Революцията? Да, страшна е! И затова навсякъде, където властта се чувства заплашена от нея, тя се опитва да я контролира и стъпче още в зародиш. Вгледайте се внимателно и ще видите, че към всеки протест, към всеки митинг, към всяко шествие има опити да се присламчи една или друга политическа сила, да го овладее, да го контролира, да го подчини и така да не допусне случващото се да прерасне в революция. Няма власт, която да не е приела закони, ограничаващи по един или друг начин правото ви да протестирате, да се бунтувате, да търсите сметка на измамниците и продажниците? Нима е нормално, правителството срещу което протестирате да приема закони които да ви казват как, докъде и колко време можете да протестирате? Нима е нормално да бъдете обявен за престъпник, задържан и осъден, затова, че сте протестирали срещу престъпните практики на самите управляващи политически и бизнес елити, същите които са приели законите как да протестирате?

Страшна ли е Революцията? Да, страшна е! Затова и политиците са готови на всичко, само и само да не допуснат тя да се състои! Властта е сладка, а привилегиите от упражняването и – огромни. Затова не се учудвайте, че няма политическа сила, няма партия, която да не се е обявила срещу революцията, да не я е заклеймила и отхвърлила. И тука аз говоря за тази революция, която се бори за равенство, братство и солидарност. За равенство във взаимоотношенията, братство в труда и солидарност в моментите на изпитания. Това е истинската цел на революцията, а не онова което лукавите и хитрите се опитват да втълпят на лаиците, че равенство било да се раздели всичко по равно без оглед на спосбностите и положения труд, че братство било да мислим еднакво, а солидарност да ти отнемат това което ти е нужно за да живееш.

Страшна ли е Революцията? Да, страшна е! Страшна е за властта престъпила границите на чувството за справедливост у собственият си народ. Не вярвайте на тези, които искат да ви управляват. Не вярвайте на тези които искат да им делегирате правото да определят как да учите и възпитавате децата си, при какви условия да се трудите, как да търгувате с плодовете на труда си, как да продавате уменията си, какви ценности да изповядвате, кое е полезно за вас и за бъдещето на децата ви? Не вярвайте! Съзнавате ли каква огромна власт предоставяте в ръцете на тези хора, които дават мило и драго, само и само да ги изберете да ви управляват? Съзнавате ли, че вие легализирате собственото си робство? Че вие предоставяте в техните ръце правото да решат дали да живеете или да умрете. Че законите които те приемат уж във ваша полза, всъщност ограничават вашата свобода и гарантират тяхната неприкосновеност. Вярвате ли, че този който сте избрали да ви представлява е компетентен във всяка една област в която е призван да приема закони? Че когато гласува, той гласува по вътрешно убеждение, а не по указание на лидера си или купен от заинтересовани бизнес среди?

Страшна ли е Революцията? Да страшна е! Затова винаги, когато назрее революционен момент, политическата машина заработва, олигархичната мафия развързва кесиите си и създава уж нов политически проект. Нова партия която да уталожи вашите страсти и да възроди вярата ви в политическата класа, в партийната демокрация. Но вгледайте се внимателно и ще видите, че всяка нова партия, всяко ново уж народно движение стремящо се към властта, към правото да ви управлява е всъщност маска. Маска зад която прозират стари муцуни и едни и същи мафиотски финансови структури. Властта е притегателна за мошениците, за алчните, за безскрупулните, за тези които искат да живеят от труда на другите и да богатеят за ваша сметка. Те казват, че ще ви гарантират законността, но законните са всъщност решетките на вашата свобода. И дори, до властта да се добере човек с чисти помисли и намерения, то  той скоро ще бъде смазан, сдъвкан и изплют от системата, или ще стане част от тази система без да може да я промени, защото самото право да ви управляват нарушава вашата свобода. Не вярвайте на този който ви казва, че иска да ви управлява, за да защитава вашата Свобода – това е невъзможно.

Страшна ли е революцията? Да страшна е! Особено тогава, когато е назрял момента тя да се състои. Но кога идва този момент – Тогава когато не можете да различите управляващите от мафията. Тогава, когато тези които са призвани да въздават правосъдие извършват престъпления. Тогава, когато законите се прилагат съобразно тежестта на кесията, а не съобразно тежестта на прегрешението. Тогава, когато затворите са пълни с кокошкари, а улиците с мафиоти. Тогава, когато на народа се казва, че не разбира, че не е компетентен, че не знае какво иска и затова само трябва да слуша и да изпълнява. Тогава когато интересите на обществото, са поставени в подчинение на интересите на парите. Тогава когато работодателите четат законите така, както дявола чете евангелието. Тогава когато , банкерите, монополите и политиците определят едностранно правилата, по които да живеете  и по които да функционира обществото. Когато работника е оставен без защита, а работодателите са се обединили в картелни структури защитаващи неприкосновеността на техните печалби. Тогава когато да откраднеш хляб за да нахраниш децата си е престъпление, а да откраднеш милиони е подвиг. Тогава когато тези които сте избрали да ви управляват се възползват от властта за да вземат бонуси, консултантски хонорари и сами си гласуват редица привилегии, недостъпни за обикновеният човек. Тогава, когато накъдето и да се обърнете виждате неправди, неправди и неправди. Тогава когато да говорите за революция, да мислите за революция, да желаете революция е престъпление.

Страшна ли е Революцията? Да, страшна е! Страшна е, когато се извършва от хора измамени, излъгани, подтиснати и унижени. Още по-страшна е, когато се извършва от хора идеалисти. Още  по-страшна е когато се извършва от хора осъзнали, че да си човек, значи да си свободен. Още по-страшна е когато се извършва от хора, които са усетили истинският живот, живота лишен от стрес, страх и безропотно подчинение. Още по-страшна е когато се извършва от хора презрели и властта, и смъртта. Но най-страшна е, когато се извършва от тези, които знаят що значи Свобода, от тези които осъзнават, че да си в състояние да действуваш, означава да си длъжен да действуваш.

Страшна ли е Революцията? Да, страшна е! Защото тя се ръководи от един единствен принцип, принципът по силата на който сме длъжни да се отнасяме с другите така, както искаме да се отнасят с нас. И да, аз знам какво ще попитате – с какво право тогава ще наказвате тези които желаят да ви управляват? С това, че ако ние пожелаем да ви управляваме, да ви диктуваме закони и правила, то в същия миг попадаме под ударите на революцията.

http://neverojatno.wordpress.com/2012/03/14/revolution/

17 март 2012 - Национален Протест срещу безобразията в България 




Гласувай:
8



1. анонимен - Тези които са инспирирали и извършили ршволюциите, те са тези които предизвикват депресиите.
16.03.2012 09:20
Те са създават и командват парите в обръщение, и по свое желание, когато желаят могат да предизвикат инфлация (обезценяване) или депресия (безпаричие). Те - световните банкери - евреи, и по точно - тяхната задкулисна сатанинска мафия, още през 18 век са планирали революциите и световните войни.
Ето публикувано писмо на един от Тях – "Великият командир" на световното масонство Албърт Пайк, който преди смъртта си – 1891 г., написал писмо до италианския революционер Джузепе Мазини, с инструкции как да се прилагат масонските планове в Италия:
"Всички посветени във висшите степени на масонската религия, трябва да я отстояват, следвайки неопетнената доктрина на Луцифер (дявола)... За пълното тържество на масонството ще са нужни три световни войни, като в третата от тях ще бъде унищожен мюсулманският свят, след което ние ще изпровокираме гигантско социално сътресение, ужасите от което ще покажат на всички гибелността от безверието (което те самите насаждат!). Революционното малцинство ще бъде унищожено, а разочаровалото се от християнството мнозинство ще получи от нас истинската светлина от учението на Луцифер"!
Този цитат се появил в книга на Лео Таксил, през 1897 г. след смъртта на Пайк - 1891 г.
В тайните им протоколи пише си ледното: "Още от времето на френската революция, която е изцяло наше дело, ние водим народите, от едно разочарование, към друго"!
Същността на революциите (преобръщанята) е - терор, избиване на максимален брой хора, отнемане на собствеността им, осмиване на вярата, избиване на свещениците, разграбване унищожаване и оскверняване на храмовете и манастирите, премахване или формализиране на семейството и откъсване на децата от родителите им, чрез задължително, антидуховно образование и чрез задължителна многогодишна военна служба - за откъсване на младежите от семейството и обществото, и превръщането им в безличностни и безнравствени роботи - легионери (или както днес ги наричат - наемници, рейнджъри - поробители на чужди народи)
цитирай
2. strannica - 1. анонимен,
16.03.2012 10:46
Е, и?
Какво правим в такъв случай?
Какво трябва да се прави според НЕмасоните и НЕционистите в случаите, когато "накъдето и да се обърнете виждате неправди, неправди и неправди."?
Понеже явно ги разбираш нещата, още един въпрос: Ботев и Левски масони ли са били? И евреи?
цитирай
3. bgman13 - Революцията не е точно това, което си казал
16.03.2012 12:09
В революциите винаги участват малък процент от обществото. Като се съберат на куп, може и да изглеждат много, но като процент са малко. Това е причината, поради която те лесно се контролират от тия, които са управлявали и до момента на революцията.
Да, причината за революцията е обедняването, което е предизивикано от държавната власт, която пък задкулисно се контролира от лобистите. В последствие обаче същите лобисти прихващат посреедством подставени лица и революцията. Няма никакъв нпроблем и даже си е рутинна операция.
Ето виж:
"Разговарях със Стиглиц няколко пъти, в Университета в Кеймбридж, в един лондонски хотел и накрая във Вашингтон по време на голямо съвещание на Световната банка и Международния валутен фонд (МВФ) през април 2001. Вместо да председателства срещите на министри и банкери от централни банки, както обикновено, Стиглиц се оказа зад синия полицейски кордон заедно с монахините, носещи голям дървен кръст, с боливийските профсъюзни лидери, с родители на жертви на СПИН и други протестиращи „против глобализацията”. Един от най-вътрешните за СБ и МВФ хора сега беше отвън, при протестиращите."

цитатът е от тука:
http://antipropaganda.comxa.com/StiglitzSB.html
цитирай
4. bgman13 - ето ти още един цитат от същото място
16.03.2012 12:09
Трета стъпка
На този етап МВФ повежда задушаващата се нация към третата стъпка – пазарно ценообразуване – евфемизъм с който се прикрива покачване на цените на храните, водата и газа за битови нужди. Това предсказуемо води до стъпка 3 и половина, наричана от Стиглиц „бунта срещу МВФ”. Бунтът срещу МВФ е напълно предвидим. Когато народа е „разорен и обезсилен [МВФ] използва случая за да изцеди и последната капка кръв от него. Подклаждат огъня докато гръмне котела” – както например когато спряха субсидиите за храна и гориво за бедните в Индонезия през 1998 година и народа се вдигна на бунт. Има и други примери – бунтовете в Боливия през април 2000 година относно предизвиканите от МВФ промени в цената на водата, бунтовете в Еквадор заради повишаването на цената на газта за битови нужди, който се оказа предвиден в секретната програма за „подпомагане” на Еквадор. Човек остава с впечатлението, че безредиците са заложени в програмата.

И те наистина са.
цитирай
5. bgman13 - какво правим тогава?
16.03.2012 12:22
strannica написа:
Е, и?
Какво правим в такъв случай?



Какво правим ли? Еми ще ти обърна първо внимание, какво казва Михаил Константинов. Той казва, че демокрацията е измислена, защото иначе трябва да се изтрепеме при всяка смана на властта.
Та занчи обаче излиза, че въпреки демокрацията, ние пак ще се изтрепеме. Еми значи нещо й куца на демокрацията. Елементарно е, бе Уотсън.
Избирателната система не е демократична. И съм обяснил защо. Освен това съм предложил правилна, т.е. истински демократична избирателна система. Виж в първия ми пост "Граждански бойкот на държавата", малко по надолу, подзаглавие "Правилната избирателна система" и още по-надолу "Трябва ли да бъде намаляван броя на депутатит и съветници"
цитирай
6. strannica - Тези елементарните неща са ясни))
17.03.2012 09:34
bgman13 написа:
strannica написа:
Е, и?
Какво правим в такъв случай?



Какво правим ли? Еми ще ти обърна първо внимание, какво казва Михаил Константинов. Той казва, че демокрацията е измислена, защото иначе трябва да се изтрепеме при всяка смана на властта.
Та занчи обаче излиза, че въпреки демокрацията, ние пак ще се изтрепеме. Еми значи нещо й куца на демокрацията. Елементарно е, бе Уотсън.
Избирателната система не е демократична. И съм обяснил защо. Освен това съм предложил правилна, т.е. истински демократична избирателна система. Виж в първия ми пост "Граждански бойкот на държавата", малко по надолу, подзаглавие "Правилната избирателна система" и още по-надолу "Трябва ли да бъде намаляван броя на депутатит и съветници"


Идеите ти са добри.
Как виждаш МЕХАНИЗМА за осъществяването им? Става въпрос за промяна броя на депутатите и изобщо на схемата на действие на властта, за новата Конституцията и т.н. При сегашното статукво това се решава чрез законодателни актове, които би трябвало да приемат сегашните депутати, да се свиква Велико НС, дето няма кой да го свика. Думата "демокрация" е само един параван и не само у нас.
Аз определено съм против кървави революции, насилие и т.н. Подобни акции са по-скоро насочени към извършване на революция в главите на хората. Или поне създаване на противовес на зомбирането от всички страни. Или накратко, насочени са към това, което казва Дейвид Айк в един мой предишен пост: "...Искате да знаете как ще си разрешим проблема? Трябва да си възвърнем контрола върху собствения акъл..." Това е най-големият проблем. Всичко останало е вторично.
Всъщност, по темата може да се говори с часове))
цитирай
7. bgman13 - реплика към strannica
17.03.2012 17:56
Законите ги пише законодателния орган. Обаче има един закон, който касае легитимността на законодателния орган пред обществото, да пише законите. В сегашната Коституция, това е Чл.1. Както и избирателната система, посредством която тоя член е фактически отменен.
Тоя закон законодателният орган може да си го напише и самичък. Обаче може да си го напише и обществото. И тогава именно ще е истински. Иначе излиза, че тоя който си управлява ни е подарил свободата и правата.
Механизма на осъществяването на това което съм предложил съм го казал и него. Аз фактически съм организирал референдум. Сега чакам вие да гласувате по начина, описам в точка 8.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: strannica
Категория: Други
Прочетен: 1500992
Постинги: 440
Коментари: 1501
Гласове: 8985