Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.10.2013 14:50 - Вкарват бомба в държавата, ще ни взривят дистанционно
Автор: strannica Категория: Политика   
Прочетен: 4816 Коментари: 8 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Полк. Николай Марков: Вкарват бомба в държавата, ще ни взривят дистанционно

Има пълно затъмнение през коя банка у нас минават парите на фундаменталистити и терористи

 Делян Пеевски имаше специален пропуск от охранителната фирма на Борисов да влиза по всяко време при Царя

Когато мафията настъпва, обича тишината, а свободните журналисти ги наказват

Наскоро посланикът на Германия Матиас Хьопфнер обяви открито, че в България се симулира медийна свобода, а върху дейността на журналистите се упражнява натиск. И сякаш като отговор на критиките му, най-безцеремонно Лили Маринкова, един от символите на свободното слово бе отстранена от Канал 3, а предаването й спряно.

Faktor.bg разговаря с последния й гост, предизвикал вероятно скандала. 

Полковник Николай Марков е бивш служител на НСО, отстранен от службата след скандал с президента  Георги Първанов, че гардове събират нерегламентирано информация за политиците, които охраняват. 

Интервю на Стойко Стоянов

Г-н Марков, вярно ли е, че заради интервю с вас, журналистът Лили Маринкова е отстранена от телевизионния Канл 3, вие ли бяхте последният й гост?

- Да, вярно е, всичко се случи преди седмица. За съжаление бях един от последните й гости. А самото предавене явно се е оказало толкова опасно, че е изтрито и изчистено от архива на медията. Доколкото знам, дори самата Лили Маринкова няма копие от него.

- Какво толкова страшно и опасно сте говорили, за да предизвикате тази буря?

- В студиото беше и Корман Исмаилов, и други политици, така че не мисля, че нещо извънредно опасно и необичайно сме коментирали. Смятам, че напрежението идва от засегнатата тема за Корпоративна банка, начинът й на опериране и влиянието, което налага в обществото. Засегнахме и темата за свързания с нея депутат Делян Пеевски. Препоръчвам на всеки интелигентен гражданин да намери начин и да поиска от ръководството на Канал 3 да пуснат отново това предаване, то е било публично и всеки от гостите носи отговорност за думите си, както и аз за своите.

- С какво засегнахте така наречената банка на властта и свързания с нея Делян Пеевски?

- Коментирахме вариантите за навлизане на пари за финансиране на терористични организации, които евентуално биха могли да минат през нашата страна и вероятно минават. Освен това говорихме и за възможностите с държавни пари да се прави частен бизнес. Така се осъществява реално най-голямата форма за политически рекет върху българския народ, тоест с пари на данъкоплатците се завърта огромен частен бизнес. Например точно с такива пари става финансирането на медии, а след това тези медии се използват за промиване и манипулиране съзнанието на хората.

- Парите за финансиране на тероризъм през тази банка ли минават?

- Искам да припомня, че в София трябваше да бъде реализиран ислямски център. В България навлязоха и много организации проповядващи ислямски фундаментализъм под формата на фондации и неправителствени организации, които също разполагат и оперират с финансов ресурс. Но  остава висящ въпросът, коя банка оперира с тези средства и къде са те? Няма как някой да ги носи в джобовете си или в куфари.

- През Корпоративна банка ли минават тези суми?

- Аз смятам, че тази банка е избрана от държавата да оперира и с тези пари. Но в предаването на Маринкова говорихме за хипотези, защото в крайна сметка има абсолютно затъмнение по тази тема и никой не може да посочи по какъв начин се финансират тези организации и кой оперира със средствата. Тук съвсем не става дума дали са „мръсни” или „чисти” тези капитали, а по какъв механизъм и с какъв контрол влизат в държавата, и как в един момент една банка може да се окаже финансовото сърце  на държавата. Това в общи линии беше „опасният” за някои хора сюжет.

- А какво нечувано до сега разкрихте  за Делян Пеевски?

- Изказани бяха политически тези, но лично аз коментирах, че прекалено много се инвестира в личността на Пеевски и то от доста дълго време. Още с идването на Симеон Сакскобурготски Пеевски е бил представен на Царя. Той имаше специален пропуск от фирмата на Бойко Борисов, която тогава охраняваше бившия монарх и с него безпрепятствено влизаше при него. Допускането на Пеевски в политиката не е без участието на всички политици, той е рожба на тази политическа класа и сега не е почтено да се прехвърля отговорността на един или друг. Пеевски просто е човек на всички.

- Какво е ценното на проекта „Пеевски”, че е обект на толкова мащабно финансиране?

- Интересното при него е, че той не е значима фигура на финансовия капитал, който стои зад него. Тоест, този сериозен финансов ресурс не е негов. Освен това проектът „Пеевски” не е еднозначен за създателите си и в един момент може да бъде жертван. Преди няколко месеца реално той беше готвен за точно такава жертва, но не се стигна до крайната фаза. Трябваше да го хвърлят в ДАНС за да направи лична вендета и саморазправа с Борисов.

- Години наред сте бил част от специалните служби, познавате кухнята, ако допуснем, че Пеевски беше заел безпроблемно шефския пост, можеше ли да се справи със системата?

- Нямам никаква илюзия, че лицето Делян Пеевски има хипотетичната възможност да се справи с работата на шеф на ДАНС. Още повече пък с изменението на законодателство, с което на Агенцията се дадоха специални правомощия. Тоест столът на Пеевски беше осигурен с увеличени правомощия на самата ДАНС, към тях минаха звеното за подслушване, част от ГДБОП. Нямам илюзията, че той има капацитет да управлява такава мега система. Големият проблем е, че и тези, които го сложиха са били наясно, че той не може да се справи професионално. Но целта  на неговото назначаване беше да изпълни вендета от позицията на държавната власт с Борисов и Цветанов. Говоря за лична вендета, която да осигури на лобисткия финансов кръг, който стои зад него едно спокойствие, защото вече не бяха приятели с Борисов и ГЕРБ.

- Какво включва  тази лична вендета?

- Да се използват законни и незаконни методи за дискредитиране на бившия премиер и заместника му. Трябва да сте сигурни, че тези хора щяха да бъдат демонстративно арестувани. Целта е била по-скоро дискредитиране от името на държавата, буквално да бъдат унищожени като личности. Трябва да е ясно, че 6 лица преди Пеевски са отказали да заемат този пост за шеф на ДАНС, включително и сегашният вицепремиер Йовчев.

- Този нестандартен избор на Пеевски не може ли да се разглежда като капан за него, реално е бил бушон?

Разбира се, че беше бушон. Той не е нито толкова изобретателен, нито  толкова умен, нито е политик. Той е едно момче, което има огромни амбиции, заради лична мотивация и просто избива някакви комплекси. И тези комплекси щяха да бъдат използвани в негова вреда. Познавам хората, които стоят зад тази схема, те са много разумни и добре се възползват от недостатъците и амбициите на хората. Но пак повтарям, той беше избран за да свърши определена саморазправа, а не да овладява ДАНС, нито пък да гарантира сигурността на държавата.

- Толкова опасни ли са тези теми, че да предизвикат отстраняването на Лили Маринкова, по-зловеща ли става примката около медийната свобода?

- Лили Маринкова е човек, който се опитва да прави свободна журналистика и да бъде независима. Тя беше последният трибун в големите публични медии, който трябваше да бъде свален. Опитът да бъдеш свободен като журналист винаги в България се наказва. Не е тайна, че през последните месеци собствеността на Канал 3 беше сменена и в основата й вече стоят интереси на олигарси. Те са също от кръга на Корпоративна банка.

- Здравата ръка на тази банка е  подчинила на волята си  и Канал 3?

- Точно така, съмнения не трябва да има. Илюзия е след последните избори и избухналите протести, че медийната свобода се отваря, напротив когато настъпва мафията, запушва устата на медиите. Това е наблюдавано и в Италия и през 30-те години на миналия век в САЩ. Мафията обича тишина, затова сега е определено тихо.

- Освен вътрешното задкулисие, българите нямат никаква реална информация за кризата със сирийските бежанци, какви опасности идват от южната ни граница?

- Основното, което трябва да се разбере е, че ние нямаме граница със страна, която е във война, тоест съмнявам се тези хора да са бежанци. Сирия граничи с Турция и между нас стоят повече от 1000 км. разстояние. Така наречените бежанци идват у нас от Турция, а в тази страна няма война. Сирийците пресичат три граници, на които не се водят военни действия. Но в България се случва нещо много опасно. В момента сме свидетели на политическо предателство от страна на властта, която ни управлява. Вкарват ни бомба със закъснител, и тя ще бъде дистанционно взривена. Вероятно когато това се случи, тези, които го правят няма да бъдат на власт, но въвличат държавата в жесток сценарий. Аз съчувствам на пристигащите сирийци, но преди всичко оценям и анализирам ситуацията от гледна точка на националните ни интереси и от родолюбиви позиции. Страшната истина е, че България е набелязана да се ислямизира. С навлизането безразборно на тези бежанци тук се изправяме пред демографски, социални и конституционни предизвикателства. Инспирирането на религиозен конфликт не е изключен, независимо, че много хора ни втълпяват, че сме мултиетническа и мултинационална държава, но това е също бомба със закъснител. В тази посока Франция може да ни бъде отправна точка. Там сега имат много тежки проблеми, заради политиката, която провеждаха през последните години на приемане на емигранти, изповядващи исляма. Все пак ние сме християнска държава и открит е въпросът, защо да не приемам сирийци, но християни. Разбирам, че това деление е условно и спорно, но когато нещата опират до националната сигурност, трябва да я защитим.

 

- Смятате, че влизащите у нас бежанци са филтрирани и подбрани?

- Определено, подбрани са и то много добре. Процентът на случайно озовалите се тук е нищожен. Големят проблем е, защо на този процес не се дава гласност от правителството, защо всичко се прави тихомълком и не се коментира бомбата, която ни се залага сега. Явно хората, които упражняват властта са чиста проба национални предатели и трябва да им се потърси отговорност. Това предателство към България е нищо в сравнение със скандала с Делян Пеевски. Зад него стоят икономически интереси и мафия, която е вътрешна. Но вклиняването на тези бежанци в България е изцяло и без съмнение под ръководството на вицепремиера Цветлин Йовчев. Това е човекът, който дирижира тези процеси и е отговорен за бъдещето на нашите деца.

- Възможно ли е съществуването на неофициално тайно споразумение между българската и турската страна за бежанците?

- Със сигурност има такова споразумение и то е направено зад гърба на народа. Турция не е напълно демократична държава, там действа в определена степен режим, тоест там нищо не става случайно. Бъдете сигурни, че никой случайно не може да премине 1000 км. през Турция с един куфар и да се озове пред нашата граница. Всичко случващо се сега у нас е преценено и изчистено в Турция до съвършенство, а филтърът е много фин.

- Знаем ли реално колко са вече бежанците идващи от Турция?

- Категорично са над 10 хил. Разполагам с обективна информация от хора, които години наред са работели  и продължават да служат в Гранични войски. Живеят в този район, познават проблема, следят го. Правителствената пропаганда говори за съвсем друго нещо, но най-опасното е, че този процес няма да спре. До Нова година бройката им може да се удвои. Но тези хора ще получат гражданство, права и помислете, че след години  вече ще бъдат потенциални гласоподаватели. А за коя партия ще гласуват е ясно от сега? Страшното е, че българските политици проспиват тази опасна тема. Едните заиграват с американските интереси, а другите с европейските. Всеки иска да се сложи на определен тип международна политика, партиите ни са нагаждачи и страшното е, че сред тях няма родолюбци и патриоти.

http://www.faktor.bg/mnenia/intervyu/13277-polk-nikolai-markov-vkarvat-bomba-v-darzhavata-shte-ni-vzrivyat-distantzionno.html




Гласувай:
10



1. syrmaepon - "Тоест, този сериозен финансов ресурс не е негов."
16.10.2013 08:43
Това е то характеристиката на бушона. Зад тях обаче никой не трябва да вижда нищо. Изглежда бушоните се поизчерпаха /дето не приличат чак толкова на такива/ та опряха да този.
цитирай
2. strannica - ...
16.10.2013 11:26
syrmaepon написа:
"Тоест, този сериозен финансов ресурс не е негов."
Това е то характеристиката на бушона. Зад тях обаче никой не трябва да вижда нищо. Изглежда бушоните се поизчерпаха /дето не приличат чак толкова на такива/ та опряха да този.


Нямам чувството, че "са опрели" до него от някаква безизходица.
Това е грижливо и дълго отглеждан бушон.
цитирай
3. syrmaepon - Да бяхя го култивирали малко поне, ...
17.10.2013 09:11
Да бяхя го култивирали малко поне, пообразовали, макиаж, туй-онуй..... а то от километри си личи...))))
наистина ни имат за идиоти
цитирай
4. strannica - ...
17.10.2013 10:54
syrmaepon написа:
Да бяхя го култивирали малко поне, пообразовали, макиаж, туй-онуй..... а то от километри си личи...))))
наистина ни имат за идиоти


:)

според мен не ни имат за нищо... дори и за идиоти...
ТЕ изобщо не ни отразяват... не им пука изобщо
цитирай
5. strannica - От първо лице
20.10.2013 22:18
„Аз имам достатъчно пари във банка в Турция и мога да си купя сам дрехи. Искам само статут. Хората тук взеха каквото им трябваше, но дрехите бяха прекалено много", каза Самир Мажди.
Надуя Абхатали заяви, че иска само статут за нея и децата й. „Не искам дрехи, не искам нищо друго", твърди сирийката."

http://rodopi24.blogspot.com/2013/10/blog-post_2552.html
цитирай
6. strannica - КЪДЕ СА МЪЖЕТЕ И БАЩИТЕ НА СИРИЙСКИТЕ ЖЕНИ И ДЕЦА?
09.11.2013 23:51
...
Правителствените сили и мобилизираните запасняци държат семействата си в Сирия, в териториите контролирани от властта. Сирийската свободна армия беше претопена от ислямистките милиции (Ал Нусра, Ислямска държава в Ирак и Сирия) и вече не играе съществена роля в конфликта. По това, че повечето жени, които идват в България са облечени с традиционно мюсюлманско облекло, може да се съди, че не са от светски семейства, които в огромната си част са на страната на светския режим на Башар Асад. Така много вероятна става хипотезата, че голяма част от пристигащите жени и деца у нас са родствено свързани с бойци на ислямистките терористични групи, които в момента са на фронта.
Защо идват точно сега?
Масовият наплив в България поразително съвпада с неочакванaта за някои война между Ал Кайда и Турция и строежа на стена от турска страна по границата със Сирия.
...
Опасността
Интересно е да се добави, че почти всички влизащи в страната заявяват, че нямат документи за самоличност и биват регистрирани на доверие с посочените от тях имена. Съгласно Закона за убежището и бежанците чл.34 (1), чужденец с предоставен статут на бежанец или хуманитарен статут има право да поиска да се събере със семейството си на територията на България. Това, на практика, се пази в тайна от българското общество. Всички жени и деца ще имат право да доведат съвсем законно, декларираните от тях за мъже и бащи у нас. Кой ще отговори на въпроса – не се ли създава сериозен риск за националната ни сигурност? Дали бройката сирийци у нас няма да се удвоява? Не трябва да забравяме, че се оказа, че емигрантите ще останат тук завинаги, защото Европа не ги иска.

http://obshtestvo.net/%D0%BA%D1%8A%D0%B4%D0%B5-%D1%81%D0%B0-%D0%BC%D1%8A%D0%B6%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D0%B8-%D0%B1%D0%B0%D1%89%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B8%D1%80%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B6/
цитирай
7. strannica - http://bolgari.net/istinata__prokletnici_-n-6431.html
10.11.2013 11:45
Истината, проклетници!

Казвам ви това, като напълно поемам отговорността за думите си

Т.нар. алжирски граждани, пресичащи нелегално турско-българската граница и отвеждани в центровете за временно настаняване, бяха почти насърчавани от агенцията за бежанците да искат статут и да остават в България, казва в „24 часа" посланикът на Алжир у нас Ахмед Буташ.

нашият коментар
Посланик Буташ дава неопровержимо доказателство за предателска дейност на официалните власти в България. Самият алжирски амбасадор говори за „т.нар. алжирски граждани", давайки ни да разберем, че съзнателно и преднамерено ни заблуждават не само за „сирийските бежанци", а въобще за същината на огромното мнозинство нелегални пришълци през последните година-две.

Предишните и сегашните управляващи са от един дол дренки, тайно от българските граждани са се договорили с външни фактори да натъпчат родината ни с десетки хиляди мюсюлмани от Близкия изток, Северна Африка и Централна Азия. Искаме истината, проклетници! И незабавно ни освободете от зловредното си присъствие!
цитирай
8. krumbelosvet - Бау-бау
16.05.2020 17:36
Джаф
(Резюме на постинга)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: strannica
Категория: Други
Прочетен: 1499713
Постинги: 440
Коментари: 1501
Гласове: 8985