Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.11.2013 00:28 - КОЛКО ВИСОКО Е ДЪНОТО!
Автор: strannica Категория: Политика   
Прочетен: 2897 Коментари: 3 Гласове:
8

Последна промяна: 09.11.2013 21:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  МС не е водил стенограма на срещата на Орешарски с "Газпром"

Министерски съвет (МС) не е водил стенограма на проведената на 31 октомври тази година среща между премира Пламен Орешарски и представители на "
Газпром". Това става ясно от отговора на заявлението за достъп до обществена информация, което "Капитал" изпрати до министър-председателя миналата седмица.

"Исканата информация с Ваше заявление по Закона за достъп до обществена информация (вх. №3.07-132/04.11.2013 г.) не може да ви бъде предоставена, тъй като на срещата на министър-председателя Пламен Орешарски и представители на "
Газпром", проведена на 31 октомври 2013 г., не е воден стенограмски запис", се казва в отговора, подписан от Ралица Тоширова, държавен експерт в дирекция "Правителствена информационна служба".

Срещата между премиера Пламен Орешарски и министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев с президента на руската "
Газпром" Алексей Милер продължи четири часа и след нея стана ясно, че Българският енергиен холдинг (БЕХ) ще вземе заем от 620 млн. евро за изграждането на газопровода "Южен поток" на българска територия. Самото строителство започна "условно" след срещата, като участъкът междувременно поскъпна с още 400 млн. евро. Според участниците в срещата на нея са били изгладени висящите въпроси, свързани с финансовия модел на проекта и адаптирането му към европейските енергийни регулации.

Дали това е така и дали е имало други договорки едва ли ще можем да разберем, защото от разговора не е оставена никаква следа.

"Стенографски запис се води по инициатива на домакина със съгласието на госта", коментира пред "Капитал" експерт, запознат с процедурите в Министерски съвет. Добрата практика е на всяка среща да се води стенографски запис и е необяснимо защо от разговора не е останала следа. "
Газпром" винаги водят със себе си човек, който води бележки" коментира източника ни. Ангажимент към тези въпроси има началника на кабинета на премиера - Мария Дивизиева.

През септември кабинетът Орешарски получи от "Програма достъп до информация" антинаградата "Катинар" заради влошаване на достъпа до информация.

http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2013/11/08/2177965_ms_ne_e_vodil_stenograma_na_sreshtata_na_oresharski_s/


Толкова ли е "необяснимо защо" ?!
Имало ли е инициатива? А съгласие?
Важното е, че човекът на "Газпром" си е водил бележки...
Нашичките дупедавци  -  в типичния си стил.

image

Малко като че ли встрани от повдигнатата тема ми е интересно 
на въпросната среща кой е превеждал  от руски на български и обратно. :))
Ще съм благодарна за достоверна информация по въпроса.
Изобщо цялостната организация на тази среща отдалеч вонеше /не на газ/  още доста преди провеждането й.
Ееех, Орешарски, Орешарски и цялата ви седянка, дето сте окупирали държавата, а се правите на оскърбени моралисти и демократи (прости, Господи) заради окупирани университети....




Гласувай:
8



1. demograph - Бандитите не си водят записки
09.11.2013 10:22
Тях ги записват. у НАС НЯМА КОЙ ДА ГИ ЗАПИСВА, НО СЕ НАМИРАТ ХОРА ИЗВЪН бЪЛГАРИЯ, КОИТО ЗАПИСВАТ -КАТО бИСЕРЯ. а БОГ ПЪК СИ ВОДИ ТОЧНИ БЕЛЕЖКИ ЗА ВСЯКА НИЗОСТ...ПОЗДРАВ!
цитирай
2. strannica - ...
09.11.2013 13:02
demograph написа:
Бандитите не си водят записки. Тях ги записват. у НАС НЯМА КОЙ ДА ГИ ЗАПИСВА, НО СЕ НАМИРАТ ХОРА ИЗВЪН бЪЛГАРИЯ, КОИТО ЗАПИСВАТ -КАТО бИСЕРЯ. а БОГ ПЪК СИ ВОДИ ТОЧНИ БЕЛЕЖКИ ЗА ВСЯКА НИЗОСТ...ПОЗДРАВ!


То вече да му втръсне на човек да коментира долнопробни изпълнения. Докога ще ги коментираме, а те ще си кютат: а, приказвайте си, протестирайте си - не ни пречите...
Дядо ми в такива случаи казваше само едно: "Пуста тояга!!!"
цитирай
3. strannica - vencivaleri1951,
09.11.2013 20:12
Коя е "страница"?
Този въпрос вече ти го задавах преди доста време, но ти влизаш тук всеки път неподготвен.
И нежелан с твоите обширни словесни изстъпления на дружелюбно-снизходителен лектор от дружество "Знание". Айде да не ме просвещаваш на тема протоколи, стенограми и преводачи, а? Много е самонадеяно и затова просто глупаво от твоя страна да възприемаш като аксиома, че знаеш по темата повече от мен.
Как ме отвращава този стил "социалистически ларж"....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: strannica
Категория: Други
Прочетен: 1500884
Постинги: 440
Коментари: 1501
Гласове: 8985