Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2013 14:52 - Директорът на Агенцията по бежанците: "Ще се раздават празни къщи и ще има процес на оземляване"
Автор: strannica Категория: Политика   
Прочетен: 3559 Коментари: 3 Гласове:
8

Последна промяна: 10.11.2013 19:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
 В продължение на темата 
Сирийските бежанци искат да им бъдат ПРЕДОСТАВЕНИ български села



Директорът на Агенцията по бежанците, о.р. полковник Николай Чирпанлиев, пред news.bg


Ще коментирате ли последното изказване на Кристалина Георгиева, посветено на проблема със сирийските бежанци?
Изказването на еврокомисар Кристалина Георгиева е изключително положителен знак за нас. Така ЕС изпълнява обещанията, които даде, след като я посетихме заедно с шефа на БЧК г-н Григоров. Очакваме средствата да ни бъдат преведени колкото се може по-бързо. Имаме голяма нужда от тях.

Как оценявате проекта за изграждането на защитни съоръжения по границата ни с Турция?
Правителството, на базата на правата, които са му делегирани, също така и на опита на нашата южна съседка Гърция, реши да изгради тези съоръжения и по този начин да ограничи нелегалния трафик на хора от турска страна към нас. Целта е всички чужди граждани, които влизат на наша територия, от самото начало да спазват законите и правилата за пребиваване в България. От ЕС ни предоставиха достатъчно средства и за тази цел, които също така ще бъдат изразходвани по предназначение. Съоръженията са ни нужни и ще бъдат изградени, колкото се може по-бързо. Никой бежанец няма да пострада от тях.

Какви са перспективите за интеграцията в българското общество на сирийските бежанци?
Тези от тях, които желаят, ще продължат пътя си към други държави от ЕС. Но ако получат статут на бежанци, до няколко месеца ще им се наложи да се върнат у нас.
Тези, които получат единствено хуманитарен статут, ще могат да заминат в друга страна, само ако получат от там покана от роднини или приятели. Оставащите в България преди всичко ще преминат обучение по български език. В него ще се включат и центровете на общините, заинтересовани от заселването на бежанците на своя територия. / БЪЛГАРИТЕ в КОИ ТОЧНО общини СА ЗАИНТЕРЕСОВАНИ???/
 Много са тези български общини с обезлюдени селища. Там ще се раздават празни къщи и ще има процес на оземляване.

http://news.ibox.bg/interview/id_1465020502




Гласувай:
8



1. freeoldmen - Това ще е, вече ни го обявиха директно.
10.11.2013 15:27
Кристалинка спусна насоките, тукашните дупедавци реагират мигновено, нищо чудно да си намерят кмет на някое село, който да приветства идеята...
цитирай
2. strannica - "...Защо имигрантите, които в голямата си част са мюсюлмани, бягат към християнските държави, и то от Турция, където война няма..."
10.11.2013 22:32
Международен принцип за “първа страна на убежище” – кандидатът за бежански статут следва да го поиска от първата страна след пресичане на границата. Женевската конвенция за бежанците на ООН от 1951 г. и Директива 2004/83/ЕО на ЕС определят като бежанец личност, която има съществено обоснован страх от преследване в своята страна по причина на раса, религия, националност, политически убеждения и членство в социална група и това трябва да бъде доказано. Бягството от район на военни действия не се покрива от Женевската конвенция и директивата на ЕС и не предполага даването на статут на бежанец.

Сирийските имигранти могат да получат “хуманитарен” статут по линия на Нюйоркския протокол от 31 януари 1967 г., и на “временна закрила” по линия на Директивата на ЕС 2001/55/EО, които се предоставят на пришълци от страни, където животът им е заплашен от военни конфликти. Тези конвенции са препоръчителни.

За нелегалните имигранти, които не могат да докажат необходимостта от предоставяне на статут на закрила, в сила е Директива 2008/115/ ЕО на ЕС за депортиране, включително на семейства.
...
Закона за убежището и бежанците: Чл. 34. Чужденец с предоставен статут на бежанец или хуманитарен статут има право да поиска да се събере със семейството си на територията на Република България.

Убеждават ни, че като получат по-бързо статут, щели да отпътуват за големите европейски държави. Така България щяла да реши бързо проблема. Важно било бързо да препращаме към Европа нахлуващите у нас, независимо десетки или стотици хиляди. Тежката истина, която тези политици крият от обществеността е, че съгласно законодателството в Европа, държавите връщат получилите статут на бежанци обратно в първата държава в която са били допуснати да проникнат и им е дала този статут.

Още:
http://anonybulgaria.wordpress.com
цитирай
3. strannica - ...
10.11.2013 22:49
freeoldmen написа:
Кристалинка спусна насоките, тукашните дупедавци реагират мигновено, нищо чудно да си намерят кмет на някое село, който да приветства идеята...


Още преди години ми попадна някакъв доклад на Световната банка, в който се казваше, че тъй като милион българи били напуснали България, да сме си интегрирали циганите, та те да заемат мястото на емигриралите българи.
Сталинка продължава линията.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: strannica
Категория: Други
Прочетен: 1500655
Постинги: 440
Коментари: 1501
Гласове: 8985