Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2015 12:03 - СКАНДАЛНО: Тази новина няма да я срещнете в нито една родна медия - международна конференция "Европа гледа на Изток" в София
Автор: strannica Категория: Политика   
Прочетен: 3213 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Форум, поздравен от премиера Борисов, иска да преориентира България към Изток

image

Почти анонимна международна конференция, проведена в събота в София, поставя изключително остри въпроси пред управляващите и обществото. Тайният форум обаче е знак и за това на къде гледа българският премиер Бойко Борисов в сложната международна обстановка.

„Тази новина няма да я срещнете в нито една родна медия - печатна, ефирна или интернетна, в сайтовете, а най-малко в правителствените.

Днес в София (събота, б.р.) се откри международна конференция "Европа гледа на Изток", (т.е. към Евразийския съюз, б.а.).

Председателят на фондация "Славяни" Захари Захариев изчете официалното приветствие на премиера на България Бойко Борисов.

Премиерът ни пожела успех на конференцията в претворяване на идеите на участниците в реални резултати. Идеите са от типаЗападното безумие срещу руската атака” или "Българите избират Русия" (цитирам заглавия на доклади, б.а.).

Информация за събитието и Бойковото участие там иначе напълно липсва дори в новините на официалната ни агенция БТА!

(http://www.bta.bg/bg/page/58/Новините_днес

макар че я има в линка на пресклуба им

http://www.bta.bg/bg/pressclub/id/3930/)

И какъв парадокс! Като новина я няма въобще, ама я имаше като пряко излъчване в Интернет. Давам един скрийншот от събитието, което проследих и записах с интерес“. Това разкрива в свой коментар във Фейсбук разследващият журналист Григор Лилов. За да стане ясно обаче каква е основната цел на форума, е прелюбопитно да се видят кои са организаторите.

Като основен организатор е представена фондация "Славяни", но ето ги истинските, иначе посочени като съорганизатори, коментира Лилов:

- Институт Европа на Руската академия на науките;

- Федерална агенция РОССОТРУДНИЧЕСТВО при Министерството на

външните работи на Руската федерация и Представителството в

България;

- Фонд за подкрепа на публичната дипломация „А.М.Горчаков” при Министерството на външните работи на Руската Федерация;

- Дипломатическа академия при Министерството на външните работи МГИМ

Т.е. научната конференция е дело и мероприятие на руското външно министерство. Именно затова Негово превъзходителство руският посланик у нас Юрий Исаков поднесе официално приветствие към конференцията.

А другите съорганизатори от българска страна са също много интересни:

– Федерация за приятелство с народите на Русия и ОНД, на Светлана Шаренкова;

– Европейски политехнически университет - ЕПУ. (става дума пернишкия университет, станал известен като ПУТКА, една от любимите рожби на Георги Първанов, ръководен от бившият варненски седесар и играч Тошко Кръстев, който се опитваше преди две години да възражда СДС със стари номенклатури)

– Университет по библиотекознание и информационни технологии (УНИБИТ). Този "университет" е онзи, познат ни от пресния скандал "Червеи" с откопираната информация на цялото МВР и родните джеймсбондовци и от библиотекарският кръг в секретните ни служби – Стоян Денччев, последния шеф на Шесто на ДС Димитър Иванов, Цветлин Йовчев и т.н.

– Национална асоциация за международни отношения /НАМО/;

– Българска академия на науките /БАН/, част от задкулисието и организатор на доста русофиски прояви;

– Университет за национално и световно стопанство /УНСС/, ръководен от агент на ДС;

Има и международни съорганизатори, осветява ги Григорр Лилов.

Например Европейски център „За мир и развитие“ при ООН със седалище в Белград. Това "при ООН" е сложено за цвят. Който се интересува, може да се информира от сайта на Центъра.

(http://ecpd.org.rs/index.php/about-us/welcome)

По интересно е, че този Център като "съорганизатор" дори не е обявил това голямо събитие у нас.

(http://ecpd.org.rs/index.php/meetings/conferences)

Нищо чудно - Сърбия вече се дистанцира от Путинова Русия, онзи ден сръбският посланик в Москва заяви, че Белград не е взел решение за Турски поток и разглежда еднакво всички проекти за тръби.

Като съорганизатор е посочена е и авторитетната Асоциация за външна политика на Федерална република Германия. Малко са се пообъркали - става дума за не по-малко авторитетното Дружество за външна политика на Германия.

(http://www.foreign-affairs.info)

Ама се оказа, че в това дружество и представа си нямат, че са съорганизатори на събитието у нас. А който иска, да си провери на сайта:

(http://www.foreign-affairs.info/veranstaltungen,

Събития)

(http://www.foreign-affairs.info/veranstaltungen/archiv, архив на събитията)

Като съорганизатор е посочена групата на „Европейски свободен алианс” на Европейския парламент. Е, ама те също не подозират това

(http://www.greens-efa.eu)

И така, българският премиер Бойко Борисов погледна на Изток, след като буквално онзи ден на Запад почти смазваше рамото на английския премиер Камерън с мощното си потупване. За първото няма никаква информация, за второто - в изобилие. Заблуден или подведен е Борисов и къде дреме огромният му екип от пиари и съветници или просто е нямало как да откаже приветствие на евразийската завера. 

Така че все по-актуален става въпросът - на къде гледа българската държава - към Европа или към Евразия?


faktor.bg




Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: strannica
Категория: Други
Прочетен: 1506685
Постинги: 440
Коментари: 1501
Гласове: 8985