Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2010 13:52 - „Ако този ми покаже, че ТОТО-то ме мами, и аз му повярвам - на какво друго остава да се надявам?!”
Автор: strannica Категория: Технологии   
Прочетен: 5608 Коментари: 7 Гласове:
12

Последна промяна: 18.06.2010 13:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Не бях гледала по телевизора теглене на бг тото поне от двайсетина години. Не бях в България - не съм гледала не само това, доста неща тук са се случвали без мен :)
Сега покрай това, че преди седмица и половина - по-миналата неделя, го даваха заедно с новините - видях го случайно. Джакпот...тинтири-минтири... Е добре де, да видим, може пък да стане някакво шоу...
Седя си аз кротко, гледам си невъзмутимо и.....по едно време избухвам в неистов смях. Дискът С ВСИЧКАТА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ВСИЧКИ ПУСНАТИ ЧИСЛА В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ се намира в нечии ръце, които най-грижливо го слагат в едно сейфче...че и го запечатват на всичкото отгоре. Смях в залата. За секунда си помислих, че това го дават за диваци от племето тумба-юмба или за деца от детската градина...след това си представих колко хора в момента са затаили дъх пред телевизорите, като предварително са се изръсили с N лева...и смехът ми премина в стон...
А днес ми попадна тази статия:

ИСКАТЕ ЛИ ДА ВИ КАЖА КАК ДА СПРЕТЕ ИЗМАМИТЕ НА БЪЛГАРСКИ СПОРТЕН ТОТАЛИЗАТОР?!

Български Спортен Тотализатор не трябва да има достъп до числата от фишовете преди теглене на тиража! Дори, силно трябва да се ограничи достъпа им до числата след тиража, тъй като могат да правят екстраполации и да нагласяват тегления спрямо данните от преходните тиражи – понеже, повечето хора играят едни и същи комбинации!

Тъй като ми омръзна да обяснявам, наляво и надясно, как точно се правят измамите в различните видове хазартни игри – и какви са предпоставките, които правят тези измами възможни – този път няма да влагам много труд – който разбрал, разбрал – който не – да продължава да спонсорира мазни задници.

„Надеждата, крепи човека!” Не съм чувал по-голяма глупост от тази. Истината е, че надеждата съсипва мозъка и кара човек да върши ирационални неща – защото се появява точно в моменти, когато той е най-зле. Това е ясно на хазартната, както и на някои други мафии, и е широко използвано от тях, за да прибират парите на балъци като вас. Най-лошото в тази ситуация, не е дори, че ТЕ ви лъжат, а че САМИ СЕ ЛЪЖЕТЕ! Не желаете да си отворите очите и да видите, какво става. Готови сте да обвинявате хора, които ви казват ИСТИНАТА. И всичката тази ПАТОЛОГИЯ и ГЛУПОСТ, се продуцира от СТРАХА ВИ – ДА НЕ ЗАГУБИТЕ НАДЕЖДАТА СИ! „Ако този ми покаже, че ТОТО-то ме мами, и аз му повярвам - на какво друго остава да се надявам?!”.

Спокойно, аз не съм човека, който ще отнеме „скъпоценната ви надежда”. Аз ще ви дам друга, малко ПО-РЕАЛНА, която ще увеличи шанса ви да излезете от мизерията, в която сте се докарали или са ви докарали. НЯМА ДА ВИ ОТНЕМА ТОТО-то – просто ще го направя такова, каквото трябва да бъде, за да може да спечелите от него.

За целта, няма да искам от Вас, НИТО ПАРИ, НИТО БУНТОВЕ, НИТО ДА ГЛАСУВАТЕ ЗА НЯКОГО - ще искам само едно – да пратите това съобщение

Български Спортен Тотализатор не трябва да има достъп до числата от фишовете преди теглене на тиража! Дори, силно трябва да се ограничи достъпа им до числата след тиража, тъй като могат да правят екстраполации и да нагласяват тегления спрямо данните от преходните тиражи – понеже, повечето хора играят едни и същи комбинации!

Към този адрес: bst@toto.bg

Ако имате, допълнително желание да помогнете, може да пратите същото и към всички медии до които се доберете. Че нещо инициативата не им допада, ще ви обясня по-долу защо е така.
Това е. Простичко нещо, което, разбира се, силно се съмнявам дали ще изпълните, без да съм ви предложил бира и кебапче. (Но поне не ви взимам БИРА И КЕБАПЧЕ – всяка седмица – толкова струва един цял фиш, май.)

Сега малко теория, за по-схватливите. Понеже ми омръзна да се правя на творческа личност и да се опитвам да казвам едни и същи неща по-различен начин, направо ще публикувам едно писмо, което съм пратил до БТВ. Писано е от ПРИМА ВИСТА – без редакция, не смятам и тук да го редактирам – специално за радетелите на БЪЛГАРСКИЯТ ЕЗИК, които ще ме хванат за правописните грешки. АЗ СЪМ НЕГРАМОТНИК, НЯМАМ ДОРИ СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ, ако това ще ви успокои – толкова съм ПРОСТ, че коментарите ви дори няма да ги разбера, още по-малко да ме засегнат. Така, че не си правете труда, или ако искате си го правете – на кой му пука!

Здравейте,

Казвам се Емил Енчев - и някак си започна ди ми писва от МАЛОУМЩИНАТА на всички вас. Говорите за измами в ТОТО-то, консултирате се с математици, които по-никакъв начин не могат да ви помогнат с нещо конкретно, което да е различно от : "от математическа гледна точка, вероятността да се паднат еднакви числа в две поредни тегления е 1:...". А такава "гледна точка" не може да мине пред СЪД, нито дори да се приеме като предпоставка за отправяне на морално обвинение от рода на "ВИЕ СТЕ ИЗМАМНИЦИ!". Каквато и да е вероятността - то неминуемо МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ - затова е ВЕРОЯТНОСТ!

Вие си нямате ни най-малка представа за какъв тип измама става въпрос в ТОТО-то, както и самите хора, до които се допитвате по тези въпроси. А истината е, че този тип измами са широко застъпени и лежат в основата на ХАЗАРТНИТЕ ИГРИ, които са свързани с Теорията на Вероятностите, имат общ математически корен, служат за ОПТИМИЗИРАНЕ НА ПЕЧАЛБИТЕ и МАРКЕТИНГОВИ ДЕЙНОСТИ. По някаква "необяснима" за мен причина - повечето математици смятат, че те са НЕДОКАЗУЕМИ - за българските вероятно е така, не се съмнявам, като се има впредвид нивото на което се намират - но ТЕ СА ДОКАЗУЕМИ - защото тези измами имат една слабост - ИНФОРМАЦИЯТА!

Ще ви обясня накратко за какво става въпрос, без да влизам в излишни подробности. Всички сте се вторачили в "топките" на Български Спортен Тотализатор в прекият и преносен смисъл на думата. Да, там е измамата! И какво - как ще я докажете?! Ще изпратите, комисия?! И какво ще наблюдава тя?! Ще мери топки, ще ги върти от едната си ръка в другата - и така само ще създавате ПРИЯТНА ТРЪПКА в подпоясната област на БСТ - нищо повече! Не Ви ли е идвало на ум, че специално за вас ще скалъпят една или няколко напълно "ЧЕСТНИ" игри. Нещо повече, дори ще използват тези комисии за собствена РЕКЛАМА - преди, по-време и след като те си отидат. Глупаците веднага ще си кажат, давайте сега да пускаме ТОТО, че са ги хванали на тясно и няма как да мамят. А те дори и да "не мамят" пак винаги ще са на печалба. В числото на ГЛУПАЦИТЕ - слагам и вас медиите (но все пак не съм сигурен, може да ви плащат да правите такива "отрицателни" реклами на БСТ и да не сте напълно глупаци).

БСТ се мислят за недосегеми и ви насочват погледите в ГРЕШНА ПОСОКА. Недосегаеми - не защото са много умни, а понеже тази схема за измама е дейтайлно разработена и използвана навсякъде в хазартният бизнес в световен мащаб. Те просто я прилагат, като са убедени, че е непробиваема.

А измамната схема е следната:

1. Най-голямата слабост в Теорията на Вероятностите, се нарича ЗАКОН ЗА ГОЛЕМИТЕ ЧИСЛА. Ще ви го обясня просто - всички знаете вероятностите, които ви обясняват математиците - например шанса да ви се падне 6-ца от тото-то, ако играете една комбинация от числа редовно. Този шанс просто ви казва, че ако играете тази комбинация еди колко си милиони или милиарди пъти - поне веднъж трябва да ви се падне 6-ца. Ето това е ЗАКОНА ЗА ГОЛЕМИТЕ ЧИСЛА. За да проверите дали ИГРАТА е честна - трябва да изиграете тези МИЛИОНИ или МИЛИАРДИ ТЕГЛЕНИЯ - и ако не ви излезе 6-ца да се замислите - ТУК НЕЩО НЕ Е В РЕД! За МАЛЪК брой тегления, няма как да кажете нещо сигурно. ТОЧНО ТАЗИ СЛАБОСТ ИЗПОЛЗВАТ ХАЗАРТНИТЕ ТИПОВЕ, ЗА ДА МОГАТ ДА ВИ МАМЯТ БЕЗНАКАЗАНО. Докато, излязат тези милиарди тегления, за да се усетите - ще е минало доста време .

Това е основата, върху която се гради цялата схема - но по-нататък става още по интересно - и не "идва реч" за измамните топки - те са ясни, малко тежест тук, малко тежест там, малко настройки в диаметъра, регулиране на въздуха и т.н. - възможните начини за измама са стотици на физическо ниво. Както казах, трудно е да се хванат, понеже се говори за изпипана измама - която включва корупция, подбор на контролните кадри и др. Вашите медийни изяви не допринасят за нищо.

2. ПСЕВДО ВЕРОЯТНОСТИ - знаете ли какво е това? Веднъж го обяснявах в един форум свързан с Онлайн Покера. Това е нещо, което широко се използва в компютрите. Генерира се поредица от числа, която прилича на ИСТИНСКА ВЕРОЯТНОСТНА ПОРЕДИЦА - НО НЕ Е! Ще ви го обясня с пример. Хвърляте една монета 100 пъти. Приблизително 50% ще са Ези и 50% тура според Теорията на Вероятностите - и наистина ще е така при реален тест. Но аз мога да си измисля една поредица от Ези, Тура, Тура, Ези, Тура..., в която приблизително половината да са езита, а другата половина да са тура - и вие по-никакъв начин не може да разберете, ако е хитро направена, дали е РЕАЛНА или ИЗМИСЛЕНА ПОРЕДИЦА от хвърляне на монета. Ако Вие и Брат ви, примерно, играете на ези-тура и използвате моята поредица, вероятността ви да спечелите ще си е почти същата, както, ако тя е от реално хвърлена монета. Но ако аз се включа в играта, мога хитро да си наредя играта - за да не разберете, че ви мамя, като играя "балансирано" загуба-печалба с лек превес на печалбата. Накрая ще изляза напред само малко - но след 20 игри ще ви одера кожата без да се усетите, и вие ще сметнете, че просто МИ Е ДЕН!. МОЖЕ ДА СЕ НАГЛАСИ ПОРЕДИЦА ОТ ЧИСЛА, КОЯТО ДА Е ФАЛШИВА, ДА НЕ СЕ РАЗЛИЧАВА ОТ РЕАЛНА ВЕРОЯТНОСТНА ПОРЕДИЦА, И ДА ВИ МАМЯ С НЕЯ - А СЛЕД ТОВА ДА ИЗПОЛЗВАМ МАТЕМАТИКА ЗА ДА ВИ ПОКАЗВАМ, ЧЕ НЕ СЪМ МОШЕНИК! Точно това правят от ТОТО-то!

3. КАРАТ ВИ ДА БЪРКАТЕ ВЕРОЯТНОСТ ЗА ИЗЛИЗАНЕ НА ЧИСЛО, С ВЕРОЯТНОСТ ЗА ИЗЛИЗАНЕ НА КОМБИНАЦИЯ! Тези вероятности, които ви ги показват за отделните числа от БСТ - може да са ФАЛШИВИ - и да приличат на нормално вероятностно разпределение. Т-е. Мога да направя така, че всички числа да излизат приблизително по-равно в тиражите, но да съставям от тях КОМБИНАЦИИ, които да се РАЗЛИЧАВАТ ОТ ВАШАТА! Пак ще ви дам пример. Играете числата 3, 15, 17, 24, 39, 42. Аз ще тегля 3, 15, 17, 22, 23, 35. Другият тираж 4, 18, 20, 24, 39, 42. И всички ваши числа ще са излезли "по-равно", т-е. разпределени така както трябва да бъдат, но никога няма да ударите шестица от ТОТО-то, само мижави тройки. Нещо повече, мога да направя така, че и ТРОЙКИ ДА НЕ ХВАЩАТЕ! - и пак да ви набивам в очите, че ЧИСЛАТА ИЗЛИЗАТ, КАТО ЕДНА РЕАЛНО ТЕГЛЕНА ПОРЕДИЦА - БЕЗ ИЗМАМИ!

4. КОМПЮТРИ и ИНФОРМАЦИЯ - сега, идват и те - тъй като са най-важното звено от тази схема за измама. НЕ ТОПКИТЕ И СФЕРИТЕ - А КОМПЮТРИТЕ И ИНФОРМАЦИЯТА! Никой, никъде не спомена за тях в репортажите или в статии които съм гледал или чел. Точно там е цялата ИЗМАМА. Много хора, от по-старото поколение си спомнят, че по-време на тоталитаризма, беше по-лесно да се печели от Тото-то. И не защото, тогава бяха много честни, а понеже НЯМАХА КОМПЮТРИ! Замисляли ли сте се върху УСЛОВИЯТА, които позволяват да се реализира една ИЗМАМА ОТ ТОТО-то?! Без компютрите е невъзможна.

Там е работата, че за да НАГЛАСИШ ЧИСЛАТА от тираж, ТИ ТРЯБВА ДА ИМАШ НЯКАКВА ЦЕЛ! Целите за БСТ са две: Първата, е да ОПТИМИЗИРА ПЕЧАЛБАТА СИ - а втората, ДА СИ НАПРАВИ ПО-ДОБЪР МАРКЕТИНГ. Маркетинга ви е ЯСЕН, нали? Задържането на 6-ци и трупането на ДЖАКПОТ. Така привличаш още повече балъци, да играят. А за оптимизирането на печалбата, нещата са малко по-сложни. Но основният принцип е, да мамиш, колкото се може повече, без да бие на очи - трябва да има еди колко си тройки, четворки, може и някоя петица - числата да излизат по-равно, т-е. да приличат на реално вероятностна поредица и т-н. Може и веднъж да повториш числата в два поредни тиража - голяма работа, стига да не си го позволиш трети път, че работата ще замирише. Малко "отрицателна" реклама - не е зле.

Това са целите на БСТ! Въпросът е, че единствено КОМПЮТРИТЕ И ИНФОРМАЦИЯТА ЗА ПУСНАТИТЕ ЧИСЛА им предоставя необходимите условия да осъществяват ИЗМАМИТЕ СИ! Без тях - не могат да го направят! За да планират измама, първо трябва да знаят, какви числа са пуснати преди тиража, да са обработени от компютри, които да им кажат, каква комбинация да нагласят и т.н. - А ТЕ ЗНАЯТ ТОВА! Толкова ли сте глупави, за какви ТОПКИ и СФЕРИ ми говорите?! Точно тук трябва да се удари Български Спортен Тотализатор!

БЪЛГАРСКИ СПОРТЕН ТОТАЛИЗАТОР НЕ ТРЯБВА ДА ИМА ДОСТЪП ДО ЧИСЛАТА ОТ ФИШОВЕТЕ ПРЕДИ ТЕГЛЕНЕ НА ТИРАЖА! ДОРИ, СИЛНО ТРЯБВА ДА СЕ ОГРАНИЧИ ДОСТЪПА ИМ ДО ЧИСЛАТА СЛЕД ТИРАЖА, ТЪЙ КАТО МОГАТ ДА ПРАВЯТ ЕКСТРАПОЛАЦИИ И ДА НАГЛАСЯВАТ ТЕГЛЕНИЯ СПРЯМО ДАННИТЕ ОТ ПРЕХОДНИТЕ ТИРАЖИ - ПОВЕЧЕТО ХОРА ИГРАЯТ ЕДНИ И СЪЩИ ЧИСЛА!

Разбрахте ли?! Ако нямат достъп до числата, не могат нищо да направят, най-много да пуснат комбинация на някой техен роднина, но това не би им дало гаранция, че тези числа не са пуснати и от други хора.

Следващият път, когато БТВ повдигне въпроса за измами в ТОТО-то искам да ме включите в някоя комисия, като консултант. Ще ви покажа, какво представлява БСТ. Просто не знаете какви въпроси да задавате и къде да ги ударите. Както казах, спрете компютрите им и им ограничете достъпа до информация - пък да си слагат каквито топки искат, дори ОЛОВНИ. Това вече няма да има значение.

Емил Енчев
problems_analyzer@yahoo.com

http://encheveg.blog.bg/drugi/2010/06/16/iskate-li-da-vi-kaja-kak-da-sprete-izmamite-na-bylgarski-spo.562486




Гласувай:
12



Следващ постинг
Предишен постинг

1. panazea - Знам ,че печели винаги
18.06.2010 14:02
оганизатоpът на игpите!
А за нагласяването на печалбите бях слушала още пpеди 50 години от татко! И аз му вяpвам! Той беше нещо като Ностpадамос! Отгатваше! И затова цял живот не игpая , защото не искам да им пълня гушките! Малко ли им е дpугото!
цитирай
2. strannica - panazea,
18.06.2010 14:04
Малко им е!
цитирай
3. анонимен - Не съм играл и не играя
18.06.2010 19:21
По същите причини.
цитирай
4. strannica - Много горчи
18.06.2010 20:56
точно мисълта, че ужасно много хора просто не искат да се замислят, да анализират и да повярват, че това е една гигантска манипулация - защото това ще им отнеме НАДЕЖДАТА. Готови са да си плащат, за да ги манипулират - постоянно - с НАДЕЖДАТА за ЧУДО. Човек ако може да бъде манипулиран за едно, значи може да бъде манипулиран и за почти всичко друго :(
цитирай
5. tomich - Кой кого манипулира...
19.06.2010 16:27
Е добре де, какво от това като разполагаш с информацията за ВСИЧКИ числа преди тегленето на тиража? Каквато и комбинация от щест числа да състави компютъра, вероятността да се изтегли точно тази комбинация винаги е една и съща 1 на 13 983 816 или 0. 0000072%. И което е по-важно, всичките тия
13 983 816 комбинации са еднакво вероятни. А най-важното е, че г-н Емил Енчев е "забравил" да спомене, че топките и сферата, и въздухът хич, ама хич няма да"питат" него или БСТ коя е тая печеливша комбинация, защото те се подчиняват на нейно величество СЛУЧАЙНОСТТА. Разбира се, че са възможни различни физически манипулации с тотализаторната машина( топките с числата, сферата, подавания въздух, времето на разбърквани и т.н.), но никога и никой не е в състояние да предскаже абсолютно точно коя комбинация ще спечели "шестица".
Затова аз никога не комбинирам числа, а играя само с един фиш със случайно избрани числа и само когато джакпота е надхвърлил 1 000 000. Е, не съм печелил шестица, нито петица, нито...да , тройки и чат-пат някоя 4-ка, ама не се съм и губил наведнъж по100, 200 или повече лева за хиляди глупави и безнадеждни комбинации. И въпреки това искрицата надежда винаги е блещукала :)
цитирай
6. galinabg - Това е много интересно!
20.06.2010 01:06
Пуснах линк във Фейсбук!!!
цитирай
7. mmmmmmmmm - Точно върху това
21.06.2010 00:41
размишлявах скоро - ЗАЩО в четвъртък в наше село Тото пункта работа до 13ч.?!Защо бе джанъм?!Има такъв апетитен джакпод....народа ще пробва късмета си.Ами работете!Събирайте им грешните парици!Но в този век на компютри,май обработвате информацията предварително?!...Кое число да се падне и кое не?!:)))
Елементарно!
Няма да пълня ничии гуши!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: strannica
Категория: Други
Прочетен: 1500856
Постинги: 440
Коментари: 1501
Гласове: 8985