Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.11.2010 11:51 - Защо мъжете се женят за готвачки
Автор: strannica Категория: Тя и той   
Прочетен: 6367 Коментари: 12 Гласове:
17

Последна промяна: 29.11.2010 11:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
Бихме могли да кажем, че са страхливци. Че ние сме толкова яки, толкова красиви жени с успешна кариера, много грижовни и - видиш ли - незнайно как от този утопичен рай тези тъпанари бягат при някакви смътно забележими жени. 

Ами, да - страх ги е, не могат да ни удържат на нивото. Поне така казват всички най-добри приятелки на главните героини в розовите американски филмчета. 

Ние сме супер жени, а мъжете по незнайна причина не могат да оценят какво богатство сме за техния нещастен живот и си спасяват задниците при някаква скромна, семпла, готвеща женица, дето ще им гледа свидната челяд.

Също така бихме могли да кажем, че са курвари. Това просто е в природата им, разбираш ли, не могат само с една - трябва мнооооооого. И ние, разбира се, не можем да понесем такова оскърбление на никому неизвестната ни репутация. Ние сме толкова честни и открити, насърчаваме го да споделя и разкрива чуствата си, и, представяш ли си, този идиот, ни казва, че има и други жени и някой от тях с по-готини задници от твоя! Моляяяя?

Възможно е да ги наречем и егоисти. Те искат толкова много неща! Ако бяхме спрели до тук,  щяха да са просто авантюристи, но не. Те искат толкова много неща... само за себе си! Така е защото не оценяват полезните ни съвети, вездесъщата ни интуиция и многопластови знания за света сега, преди и след нас. И дори нямат време да оценят колко многостранно развити сме, да ни насърчат и подкрепят в действията ни за защита на... пингвините.

Тотална е щетата, мили ми момичета. Защото гледаме прекалено много сапунени сериали. И съвсем нямам предвид турските, латино или бозавите американски ситкоми - ние си гледаме домашно-битовите сериали. 

Той така, той иначе, а аз му казах това, а тя видяла онова... Думичката "Аз" съществува проформа в сърдечните ви излияния - Аз искам това, Аз мога онова, Аз ще....толкова много виртуално аз, на токова малко материя с вашият отпечатък. Дудненето не се брои - то е шум, изравнен по важност с рекламата на сини менструални превръзки. 

Мъжете се женят за готвачки защото им е писнало от вас и вашите приказки и вашите искания и вашите еманципирани размахани показалци. 

Няма лошо да правите каквото искате, даже е задължително, защо обаче трябва да хванете за косата поредния псевдо-принц и да му заврете носа в постиженията си е непонятно управленско решение за мен. Напомня ми на машинист, подкарал влака към полянката, защото му се е допикало и си е набелязал дърво.

Мъжете се женят за готвачки, защото искат да се приберат и вкъщи да е уютно и топло. Ако може да е чисто и вкусно, още по-добре, но те вече са виждали метлата, на която отлитате, и броят на очакващите такива достижения - забелязвам - драстично намалява.

Мъжете се женят за готвачки, защото знаят какво да им подарят  за рождения ден - без то да да се разбие на парчета до ловко и навреме отместените им объркани глави. Те дори получават понякога жена в перфектно здраве - сиреч която не е алергична към възглавницата си и не получава главоболие всеки път, щом я доближи.

И знам, че сега всяка една от вас ще разрови спомените си и гордо ще развее знамето на някоя неуспешна връзка, в която тя е целувала земята, по която той ходи... а нашият левент си е бил камшика. 

Виждали ли сте човек, който се смее изкуствено нали? Неусетно усмивката му преминава в прозявка. Та и вие така - току да се усмихнете и сте се озъбили. Да не мислите, че не го знае, че не го вижда? Много добре разбира, че това е демо версията и после... идва пълният триизмерен образ на вашата същност. 

Не ги мислете мъжете - те виждат, разбират и много добре знаят къде да си постилат, за да легнат. Не при вас.



Николета Бонева Ховрин


"...Кой е измислил пакостната лъжа, че пътят към сърцето на мъжа минавал през стомаха му? Колко ли са много жените, които са я взели за чиста монета и са позволили любовта да излети от всекидневната, докато те са готвили в кухнята?

...Една умерено добре приготвена вечеря - или пък дори зле приготвена - с вас в целия ви блясък, засмяна, весела и остроумна, е по-приятна за нас след края на работния ден от съвършено сготвената вечеря пак с вас, но мълчалива, измъчена, неспокойна, с невчесани красиви коси...

Някога ние искахме съпруга, другар и прятел, а не евтин готвач и слуга".


Джером К. Джером, "За приготовлението и използването на любовните еликсири".

http://www.webcafe.bg/id_393999874_Zashto_majete_se_jenyat_za_gotvachki

И един коментар към горната статия:

Статията ми хареса. Като минимум защото е писана от жена, а казва някои неща, които според масовото мъжко мнение жените никога няма да проумеят image Т.е. впечатляващо си е.
Но когато я четях си казах, че няма да бъде разбрана и ще бъде оплюта от жените от крайно неуместен ъгъл, с добре познатите още от 50-те години на 20 век истеризми и с комплекса на подтиснатата домакиня. И MayaNik (нищо лично!) реагира точно според очакванията ми, почти дословно: "Като искат готвачка и чистачка (само), защо не си седят при майките си". ХАХА image 
Скъпи мои, работата ИЗОБЩО не е в готвенето и чистенето. Дори не мога да повярвам, че си го мислите! Всеки пълнолетен мъж може да се погрижи добре за прехраната си и знае как се използва прахосмукачка и пералня. И в същото време всеки мъж не би изпитал нищо освен състрадания към жена, която разчита ЕДИНСТВЕНО на готвене и чистене, за да го задържи...
А за какво всъщност става дума, си е написано в статията, само трябва да бъде прочетено внимателно и без първосигнални травматични реакции и трогателни подмятания за "едиповия комплекс на мъжете".
Събудете се! Феминизмът в западния свят отдавна победи, по всички възможни начини, даже прекалено и в повечето случаи - в крайна сметка - във вреда на жените.
Годината е 2010 г., векът е 21 в. и сега хората просто искат да бъдат не само щастливи, но и АВТЕНТИЧНИ. Войната между половете и "мъжете са свини" са меко казано овехтели!



Тагове:   мъжете,


Гласувай:
17



Следващ постинг
Предишен постинг

1. benra - хареса
29.11.2010 14:31
ми и статията и коментарът към нея.Винаги съм била на мнение,че парадиращият феминизъм много вреди на жената.
цитирай
2. strannica - benra,
29.11.2010 15:15
Пак опира до гъвкавостта :)
Да знаеш кога е наложително да стоиш до печката, кога - да седнеш до мъжа и да мълчиш и да го изслушаш - да го оставиш да се наговори, без да го прекъсваш и контрираш :), кога - да говориш. Кога да бъдеш по-мека и женствена, кога - твърдо да отстояваш позиции.
цитирай
3. benra - strannica,
29.11.2010 16:30
въобще-нужна си е дипломация :-))))И мисля че едно от най-важните неща е-до теб мъжът да се чувства мъж и..да му е приятно да е до теб и у дома и пред другите
цитирай
4. audan - Ние сме нормални
30.11.2010 22:03
В България сме по средата - между Изтока и Запада, между северняците и южняците, между Миналото и Бъдещето.
Поради географията и историята си подсъзнателно знаем много и това ни обърква и пречи да вземаме бързо решения, да сме единни, но и да проявяваме мъдрост.

Интересувам се от истинската истинската история на Света, в частност -на България и ето какво открих...

Някога мъжът наследявал недвижимото, а жената - движимото имущество. Т.е. мъжът има земя, къща, нива ... Ощетена ли е жената? Не!!! Защото къщата се нуждае от мебели, съдове, завеси, завивки... А те са ... ДВИЖИМО имущество.
Мъжът има нива, но ... жената - каруцата и воловете ...

И се оказва, че единият без другият не може. Мъж без собствена къща се чувства неспокоен и непълноценен ("заврян зет" = "жив умрял" за всеки мъж). Мъжът осигурява сигурността - финансова, телесна и емоционална. Само тогава жената се успокоява и се проявява като жена.
Мъжът носи,жената - прибира, подрежда и съхранява.

Така е било някога. Сега ....
Всеки мъж, който държи на свободата си може да готви, а и може да се купи сносна пералня за 100-200 лв. Има фирми за почистване. Мъжът може и без готвачка и перачка. Мъжът търси Жена!

Виц. Една жена търсела Идеалния мъж. След много години го намерила, но се оказало, че той търсел Идеалната жена. :)))

Всеки има Половинка. Успех в намирането, българки и българи! :)
цитирай
5. strannica - :)
30.11.2010 22:25
audan написа:
Една жена търсела Идеалния мъж. След много години го намерила, но се оказало, че той търсел Идеалната жена. :)))


Този виц и аз съм го разказвала доста пъти :))) Много е реалистичен.
С други думи - добре, ти искаш това, това и това.
А ти самият какво можеш да дадеш?
Разминаването на тези неща набързо го кръщават "несходство в характерите" :))) и айде пак търсене на идеала...
цитирай
6. audan - За да съм справедлив
01.12.2010 19:50
Забравих да допълня, че вицът е примерен. Това, че героят му е жена, не значи, че мъжете не правим същата грешка.

Мъжът вижда едната половина от нещата, жената - другата. Заедно - Цялото.Т.е. заедно са непобедими и с малко усилия постигат много.
цитирай
7. анонимен - Това е само практическата страна
01.12.2010 19:56
на темата - дали жената да е смирена домакиня, дали да е стъпила здраво преуспяваща професионално, или някъде по средата. По-общата страна е приемането й каквато е, което зависи изцяло от разбирателството за това, какви са очакванията на партньора й. Същото е валидно и в обратна посока - разбирането му какви са нейните цели и стремежи. Това ако е ясно, двамата просто трябва да са един за друг, за да не се чувстват излъгани и недоволни. А това не се получава нарочно, то си е даденост още от началото на връзката. Само трява да се държи оключена вратата към и искреността, за да няма изненади.

Жалко е, като гледам коментарите, оставени в уеб-кафето. И не, защото различните хора имат различно мнение по темата, а защото е масово да не се разбере същината на очевидното, за което става дума. Буквалното безкритично четене и изказване без да се дори прочетат останалите коментари с цел установяване на вечното бойно поле, е най-тъжното при всеки подобен случай. А е трудно да се пише за нещо, без да се осмисли, само за да се види написано собственото ни неподготвено творение. Аз виждам тази и подобните й статии много полезни за сверяването на часовниците за способността на хората за критично мислене и нивото им на подготовка за полемика.
цитирай
8. strannica - Забравих да допълня, че вицът е п...
01.12.2010 20:11
audan написа:
Забравих да допълня, че вицът е примерен. Това, че героят му е жена, не значи, че мъжете не правим същата грешка.


Е да де...Аз съм го разказвала във варианта: "Един мъж търсел идеалната жена...." и т.н. :)

Темата е неизчерпаема.....
Дали да не взема да напиша някакъв цялостен текст, че така с коментиране на коментари ми се разводнява нещо...Ще си помисля...
цитирай
9. strannica - 7. анонимен,
01.12.2010 20:14
Такъв хубав коментар, пък анонимен :) ццц...
Съгласна съм с всяка дума.

" А това не се получава нарочно, то си е даденост още от началото на връзката".
Колко хора от самото начало на връзката са честни и са себе си? Без игрички, увъртания и т.н.
цитирай
10. анонимен - Ще става по-трудно
01.12.2010 20:59
Анонимен 7: Благодаря за репликата. За съжаление, колко ли запознанства в уеб и неуеб -пространствата са прелъстени от „Тъмната страна“ на неискреността в желанието си да се представят за някого?!
цитирай
11. strannica - Дори в неуеб -пространствата...
01.12.2010 22:04
Колко са хората, които знаят кои са и какви са? За да се държат съответно на същността си и да не заблуждават и себе си, и другите...
Нещо като Хорхе Букай :) с Трите му въпроса:
Кой съм? Накъде отивам? С кого?
Поне 95% от хората се спъват още на първия въпрос...за втория да не говорим...нооооо...изискванията по третия са много високи :)
цитирай
12. анонимен - Малко се отклонявам
01.12.2010 22:57
от темата, но ако съвсем съзнателно се опитваме да се погледнем отстрани, за да видим как ни възприемат, то и вторичния ефект ще бъде да наблюдаваме с разбиране и другите, за да преценим, дали ни отърва какво виждаме. А не сме свикнали на това. (А-7)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: strannica
Категория: Други
Прочетен: 1500703
Постинги: 440
Коментари: 1501
Гласове: 8985