Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2016 19:08 - след “порно филми“... „онирофилми“ !!!?
Автор: katara Категория: Тя и той   
Прочетен: 3626 Коментари: 10 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
                                 image

Новите богини или краят на това между мъжа и жената

„По улицата се плъзгаха сиви и сини комбинезони. Сиво и синьо, никакви други цветове. Нямаше магазини, нямаше агенции, нямаше нито един бар, нито една витрина с играчки, нито една парфюмерия. Само тук-там в покритите със сажди фасади, с полепнала по тях мръсотия и плесен, зейваше въртящата се врата на магазин. Вътре се продаваха „сънища“, онирофилми, щастие, достъпно за всички, за всяка кесия; там се намираше София Барлоу, гола, достъпна за всекиго, който пожелаеше да я купи...

- Преди е било хаос.

- Брадли! Аз искам да знам дали наистина са били нещастни.

Мъжът разпери унило ръце.                     
                                     
   - Не знам, София. По това време още не съм бил роден. Но едно е сигурно: щом системата се е утвърдила, това е станало благодарение на обективните условия. Аз бих искал да осъзнаеш една много проста работа — благодарение на технологията сега ние можем да осъществяваме всичките си желания, дори и най-съкровените. Техниката, напредъкът, съвършенството на уредите и точното познаване на нашия мозък, на нашето „аз“… всичко това е реално, конкретно. Следователно и нашите сънища са действителност. София, недей забравя, че много рядко онирофилмът е някакво конюнктурно средство за компенсация. Почти винаги той е самоцел, също като преди малко, когато те обладах, когато можах да се наслаждавам на тялото ти, на твоето ухание, на твоите думи в тази вакханалия от екзотични вълнения...”

Това са откъси от разказа на Лино Алдани "Онирофилм". Това произведение се появи на български език в едноименния сборник от поредицата „Галактика” на варненското издателство „Г. Бакалов“. Годината е 1980-та.

Разказва се за света след 8 десетилетия. Има много неща от настоящето, но и много няма. Например няма секс. Просто хората не го правят. Нямат нужда, защото в магазинната мрежа се продават едни каски и едни касети, които се слагат в каските и на които са заснети различни романтични или пък не толкова романтични истории. И като си пусне клиентът такъв онирофилм, както е с каската на главата, все едно че прави секс. Има онирофилми за мъже и онирофилми за жени.

           image

 Усещанията са правдоподобни, защото при заснемането на филма се ползва сложна техника – главната героиня (или съответно герой) – човешко същество, прави любов с робот, оборудван с всичко необходимо, за да пресъздаде човешките емоции и действия, които се записват и излъчват в последствие. Всичко е автентично. Заместителят на удоволствието е феноменален, само че няма кой да продължи рода човешки. Хе-хе, има в разказа едни революционери, които пропаганадират жив секс и нападат магазини за онирофилми, с цел да унищожат продукцията и да възродят нормалните отношения между мъжете и жените, обаче никой не им обръща внимание...

В друг свой разказ, непреведен на български, Лино Алдани разказва за мъж, който знае че ще умре и конструира робот, който да обслужва жена му по всички начини, след като той си иде от тази земя.

Е, фантазиите на Алдани се сбъднаха много преди да изтекат тези 8 десетилетия.

Представител на американската компания Abyss Creations Мат Макмалън, казва в интервю за NY Times, че фирмата му ще започне масово производство на истински секс роботи през 2017 година. Според него с иновационните играчки потребителят ще може да се общува като с истински хора.

image

Фирмата Abyss Creations (AC) е в този нетрадиционен бизнес много отдавна. Произвежда секс кукли с подвижни крайници повече от 20 години. Скелетът на изделията са от алуминий. Моделите се модифицират непрекъснато. След по-малко от две години по-заможните маниаци и колекционери ще могат да си купят андроид, когото не само ще любят, но и ще могат да си говорят с него.

В този невероятно интересен видеоматериал, публикуван на сайта на NY Times, Мат Макмалън споделя, че само на пръв поглед ще е лесно да проснеш в леглото един такъв андроид, макар и произведен просто за секс.

"Нашите продукти ще се държат като живи хора. Отначало ще трябва да си поговорите с тях, да им кажете някой и друг комплимент и чак след това да пристъпите към работата", разказва производителят на изкуствена плът. В клипа той пита една кукла за какво мечтае. Отговорът на блондинката е повече от сърцераздирателен: "Искам да стана истински човек - от плът и кръв. Искам да разбера какво е истинска любов. Мечтая да съм най-добрият секс робот в света…"

Ето го и уникалното интервю на Мат Макмалън:

Снимки: Стейси Ли






Гласувай:
14



Следващ постинг
Предишен постинг

1. katara - давам Думата на ..madame Cortana Windowska :))
03.10.2016 19:09
гледам, че я сърби..езика...
цитирай
2. saankii - хей ,закси ,защо напъди Корти ,като муха.. с вестник?
03.10.2016 21:16
моля те„френд, имай толерастия към Дамата / хи хи хи/
Той,пардон, То ми е Двигателят на Интелектуалния Прогрес/ у блога/
цитирай
3. zax - Тя сега мъти и мъдрува.
03.10.2016 22:05
Ми, то ще се върти-върти и ще се върне до два-три дни.
Като баба меца, не мо'й си без медеца.

цитирай
4. katara - sladur си,закс ;))) а, „То“ ми даде още 10г Живот,така ме ..развеселява...
03.10.2016 22:35
zax написа:
Ми, „То“ ще се върти-върти и ще се върне до два-три дни.
Като баба меца, не мо'й си без медеца.


цитирай
5. manfredman - "Галактика"
04.10.2016 17:13
"Галактика" беше нещо като "Световна класика" във фантастичната литература. Издаваха чудесни неща, а и първи издадоха една от любимите ми книги - "Пътеводител на галактическия стопаджия" на Дъглас Адамс. :)
Поздрави за поста...:)
цитирай
6. milady - Благодаря ,манфредман,тази Тема мира не ми дава.
04.10.2016 17:27
manfredman написа:
"Галактика" беше нещо като "Световна класика" във фантастичната литература. Издаваха чудесни неща, а и първи издадоха една от любимите ми книги - "Пътеводител на галактическия стопаджия" на Дъглас Адамс. :)
Поздрави за поста...:)


вчера щях да предложа известните на изкушените читатели,
Три Закона на Роботиката на А.Азъмов /плюс 4 и 5 български/

от Уикипедия, свободната енциклопедия

Четвърти и пети закон на роботиката са българското допълнение към класическите три закона на роботиката от Айзък Азимов.

Четвърти закон на роботиката:

„Роботът е длъжен при всички обстоятелства да се легитимира като робот“.
Въведен през 1974 от Любен Дилов в неговия роман "Пътят на Икар". Любен Дилов обосновава така мотивите за възникването на четвъртото „ограничение“: „Последният закон е сложил край на скъпо струващите увлечения на конструкторите да придават колкото се може по-човешки вид на психороботите. И на произтичащите от това недоразумения...“

Пети закон на роботиката:

"Роботът е длъжен да знае, че е робот"
цитирай
7. saankii - Ге4е ,споко, няма да ти конфискуваме Cortana .)))
04.10.2016 17:32
че и минус ми забил
Олигофрения до шия ..
как е Корти, прави ли хубави свирки..
или за сега само вибрира
/ ха ха ха хаааааа
цитирай
8. saanki - корти здраво я бият КУРтаците у главата, закси позна не издържа и 24 часа/ хъхъхъ
04.10.2016 18:56
Последни 20 регистрирани посетителя

03.10 01:45 - cortana
03.10 01:30 - cortana
цитирай
9. zax - Шшшт, .... .
04.10.2016 19:12
Шшшт, .... .
цитирай
10. blakcpredator - Това е наш ГоГо, под прикритие сезон 5 епизод 8
06.10.2016 21:20
saanki написа:
Последни 20 регистрирани посетителя

03.10 01:45 - cortana
03.10 01:30 - cortana

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: katara
Категория: Тя и той
Прочетен: 1082936
Постинги: 468
Коментари: 2718
Гласове: 3937
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930