Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.10.2009 11:57 - За кодовете на българската шевица и други интересни неща...
Автор: strannica Категория: Други   
Прочетен: 2409 Коментари: 0 Гласове:
4



Предстои изработването на новите лични документи за самоличност - паспорти, шофьорски книжки и лични карти. Те трябва да съдържат биометрични данни за всеки.
Търгът за изработка на новите документи за самоличност бе спечелен от българската фирма“Сименс” ЕООД за скандалните 116 млн. евро срещу гръцката “Принтек”, която предложила 119 млн. евро.
Останалите оферти, като например на германската печатница “Бундесдрукерай”, са с 20 млн. евро по-ниски, но техните документи формално са отхвърлени под претекст, че не отговарят на изискванията.

Още по-скандалното е, че спечелилите търга “Сименс”- България няма да използват уникалната българска технология за криптирано шифриране, съзададена от Живко Желев и екипа му.
Това условие е изтрито криминално от тръжните документи през ноември 2008 г.
Следите водят към Азер Меликов, довереният човек на премиера Станишев.
За капак правителството е подписало неизгоден асиметричен договор, според който ако “Сименс” ЕООД спре договора, ще плати 10 млн. евро, а ако МВР го развали, според вицепремиера Цветан Цветанов, ще трябва да даде около 120 млн. евро.

За коментар на далаверата “ШОУ” потърси автора на технологията инж. Живко Желев.
Той е завършил специалност "Високи технологии" в Гданската политехника в Полша.
В областта на нанотехнологиите работи вече 30 години.

Фирмата му “КЕИТ” разполага с ноу-хау, оценено на стотици млн. долара.
Като директор на звеното "Наука и стратегия" в ДЗУ – Стара Загора инж. Желев прави съвместни разработки с "Филипс" и "Сони".
Заедно с проф. Андон Антонов работи в областта на психофизическите характеристики на водата и откритието на двамата учени е признато за постижение на годината в Европейския съюз.

Неговата технология за маркиране на автомобили против кражба е защитена с пет патента и три търговски марки. Иновацията е носител на 17 златни медала на специализирани изложения в цял свят.
По този метод могат да се маркират оръжия и муниции, селскостопански продукти и продукти на хранително-вкусовата промишленост и да се противодейства на ментетата.

- Какво точно се случи, господин Желев, как изчезна от тръжните документи изискването да бъде използвана вашата уникална технология за защита на новите български документи за самоличност?
- В началото на октомври 2008 г. се срещнахме със зам.- министъра на вътрешните работи и ръководител на търга Калин Славов.
Присъстваха шефката на паспортния отдел, експерт по сигурността и директорът на филиала ни в Женева. Обяснихме какво представлява нашата технология, как не може да бъде пробита от хакери. И... предстоеше вече да започне търгът!
На 3 ноември 2008 г. зам.-министър Славов даде интервю в медиите каква прекрасна технология ще използваме в новите документи за самоличност...
Само 10 дни по-късно на фирмите се раздава техническата спецификация и точно там, където е заложено изискването за българската технология, точно тази точка е изтрита. И точките са подредени 1.2.1.1...1.2.1.3! 1.2.1.2 липсва! Поредността на номерата, естествено, не са могли да изтрият... Точката е заличена от тръжните документи и от компютърния, и от хартиения носител. И фирмите я получават по този начин.
Изискването за наистина защитени, шифровани документи е изтрито! С цел да бъдат лесно фалшифицирани българските документи! Това е умишлено, съвсем ясно е!
Един ваш колега е направил разследване, че това го е направил лично Азер Меликов със секретарката си! И няма възражение засега срещу него! Според източници на “ШОУ”

Азер Меликов със своя брат близнак са уреждали в Австрия цялата история

и договаряли подкупа. Комисионата, която е обещана, е била предназначена за финансиране на социалистическите партии в България и Австрия.
С Азер Меликов съм се виждал 3-4 пъти и съм се убедил, че той съучаства в тази сделка.
Очевидно по устно нареждане от премиера Станишев Азер Меликов участваше незаконно в комисията по търга на мястото на шефа на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения /ДАИТС/ Пламен Вачков. А той е председател на Световния институт по телекомуникации към ООН. Шефът на ДАИТС Пламен Вачков е изключителен специалист, но бе отстранен и заменен с Меликов абсолютно незаконно.

- Какво представлява уникалната ви технология?

- Ние сме изобретили технология - номер 1 в света, която ще сложи край на документите ментета!
Всеки документ е перфориран с шифрограма от българските шевици. Нашите баби и майки като са шили шевиците са изпращали интуитивни послания – кръстче наляво, кръстче надясно, кръстче нагоре, спиралка... По същия начин ние криптираме.
В нашето изобретение “интуицията” идва от компютър и той прави шифровката като шевица – наляво-надясно, надясно – нагоре и т. н. В нашия метод ние сме дешифрирали кодовете от българската шевица. Технологията дава възможност да се закодира в документите такава информация, каквато законодателят иска. Засега се иска отпечатък от пръсти, може да се закодира и “отпечатък” на ириса на окото на всеки отделен човек.
При нашата технология е невъзможно хакерство както при чиповете.
С нея могат да бъдат защитени и всички фактури – по този начин се слага край и на измамите с ДДС. И обръчите от фирми било около Доган или който и да е мафиот са обречени на гибел.
Нашата технология беше представена на 5 декември 2008 г. в Европейския парламент и до ден днешен стои на сайта му.

Тя може да спре и ДДС измамите, които в България са около 2 млрд. лева ежегодно,

а в Европа са около 62 млрд. евро.
Противодействието срещу нашата технология не е само тук, у нас, а и от страна на европейската мафия, която няма интерес да бъде въведена надеждна технология за защита на личните документи от фалшификации.

- Какво ви кара да мислите, че е така?

- На 5 декември 2008 г., когато слязох на летището в Брюксел, ми беше откраднат компютъра с всички мостри, които трябваше да чета само след 5 часа пред Европейския парламент. Прикрити са двете камери. Националното радио съобщи за тази кражба.

- И вашата лекция се провали?

- Не, съвсем случайно един от CD-ROM-овете беше останал в сакото ми, защото в самолета си гледах лекцията на компютъра.

- Казвате, че има още един грабеж – срещу представител на германската държавна печатница “Бундесдрукерай”, която е искала да използва вашата технология при изработването на българските документи за самоличност. Какво стана точно?

- На 25 ноември 2008 г. в Берлин по време на вечерята с премиера Станишев, бе разбито жилището и откраднат персоналният компютър на участващия в официалния прием П. Ашкрофт, вицепрезидент на германската държавна печатница “Бундесдрукерай” - фирмата, участваща в търга и предложила нашата технология при изработването на българските документи за самоличност. Така че

търгът бе под специалното наблюдение на европейската мафия.

Сега “върви” международно разследване на българския търг.

- Искате да кажете, че правителството на Станишев е съдействало на европейската мафия в тази сфера или просто интересите са съвпаднали?

- Българското правителство пряко е съдействало на европейската мафия. Станишев лично три пъти е информиран от мен. Проблемът опира до война на пазарите.
Проектът ни за полицейски мобифон също не устройва тези хора. Стана така, че срещу 20 млн. евро планиран подкуп, България отказа възможен завод за 20 млрд. евро по проект за съоръжение, което е залегнало в офертата на германската печатница. Това е именно този полицейски мобифон, който ще може да контролира всяко менте – паспорти, шофьорски книжки или лични карти.

Аз, който съм бил партиен член, дядо ми, който също е комунист, за пръв път ме е срам, че тази партия допусна такова чудо и такова управление. Строил съм България, правил съм заводи, бил съм къде ли не. За пръв път ме е срам!

Срещу 20 млн. евро подкуп да отхвърлиш възможност да построиш завод за 20 млрд. евро,

колкото три атомни централи “Белене”! Заводът за полицейския мобифон, който можеше да се направи тук! А колко пък ще пострадаме в следващите 7 години от възможността да продължават да се правят фалшиви документи – нямам коментар!
Заради подкуп, с който да се захрани “Позитано” 20 – централата на БСП! Това съм го внесъл в ДАНС, а Петко Сертов трепереше, защото знаеше много добре, че това е истина!

- Какво направи ДАНС, при вашия сигнал какво се случи?

- Когато изграждах моя специален отдел в ДЗУ – Стара Загора и в Завода за полупроводници в Ботевград, първата ми задача беше подборът на кадри.
В ДАНС такъв подбор на кадри не беше извършен. Хората там бяха назначени прибързано, без добър анализ. Самият Петко Сертов беше с малък стаж и не беше за този пост. Имах три-четири срещи с него и спокойно мога да ви кажа, че в ДЗУ, например, в моя специален отдел имах поне 200 специалисти по-добри от него.
Когато се срещнах с него, разбрах, че той не може да прецени, че говори с човек с много по-голям опит от него. А какъв контраразузнавач си, когото допускаш да подцениш събеседника си?! Същото разбрах и по анализа на антропологичните черти на лицето му. Сертов не беше за този пост!

- А от чертите на новия шеф на ДАНС Цветлин Йовчев какво разбирате?

- Нямам право и няма да говоря за това. Но Цветлин Йовчев направи брилянтна разработка по време на правителството на Иван Костов, въз основа на която той смени двама вицепремиери... Засега мога да кажа само положителни неща за него...

- Вие бил ли сте сътрудник на Държавна сигурност?

- 41 години съм работил в специален отдел в Министерството на отбраната. И до ден днешен това е секретен отдел. Гордост е да работиш за българското разузнаване и контраразузнаване. Няма значение дали е военно или цивилно. В България всички бяха подведени с мита за лошата и зла Държавна сигурност. И това е, за да бъде разграбена държавата.
Трябваше да има лустрация за всички, които са доносничили на политическата полиция. И нищо повече! Икономическо контраразузнаване има всяка нормална държава.

- Вие цял живот се борите срещу фалшификатите. Коя беше най-мащабната акция в тази област през последните 20 години демокрация?

- Жан Виденов беше свален с напечатване на над 1 млрд. лева фалшиви пари. Не може курсът да стане 70-200-1000-3000 лева и да има налични пари.
Просто бяха напечатани фалшиви пари.
Първите образци от фалшиви пари лично аз и мои колеги представихме на Жан Виденов. Той ги даде да ги провери разузнаването и се оказа, че сигналът бил уж грешен.
Три-четири месеца след това тръгна хиперинфлацията.

- Откъде дойдоха тези масиви от фалшиви пари?

- От чужбина, за да свалят Жан Виденов. Това е свързано директно и с убийството на Андрей Луканов.

Поръчител на убийството на Луканов беше 99.9% на сто бизнесменът Георги Найденов,

който беше застигнат от смъртта на същия трагичен 2 октомври година по-късно, през 1998-а.

Едно интервю на Валерия Калчева
http://blitz.bg/


Тагове:   неща,


Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: strannica
Категория: Други
Прочетен: 1504768
Постинги: 440
Коментари: 1501
Гласове: 8985