Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.03.2010 12:13 - ПЕТИЦИЯ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА ЗАКОН ЗА ЛУСТРАЦИЯ НА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА
Автор: strannica Категория: Други   
Прочетен: 1701 Коментари: 0 Гласове:
4



ПЕТИЦИЯ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА ЗАКОН ЗА ЛУСТРАЦИЯ НА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА по инициатива на подполковник Николай Марков, бивш служител от НСО -уволнен и осъден по настояване на президента Г.Първанов, за неправене на лицеви опори

От: подполковник Николай Марков

Линк на петицията:
http://bgpetition.com/7004261469/index.html
  В България е нарушено основното конституционното право на всеки гражданин на справедлив съдебен процес. Ограничено е основното човешко право на защита от произвола на институциите, правораздавателната и правоохранителна система.


Всеки може да бъде оклеветен и съден. Може насилствено да ти бъде отнето имуществото, заради скалъпени обвинения. Всеки може да изгуби работата си и да бъде лишен от правото да работи и да се издържа. Всеки може да бъде лишен от сигурност за себе си и семейството си.
В България и до днес действа роденият в годините на прехода уникален български вид правораздаване – „телефонно правосъдие”. Не е важно има ли престъпление и доказателства. Важно е кой на кого е звъннал и наредил преследване, кой на кого има зъб и кой на кого е задължен.
Неграмотни магистрати и „парашутисти”, - назначени отгоре, с купени дипломи и с дискредитирани пред обществото имена, раздават обвинения и присъди.
Орден „Стара планина” се превърна в значка от сергия, а генералският пагон стана като вестник от улична будка.

В България да си престъпник е авторитетно, а да си жертва на престъпление е начин на живот на всеки обикновен човек, лишен насилствено от елементарно човешко достойнство.

Всеки, който се осмели да каже тази истина, в правовата ни република е обявяван за луд. Луди са всички, които искат да живеят в държава, в която действат законите, а не телефонното право.

Трябва да си върнем държавата на своя страна. Да й напомним, че посегателството над правата на един човек е посегателство върху правата на всички хора. Да си припомним всички, че държавата я има, за да е защитник на правата, а не е раздавач на права, според привилегии и интереси.
Правителството няма процесуална възможност да извърши каквато и да е реформа. Налага се тежката операция да се извърши в Европейския съюз.

Там България трябва да докаже, че със закон може да лустрира съдебната система – да се изчисти от всички агенти, подставени лица, купени магистрати и магистрати с купени дипломи.

За такъв закон трябва да има масова подкрепа на обикновения българин, който е равноправен гражданин на Европейския съюз. Можем да превърнем нашето негодувание в законен – чист, справедлив и обществено наложен процес, в законодателство, което държавата не може да откаже на гражданите си, за да им осигури право на живот и на сигурност.
Европейският съюз има механизмите да помогне на България да изчисти правосъдната си система, но ние трябва да покажем, че ако нямаме право на правосъдие, поне все още не сме се отказали от правото си на свобода.

За днешната българска правосъдна система всеки обикновен гражданин е Никой – нямаме имена, нямаме и значение, никой дори не се интересува от това, че сме европийски граждани с права.

Ако обединим гнева си срещу това, че около 300 души ни разиграват като маймуни, можем в един глас да им напомним, че е важно всяко име, че стотинките на един са богатство за семейството му повече отколкото милионите на друг.

Пред закона всички сме равни, пред европейската култура – също. Защо се сещат за нас, само когато с нашите пари държавата плаща обезщетенията на тези, които заради корумпираната и калпава правосъдна система си намират правата чак в Страсбург.


Призовавам

Всички пострадали от липса на сигурност, защита и правосъдие
Всички, чиито деца са жертва на „европейските” улици в България
Всички, чиито домове и коли са обирани и разграбвани
Всички изнудвани, унижавани и рекетирани
Всички потърпевши в работата си от некадърни спуснати отгоре началници
Всички, които са лишени от правото си на собственост, заради „честно издадени” нотариални актове
Всички, чиито деца и близки безследно изчезнаха и никога няма да научат истината
Всички насилвани, ограбени, бити, отвличани, които не са получавали справедливо възмездие
Всички, които нямат пари да си откупят законното право на правосъдие

Да подкрепят този призив:

Ние, гражданите на България, сами да си върнем държавата, защото ние сме държавата
Да се обединим в защита на правата си от магистрати-мародери
Ние заедно да изчистим правосъдната и правораздавателна система на България, която днес е репресивен апарат за всяване на страх, а не защитник на правото ни на живот и на правилата в държавата.

Това е тестът:

и за нас – да се намерим, да ни чуят, защото ние явно сами сме се отказали от гласа и правата си.

и за тези, които имат власт, дадена им от нашите гласове,гласовете на всички тези българи без имена и без права.

Да им кажем как се казваме. И кой управлява в една правова държава. От кого произтича властта в правовата демократична държава.
   
Линк на петицията:
http://bgpetition.com/7004261469/index.html


Тагове:   лустрация,


Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: strannica
Категория: Други
Прочетен: 1504887
Постинги: 440
Коментари: 1501
Гласове: 8985