Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.06.2011 21:26 - Антибългаризъм в криза
Автор: strannica Категория: История   
Прочетен: 6111 Коментари: 16 Гласове:
15


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

"Фалшификации и манипулации на българската история"

Преди няколко години един професор изнесе истината за престъпленията на историческата наука в България към българския народ. Статията шокира мнозина. Но казва ли всичко тя?

Скандалната статия в няколко части:

Фалшификации и манипулации на българската история

Проф. Крум Балтаджиев

Червени "учени" без научни трудове завладяват БАН

След 1923 г. Ататюрк създава Пантюркската доктрина

“Македонската нация” е създадена от сръбския шовинизъм

 

Какво премълчава професорът?

Много отдавна темата е гореща и много отдавна някой официален български учен трябваше да я повдигне. А не толкова късно, чак след като хората вече сами се научиха да не вярват на историците и вече не ги бръснат за сливи.

Информацията, която дава професора е ценна. Но тя и без него щеше да излезе на бял свят, нямаше как да не излeзе - заради дейността на много други хора, които от години водят борба на тоя фронт и разкриват нещата, които се пишат и в статията.

Какво е скрил професорът:

Няма нито дума за главното престъпление на историческата наука в България към българския народ:

- Че докато той се бореше за национално обединение, тя работеше срещу него, а нейния баща Васил Златарски обмисляше с учителя си Иречек плана за разкъсването и убийството на България.

Нито дума за това, което трябваше да научи българската публика:
За това, че Ньой дойде с картите на Васил Златарски на разкъсана България.

А, че може би Ньойския договор е щял да дойде и без тях, че те може би са само символична подробност (дали), това няма значение.

С картите на Златарски и неговите сътрудници, дипломатите на Гърция и Великите сили аргументираха разкъсването на България пред българската делегация и с тези карти се изгавриха над българския народ. Васил Златарски години работи, за да им ги даде в ръцете. 

"За да преподава своите лъжовни схващания, че Тракия и Македония не са български земи, схващания, които се оказаха катастрофални за съдбата на българския народ при определяне границите на неговата държава в Neulli (Ньой), Златарски е получил от държавата заплата около седем милиона лева."

"Материали от съдебното дело на д-р Ганчо Ценов" друга връзка от форум

Оттук трябваше да започне всяка такава тема.

Васил Златарски е основателят и бащата на школата, която и днес е на власт в българската история. Неговата школа и днес държи научните учреждения у нас. Тези учреждения продължават да провеждат линията му - по същия начин вече цял век. 
И досега не са се отказали от неговите постулати (митовете за тюрко-славянския произход на българския народ, за късното ни появяване в нашата земя, за нискокултурните "пра" българи номади, нихилизма и омаловажаването на всичко българско и т.н.)
Заради тази историческа наука българския народ и до днес търси прародината си някъде из Азия и никой не може да му я намери и цялата ни история е така объркана, че никой не може да ни я разплете. Учебник след учебник си противоречат, а когато хора с по-нормално мислене се опитат да се доберат до миналото на собствения си народ, възпитаниците на академичната каста се нахвърлят върху тях с такава ревност, да не би някой да стигне до нещо и с такъв нихилизъм, който могат да стреснат и закоравял анархист.
Възпитаниците на тази наука не могат, а често и не искат да прикрият, че се чувстват като жреческа каста в историята и никой друг няма право сам да издирва миналото си, защото това е тяхна запазена територия. За безкрайните гаври на които подложиха "пра" българите златарските шамани няма да стигнат томове.
Кой знае дали има друга страна, където паметниците на героите да са по-грозни от живите хора. Навсякъде те са величествени и внушават гордост. Само ние като застанем срещу паметника на Крум Страшни, насреща ни гледа един натурален циганин, а от юбилейните марки на Българската държава - такива индивиди, каквито не бяхме видяли и във виетнамските общежития. Не, този път не са грозни комунистически паметници - това е школата на Йосиф Иречек и Златарски и при всички режими резултатите от нея са все такива.
След 100 годишни експерименти и издевателства, българинът вече не знае какъв е, откъде е и закъде е.

"Няма диво племе по света, което да не е посочвано от тогова или оногова като прадядо на българите. Според Шафарик (дядото на К. Иречек) българите са уралски чуди или фини, които са живели покрай Уралските планини..." - пише още през 1937 г. д-р Г. Ценов. Нататък продължава описанието на цялата грозна комедия, на която са резултат днешните ни учебници... Не е виц, но като етноним сред изброяваните ни "прадеди" от историците на Великите сили и гениите-основатели на българската история, наред с вотяки, удмури, ненци, угри, тохари, усуни фигурира и името ... "самоеди" - каквото и да означава това... (който не вярва да проследи връзката, но не пише, дали са ваксинирани).

Това е историята, как насила се превръща един народ в пълен нихилист.

Княжеско, царско, комунистическо, демократическо - без значение - тази каста антибългарски шамани е несменяема и непробиваема. Опитите за "промяна на курса" през последните години от някои представители на Златарската школа са нищо без признанието за това, което ни причини науката им през това столетие.

Да сме чули някой техен представител да е излязъл и да се е извинил или да се е отрекъл от баща си - българоубиеца? Човекът, който допринесе за избиването в Тракия и Македония на повече българи, отколкото е избил и ослепил Василий ІІ.

Няма такова нещо. Няма и помен.

Как да има помирение на тая наука с българския народ, докато някой официален историк от същите учреждения, които е ръководел Златарски (и сътрудниците му) и които и днес се ръководят от неговата школа - не излезе и не се извини публично на народа си за дейността на техните бащи и основатели и за картите по които беше разпъната България?

Докато има в осакатена България улици с името на Ньойския българоубиец?

Статията претендира да извади истината, а премълчава Ньой. Ваденето на списък с виновници не решава нещата. Един човек, който иска да е на чисто, първо щеше да поднесе извинение от името на историческата наука, на която е представител, дори и да не е участвал в никакви фалшификации, дори и да се е борил за българската кауза - ако не за друго поне заради формалната си титла - за да има най-накрая един титулован, който се е извинил.

Естествено, не могат да се поставят под един знаменател всички български учени-историци, някои от тях са работили и продължават да работят за възстановяване на действителната картина на миналото ни. Но все още нито един от тях не е имал смелостта да изнесе истината за Ньой и това е един камък, който винаги ще стои пред тях и няма да могат да го заобиколят.

Казва ли всичко статията?

Авторът прехвърля темата за вината на нашите историци -  към пропагандите на други държави - и други измествания на темата.
И професорът намира верния отговор кой е виновен за всичко - пак комунизма, разбира се. Нищо, че българомразката линия на историческата ни наука се води активно от Освобождението (откакто К. Йосиф Иречек се докопва до поста министър на просвещението), а в годините на по-късния социализъм Тодор Живков успя да се пребори за патриотично образование в България (макар и пак на базата на златарските догми), което възпита поколения в обич към Родината. Професорът представя комунистическите функционери в историческата ни наука като някакво ново явления, сякаш не са продължители на школата Иречек-Златарски. И за днешните грехове на историците, обвинява пак комунизма - като че ли имат разлика с първите функционери на златарските научни учреждения. Най-добрата мишена си остава комунизма - така е от 18 г. в България.

Доколко авторът е искрен?

Може професорът и да е искрен и да е написал шокиращата си, но вярна статията по съвест, а не по други съображения. За пръв път представител на официалната историческа наука така ясно казва истината.

За да се стигне до тая статия, явно в златарските учреждения вече си дават сметка, че ги чака обществено презрение и позор. И може би по-съобразителните опитват да се разделят на два лагера - на невинните и виновните.

 

http://bulgaria-dnes.hit.bg/baltadjiev.htm




Гласувай:
15



Следващ постинг
Предишен постинг

1. lado - Здравей!
07.06.2011 22:30
Поздрави за статията! Дано някой някой заблуден да получи просветление...
цитирай
2. sparotok - статия
07.06.2011 23:35
Познато ми е това четиво, жалко само, че твърде малко българи са успели да го прочетат, иначе доста неща щяха да им се изяснят.

Поздрави!
цитирай
3. strannica - Здравей!
08.06.2011 08:01
lado написа:
Поздрави за статията! Дано някой някой заблуден да получи просветление...


Дано.
цитирай
4. strannica - ...
08.06.2011 08:03
sparotok написа:
Познато ми е това четиво, жалко само, че твърде малко българи са успели да го прочетат, иначе доста неща щяха да им се изяснят.

Поздрави!


Дано титлата "проф." пред името на автора да натежи като аргумент, че може да има нещо вярно в това все пак :)))
цитирай
5. анонимен - Имам едно четиритомно
08.06.2011 12:41
издание на професора в кавички и понеже не съм имал време да го прочета изцяло, не съм и толкова увреден. Но нали пък той е основоположик на тази антибългарска школа, сигурно последователите му са "свършили" работата.
Добре, че напоследък много нови и необременени историци лека-полека успяват да отхвърлят догмите на сталинистката ни историография. Един от тях е поетът Владо Калоянов, който подготвя книга с много снимков и фактологичен материал за първите български държави край северното Черноморие, за Фанагория, за Омск.
цитирай
6. panazea - Поздрав !
08.06.2011 15:24
Истината ще излезе наяве ! Търпение !
цитирай
7. strannica - Търпение
08.06.2011 15:58
panazea написа:
Истината ще излезе наяве ! Търпение !


и работа :) и дълбане, и копаене...
Радващото е, че вече доста пъти могат да се чуят/прочетат неща от рода на: "То се е видяло, че няма какво да чакаме от историците и държавата, ами ние да се захващаме". И хората си действат :) А онези от "жреческата каста в историята", дето "никой друг няма право сам да издирва миналото си, защото това е тяхна запазена територия" изобщо не искам да ги мисля.
цитирай
8. strannica - Прекрасно
08.06.2011 15:59
parasol написа:

Добре, че напоследък много нови и необременени историци лека-полека успяват да отхвърлят догмите на сталинистката ни историография. Един от тях е поетът Владо Калоянов, който подготвя книга с много снимков и фактологичен материал за първите български държави край северното Черноморие, за Фанагория, за Омск.

цитирай
9. sparotok - титла
08.06.2011 17:46
strannica написа:
sparotok написа:
Познато ми е това четиво, жалко само, че твърде малко българи са успели да го прочетат, иначе доста неща щяха да им се изяснят.

Поздрави!


Дано титлата "проф." пред името на автора да натежи като аргумент, че може да има нещо вярно в това все пак :)))


И аз на това се надявам, доста хора вярват на тилата, не на фактите:)


цитирай
10. atil - Учените нямат нищо общо със исто...
08.06.2011 22:30
Учените нямат нищо общо със историческата съдба на България.Всички нац.освободителни движения са свързани с масоните,особенно гръцкото.Ататюрк не прави изключение затова и успехът му е гарантиран...А комунизма е най-свидната рожба на еврейската социалдемокрация.Затова и до ден днешен няма знак на равенство между фашизъм и комунизъм!Това тук са кухи брътвежи нямащи нищо общо с реалната действителност.Всичко около българите по света и у нас е отдавна пределно ясно.Македония и Татарската република са рожби на Коминтерна под ръководството на евреина Сталин.Останалото е плод на мълчанието на агнетата!!!
цитирай
11. atil - Общо взето историята се пише от п...
09.06.2011 08:48
Общо взето историята се пише от победителите и там където противоречията са драстични ,те си я "дописват",дори да се наложи да лъжат и фалшифицират артефакти.Самата налудничава теория на Дарвин е такава,(с много лъжи и подправени черепи и изкуственни отливки,които слава Богу се разкриват,но после тихомълком всичко си подмита под черджето..).А за някаква си история с оскъдни "източници" ли ще му мислят толкова.Правото винаги е било на силата,затова ако бяха ни окупирали англичаните и гърците след последната световна война ,то то днес щяхме да сме вече държавица от размера на Албания.И никой нямаше да го е еня нито за учени,нито за история,Патриаршия или някаква си Цариградска конференция да речем...
цитирай
12. strannica - atil,
09.06.2011 09:41
Благодаря за коментарите, сътворени от най-здравия мозък на света. Отвори ми очите направо :))))
Не знам какво ново мислиш, че ни съобщи.
В статията на Крум Балтаджиев има безброй имена на "български" "учени", които са отбелязани със звездички - хора с небългарски произход и с небългарско самосъзнание, които са "творили историята ни". Направил си е труда човека да ги отбележи и не знам какво точно му е попречило да избухне в статията си гневно и емоционално като теб и да обобщи, че става въпрос за масонство и ционизъм. Които действат на всички фронтове - включително /и в много голяма степен/ и чрез науката /не само историческата/. Затова твърдението ти "Учените нямат нищо общо със историческата съдба на България" според мен не може да бъде вярно.
цитирай
13. atil - Извинявам се за израза, избухва...
09.06.2011 14:46
Извинявам се за израза ,избухването ми не беше само по повод статията,на човек му се събира по много наведнъж понякога.Мислех да си редактирам израза,но явно вече е късно.Учените вървят след силните на деня и от тях се издържат.В други страни където има институции от векове със свои изследователски фондове ,където има национални капиталисти за спонсори не е точно така.Тук всичко се разсипва и се почва наново на всеки 30-40 години.Ще се случи същото и с тази фалшива демокрация и тя едва ли ще изкара 45 години като комунизма.Произхода не винаги има значение.Главно значение има е има кой какво е направил или не е направил.В Русия която уж не е победена страна не е ли същото?Там защо фалшифицират.Политическите действия и поръчки едва ли са по идея на учените.Фашистките учени отлично поработиха след войната и за американската демокрация.Има някаква мистика в този антибългаризъм,за да е той толкова последователен и постоянно прилаган,но това се отнася и за казаците ,отнася се и за каквказките народи.Аз избухвам и се вбесявам когато на фалшификациите се отговаря с други фалшификации.Защото тогава те се увеличават двойно и бъркотията става още по-голяма!Т.е. на практика се налива вода в мелницата на - самоедството.
цитирай
14. gotenia70 - И аз чакам...
09.06.2011 19:21
Да прочета,най-новата книга на Лъжедар Димитров или пък на Овчаров или пък на когото и да е от съвременните "учени",която ще започне със следното изречение:
"-Прости ми български народе,че ви лъгах до сега"
Май май,ми е твърде голяма мечтата,а...?
цитирай
15. strannica - gotenia70,
09.06.2011 19:37
Един каза за вината, че я поемат само с мезета...
За прошката не знам какво ще измислят.
цитирай
16. solinvictus - Пишман азиатско монголските пр...
11.06.2011 15:24
Пишман азиатско монголските прафесари няма как да се отметнат,практически рухва цялата академична наука,която се крепи на руски фантазии за българите ...и повтаряни от техни въспитаники.
В последно време се активираха и пантуркските мераци и пропаганда им.

Така ,че сме в началото още! хехе

Направи си труда да видиш какви са темите за факултет История на СУ и ще ти стане ясно ,защо Офчаров казва ,че бил фен на тюрките и манголите
...всуе ,че е темплиер!
Поздрав!

п.п. трябва ни един бат Бойко и в историографията ...да ги "рзсфърля кат битълсите" хехехехехеееее
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: strannica
Категория: Други
Прочетен: 1500681
Постинги: 440
Коментари: 1501
Гласове: 8985