Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2009 20:44 - Имаме си новина
Автор: strannica Категория: Новини   
Прочетен: 4884 Коментари: 14 Гласове:
0

Последна промяна: 29.09.2009 15:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Курсивът и подчертаното са мои

Мачка ни държавата. Искаме равноправие, както всички в България, а не етническо напрежение. Това заяви пред БНР Юзеир Юзеиров, учредител на новата партия „Мюсюлмански демократичен съюз”. Защо може да има християнски демократичен съюз, а мюсюлмански да не може, - попита Юзеиров.(???)
Той отрече връзки с ДПС.

Вдигнали сме паметник на загиналите в България, а не сме казали, че е на незнайния мюсюлмански воин.
Преди дни същият Юзеиров обеща партията му да се бори за смяна на имена на улици, селища и дори на големи градове с такива на турски герои, което било нормално за една съвременна държава, членка на ЕС. (???)
До дни ще сме събрали над 5000 подписа и ще регистрираме партията. Много хора се записват. Те ни търсят, не ние тях, категоричен е Юзеиров.

Създаването на подобна партия е нарушение на Конституцията! Сезирали сме съответните енституции, които трябва да вземат отношение веднага, заяви на свой ред Яне Янев, лидер на РЗС.

Новата етническа партия се появи в България след скандални нападки и защита от страна на основателите.
Партия "Мюсюлман демократичен (???)
съюз" бе учредена в с. Славяново, Търговищко.
За събралото се множество в центъра на селото глрас изви ромската перла Софи Маринова. Тя отказа да поясни дали подкрепя новата политическа формация или просто пее срещу хонорар.
За председател на новата партия бе избран Али Юзеиров, който заяви, че МДС ще участва на предстоящите местни и на президентските избори. От новата партия искат промяна на Конституцията, която сега ощетявала турското малцинство в България.

Али и брат му Юзеир Юзеирови са създатели на Българския червен полумесец, който бе регистрирано като сдружение с нестопанска цел през пролетта на тази година.
Това също предизвика скандал, но не отказа братята.
Българският червен кръст реагира остро и изпрати жалба до съда в Търговище, според която регистрацията е в нарушение на Женевските конвенции от 1949 г. и техните Допълнителни протоколи от 1977 г. и на Закона за Българския Червен кръст.
В нито една от 186-те страни, на чиято територия осъществяват своята дейност официално признати дружества-членове на Международната федерация, няма прецедент официалните държавни власти да регистрират две организации на Червения кръст/Червения полумесец, заявиха тогава от БЧК.

Полемика предизвика и раздаването на помощи в поповско преди изборите от Българския червен плумесец.

Братята Юзеирови днес обявиха, че в новата партия може да членува всеки, който е приел етичните норми на мюсюлманството, като допълниха, че МДС няма да бъде партия на етническа основа и не било задължително в нея да членуват само мюсюлмани.(т.е. подразбира се, че в България има християни, които могат да си остават християни,но в същото време радостно да плеснат с ръце и да прегърнат етичните норми на мюсюлманството и МДС /ама че абревиатура!/ е готова радостно да ги приеме)

Юзеир Юзеиров каза, че с лидера на ДПС Ахмед Доган са близки приятели.
Пред клуба за приятелство и братство в поповското село Славяново се събраха десетки хора. Партията беше учредена със 680 писмени заявления за членство.

Около джамията в поповското село се бяха събрали и хора, които наблюдаваха случващото се и не желаеха да разговарят с репортери. Някои от тях дори показваха неприязън към журналистите.
След учредяването прозвуча химнът на новата партия - османски военен марш. (??? особено радостна новина за не задължително мюсюлманите)

По-късно ръководството на партията даде пресконференция, на която заявиха, че новата партия е създадена да се бори за правата на всички български граждани. (наистина на всички? мен например никой не ме е питал. а аз НЕ ЖЕЛАЯ  тази партия да защитава моите интереси)

Учредителите упорито отказваха да коментират отношенията си с ДПС и дали имат връзка с хора на Ахмед Доган. Те обясниха, че досега не са били политически пристрастни, но обстановката в страната (???)
ги принудила да предприемат тази крачка.

В клуба, където се проведе пресконференцията, на видно място беше поставена поздравителна картичка от лидера на ДСП Ахмед Доган по повод Рамазан Байрама.


http://frognews.bg/

Защо ли всичко това ми звучи толкова познато демагогски?
Не мюсюлманско демагогски...
Не турско демагогски...



Гласувай:
0



1. kalin8 - Смятам. че
27.09.2009 21:43
има юристи в държавата България...
Б.
цитирай
2. анонимен - Не е просто военен марш.
27.09.2009 22:39
А военният марш, с който са влезли в Константинопол!
Някой помни ли...Константинопол?
цитирай
3. strannica - Новина след новината
28.09.2009 09:47
ДПС против новата мюсюлманска партия

„Мюсюлмански демократичен съюз” противоречи на Конституцията, която забранява създаването на партия на етническа и верска основа, каза пред bTV депутатът на Ахмед Доган Ахмед Юсеин и така на практика подкрепи позицията на РЗС на Яне Янев срещу създаването на мюсюлманска партия.

Юсеин коментира още, че не е привърженик на радикалния ислям и този негов възглед се споделя от много от неговите колеги от ДПС.
Учредителят на новата мюсюлманска партия Юзеир Юзеиров пък се изцепи, че новата мюсюлманска партия трябвало да участва в управлението на държавата, защото “ние сме 15 на сто от населението на България”.“Искаме наши паметници на турските герои в България, както и градове, улици и площади, които да носят техните имена. Всеки, който е против това трябва да бъде разстрелян", арогантно настоя Юзеиров.

afera.bg
цитирай
4. strannica - kalin8,
28.09.2009 09:49
Има, има...
Какви ги вършат е вече друг въпрос...
цитирай
5. strannica - tit,
28.09.2009 09:53
Един военен марш със завоевателен подтекст е най-подходящ за химн на един заявен като демократичен съюз - не мислиш ли? :(
цитирай
6. alison - Мисля,че
28.09.2009 10:51
това е новото лице на ДПС.
Не случайно "Меди"(така умилно наричаха Мехмед Доган журналистите преди 20години) се покри някъде още след (само)убийството на своя доверен служител...После ББ спечели изборите...После Доган не ходи в Народното събрание и ...нищо,освен глоба!Минаха месеци...глоба,глоба-сигурно може да си го позволи.Цената е нищо в сравнение с арогантното презрение ,което показва!
Тази партия е нова , колкото е нова идеята за турски анклав в Североизточна България.
Кои са "турските незнайни воини" и не е ли тяхното място в самата Турция!? Ако има незнайни воини в България ,то те си имат паметник,мисля ,вече!
Турските герои ,които са загинали в България са воювали за Турция,както е ясно ,че германските герои воювали в Русия са воювали за Хитлер! И какво ?-не съм чувала в Европа да има паметник на хитлеристките герои(освен в самата Германия ,може би!?)
цитирай
7. boristodorov56 - Доган удря под кръста.
28.09.2009 10:59
Показва какво става без него - тоест той е незаменим.

Игра с публиката за мялоумници!
цитирай
8. strannica - boristodorov56,
28.09.2009 11:07
Официалната позиция на ДПС го изкарва "добрия полицай".
А МДС е "лошият полицай".
Добри, лоши, оттук, оттам - не се отказват.
цитирай
9. strannica - alison,
28.09.2009 11:13
Позициите на Доган са железни. Не виждам какво би могло изобщо да го стресне и смути - освен може би необходимостта да бъде самоубит още някой :(
Сценарият си се развива...
А приказката за лудия и зелниците си е все така актуална...
цитирай
10. edinak92 - Пак ли ще търпим?
28.09.2009 14:29
Значи не ни стига че търпим едно ДПС, а вече чалмите имат и второ такова! Мисля, че е крайно време г-н Михаил калашников да си свърши работата(всички разбират за какво иде реч).
цитирай
11. theladybird - :)
28.09.2009 14:30
Не ни стигаха едните та и втори такива се пръкнаха, тези бих ги разстреляла всичките, колкото и грубо да звучи! Като не им харесва в Нашата страна да си ходят!
цитирай
12. strannica - Новина след новината-2
28.09.2009 14:40
Премиерът Бойко Борисов коментира, че Мюсюлмандемократическа партия е противоконституционна.

Той допълни, че е възложил на службите да правят справки по въпроса, който ще бъде решен както конституцията у нас го повелява.

На свой ред лидерът на РЗС Яне Янев определи новото политическо движение като заплаха за националната сигурност.

"Искам много категорично да заявя, че тази групировка в Славяново не бива да се счита за политическа партия. Това са няколко проислямистки настроени бивши гастарбайтери, на тези двама братя им е поставена задача да дойдат тук, в България, за да могат да създадат изкуствено етническо напрежение", категоричен бе той.

Янев призова ДАНС и прокуратурата да предприемат незабавни действия, като според него особен акцент трябва да се отдели на това кой финансира подобни групировки.

Още днес, до края на деня, ще внесат сигналите, а най-късно утре до края на деня, ще внеса искане в комисията за контрол на ДАНС да бъде изслушано цялото ръководство на Държавната агенция „Национална сигурност”, за да стане ясно какво до момента агенцията е работила по този и други подобни казуси. Защото по странно стечение на обстоятелствата това не е прецедент. Според нас това нещо се е подготвяло от дълъг период от време"...

http://www.dnes.bg
цитирай
13. strannica - edinak92,
28.09.2009 16:02
Не всички се канят да търпят. Но дали ще ни стане по-хубаво точно от това? Преди АК да си свърши работата, не би било зле КС да си върши добре работата, както и други институции.

От ВМРО обявиха, че не е нормално в България да съществува паметник на незнайния турски войн и Мюсюлмански демократичен съюз (МДС), предава кореспондентът на БГНЕС от Търговище.
С това твърдение от ВМРО отговориха на случващото се в поповското село Славяново през последните месеци.
На пресконференция днес двама от членовете на националното ръководство на патриотичната организация Костадин Костадинов и Борис Вангелов изразиха явно недоволство от бездействието на някои институции и им дадоха срок от пет дни „да си свършат работата и да съборят паметника”.
„В противен случай, в събота, ще го направим ние”, категорично заяви Костадин Костадинов и допълни: „Няма да позволим на никой да се гаври с дедите ни”.
Той каза, че ВМРО ще настоява учредителите на мюсюлман демократичния съюз да бъдат съдени, както и да се лишат от българско гражданство.
„Щом се чувстват подтиснати тук да вървят там, където са добре”, допълни Борис Вангелов.
И двамата бяха категорични, че до събота никой няма да предприеме действия и тогава ще се наложи да съберат съмишленици от цяла България.
Тогава ще съборят паметника.
От ВМРО изказаха притеснение от това, че за учредителния митинг за новата партия не е искано разрешение от Община Попово.
Според тях са извършени нарушения, по отношение на няколко незаконни пристройки, построени от Юзеирови.
Според тях, двама инспектори от РДНСК Красимир Господинов и Полина Асенова преди време са издали протокол, според който незаконните съоръжения били премахнати, а те на практика не са. Те обвиниха двамата в издаване на документ с невярно съдържание. /БГНЕС
цитирай
14. strannica - ...
29.09.2009 09:23
“Винаги когато ДПС се намира в изолация, тя лансира такива етнически формации, за да покаже, че ако не е във властта, в страната може да се появят елементи, които да ескалират напрежение”.

Това обяви председателят на НДПС и бивш зам.-председател на ДПС Гюнер Тахир пред БГНЕС по повод основаването на новата партия "Мюсюлмандемократичен съюз".

По думите на Тахир новата организация няма никакъв потенциал да развива политическа дейност.

“Това не са хора, които могат да водят активна политическа дейност”, отчете председателят на НДПС и допълни:

Наблюдавам поведението на ДПС от години и винаги когато изпаднат в изолация те пускат някой, който да се афишира националистически или верски аргументи, за да покажат, че ако са извън властта, ще се появят подобни формации, които са опасни.

Тахир сравни новата партия с нерегистрираната преди години “Турска демократическа партия” на Адем Кенан.

“Има политически формации, които са създадени съгласно конституцията и Закона за политическите партии и те изпълняват своята роля. Другото е развяване на байрака на национализма, от което няма нужда, подчерта в завършек Гюнер Тахир.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: strannica
Категория: Други
Прочетен: 1506574
Постинги: 440
Коментари: 1501
Гласове: 8985