Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.09.2011 21:35 - Невероятният дух на едни деца и позорът на едни "големи"
Автор: strannica Категория: Новини   
Прочетен: 3528 Коментари: 6 Гласове:
11

Последна промяна: 28.09.2011 21:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
image

image


  "Бяхме в стаи с мухъл и влага, отвратена съм от българската федерация"  
Грандиозен скандал гръмна днес по време на пресконференцията на Илиана Раева и националния отбор на България по художествена гимнастика. 

Родните грации направиха страхотно представяне на шампионата на планетата, ставайки световни шампионки на 3 ленти и 2 обръча, а също така нашите момичета спечелиха още два бронзови медала – в многобоя и на 5 топки. 

Треньорът на ансамбъла Илиана раева нападна остро председателя на федерацията по художествена гимнастика Мария Гигова, която седеше точно до Раева.

Съпругата на Наско Сираков, която е една от най-успешните гимнастички в историята на България, разкри потресаващи неща от подготовката на момичетата във Франция преди световното първенство в Монпелие.

"Изкарах най-тежките дни в живота си. Пристигнахме в Монпелие и бяхме принудени да бъдем настанени в общежитие за бедни, в което дори няма връзка с телефон. Няма да ви казвам в какъв вид бяха тоалетните, крайпътните тоалетни от социализма в България изглеждаха по-добре", изригна Раева.

"Помолих французите да търсят хотел, 3 часа момичетата стояха на тревата. Намери се крайпътен мотел, в който останахме. След 3 дни трябваше да се преместим в друг мотел. Никой не се интересуваше, че това е национален отбор на България."

"Напуснахме и него. Имаше дни, в които не можехме да се храним, децата ядяха в крайпътни заведения за обществено хранене. Безумие, пълно безумие. И ще ви кажа още нещо, в тези мотели имаше проститутки."

"Когато казах, че трябва да се преместим, нямаше нито един хотел, в който да настаним момичетата, Монпелие беше препълнен по това време, а и ние бяхме група от 18 човека. Благодарение на д-р Мариела Сиракова намирахме тези мотели, но всеки ден трябваше да освобождаваме стаите си."

"Не може да си представите в какви стаи бяхме настанени, пълни с мухъл. Спахме на отворени врати, защото имаше мухъл и влага. Да се каже резиденция е цинизъм, г-жо Гигова", гневно заяви Илиана раева по адрес на Мария Гигова.

"Няма французи, те не са виновни. Казаха ми: "Илиана, ние пращахме оферта до федерацията, но от България ни казаха по-евтино. Пратихме втора оферта и пак ни казаха по-евтино". Французите зарязаха организацията, направиха блестящи условия в залата, изкараха 500 деца, за да може националният отбор на България да тренира."

"В крайпътното заведение чакахме 1 час да ни сервират, момичетата ядяха и тръгвахме от там за втора тренировка. Тези момичета така станаха световни шампионки. Не може да си представите през какво унижение минахме."

"Три от тях отказаха да ядат, не винаги можеше да поръчаме това, което искаме за спортисти. Обърнах се към децата и им казах, че не винаги всичко е цветя и рози. Трябваше да ги държа в кондиция, тренираха по 8 часа, нямаха шанс да почиват между двете тренировки."

"Катрин се обърна с типичния си стил и ми каза "Г-жо, спокойно, няма да ни смачкат толкова лесно, ще тренираме и пак ще станем шампионки". Аз се засмях, а като се качих в автобуса, се разплаках."

"Когато аз се обадих и попитах защо е всичко това, на нас ни се каза, че всичко е по вина на французите, което е абсолютна лъжа. Няколко оферти са били изпратени за добри хотели."

"Д-р Сиракова и Марияна Пашалиева караха минибусчетата, това ни беше подготовката за световното първенство. Не казах нищо до сега, за унижението, в което бяхме поставени. Отвратена съм от българска федерация по художествена гимнастика, от цялата си душа и сърце."

"Представям си колко треньори са били съсипани по такъв начин. Искам да ви кажа, че за мен това беше абсолютен саботаж срещу моята работа. Бяхме поставени в най-унизителното положение, в което можеше да е един национален отбор. Благодаря на всички деца, които устискаха на тази гавра."

"Всичко беше направено с цел, Илиана Раева да си изтърве нервите и да се провали в подготовката. Защо ли? Защото в последната година зададох много въпроси. Миналата година на Управителния съвет Мария Гигова каза, че не иска да има Световна купа в България."

"Ако беше станало това, щях да си подам оставката. Седем пъти ходих при министър Нейков и той ни каза, че е готов да ни даде парите за състезанието. А по време на заседанието в точки разни имаше точка, в която да се гласува да няма Световна купа в България."

"При положение, че Световната купа е най-важното за един старт. Понеже казах, че ще си подам оставката, един от членовете ми отвърна: "Ти в качеството си на каква ще говориш с министър Нейков, при него трябва да отиде Мария Гигова". Отидохме с г-жа Гигова при Нейков и той ни посрещна и каза: "Вие искате или не Световна купа", завърши Раева.

http://www.gol.bg/

"Ние можем да изненадаме съперничките си на олимпиадата с много неща - с българска гимнастика, която само ние можем да играем и с нещо много грандиозно.

Ние имаме много смели съчетания, които не се страхуваме за излезем и да ги изиграем. Просто ни идва отвътре, докато не всички отбори са смели като нас.

Това ще е плюс за нас. Сега ще оползотворим почивката си. Имаме желание да си починем емоционално и физически", заяви Ренета Камберова.

Момичетата заявиха, че Раева им е обещала голяма торта заради спечелените медали. Доволни от представянето бяха и помощник треньорките на Илиана раева - Мариела Пашалиева и Ина Ананиева.

"Единствено ние си изиграхме съчетанията без грешка, което значи че са били изключително добре подготвени. Надяваме се за златен медал на олимпиадата. Дай боже", каза Пашалиева.

"Класирането за първите три отбора е изключително реално, важното е, че децата и двата дни играха четири пъти без никаква грешка", добави Ананиева.

http://www.sportni.bg/









Гласувай:
11



1. svoboda64 - Знаеш ли, Ваня :)
28.09.2011 22:14
Всъщност това е "завършеният знак" на българите, истинските, имам предвид :)
Колкото и да те мачкат, колкото и да ти показват "откъде извира бензинът", да продължаваш... напук на нервите и всички други простотии :)

Браво на момичетата и на треньорките им!
цитирай
2. germantiger - ...
28.09.2011 22:19
Това е то като прочета един постинг и едновременно да искам хем да превъзнасям българското (гимнастичките), хем да псувам българското (федерацията).. "га ти"!

Ще линкна този постинг към групата ми във вибокс7!
цитирай
3. tit - Да, това беше отлична новина,
28.09.2011 23:44
за съжаление пометена от събитията у нас!
Но пък дава кураж!:)))
цитирай
4. strannica - И най-странното и необяснимото
29.09.2011 10:55
svoboda64 написа:
Всъщност това е "завършеният знак" на българите, истинските, имам предвид :)
Колкото и да те мачкат, колкото и да ти показват "откъде извира бензинът", да продължаваш... напук на нервите и всички други простотии :)

Браво на момичетата и на треньорките им!


за мачкащите те - че все пак продължаваш и дори понякога успяваш! :)

Поздрави!
цитирай
5. strannica - Това е то като прочета един постинг и ...
29.09.2011 10:56
germantiger написа:
Това е то като прочета един постинг и едновременно да искам хем да превъзнасям българското (гимнастичките), хем да псувам българското (федерацията).. "га ти"!

Ще линкна този постинг към групата ми във вибокс7!


Мисля, че не само ти изпитваш подобни полюсно различни чувства.
цитирай
6. strannica - Да, за съжаление се загуби малко между другите новини
29.09.2011 10:58
tit написа:
Да, това беше отлична новина, за съжаление пометена от събитията у нас!
Но пък дава кураж!:)))

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: strannica
Категория: Други
Прочетен: 1505186
Постинги: 440
Коментари: 1501
Гласове: 8985