Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2010 14:43 - Аудиоизстрелът срещу Дянков говори за президентския садизъм
Автор: strannica Категория: Политика   
Прочетен: 999 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 09.03.2010 15:15


 Иво Инджев

Човек може да разбере личната наивност на един американски възпитаник по отношение на един български невъзпитаник. Американският възпитаник не си представя, че протегната му ръка ще бъде невъзпитано извита зад гърба от трима нападатели. Американският възпитаник явно не знае, че със съответните невъзпитани събеседници не трябва да се държи възпитано. Защото те са възпитани така, че разбират само езика на невъзпитаните.

Дотук в сюжета с вероломното нападение на Първанов и дружината му срещу вицепремиера Дянков всичко е ясно. Паднал човекът в капана, въпреки че би трябвало някой да го предупреди, че с бракониер нищо друго не го чака. А както си вижда от разпространяването на аудиозаписа от словесния побой над Дянков, стрелецът Първанов прави всичко възможно да поддържа огъня. Жертвата му трябва да бъде унизена още веднъж, този път с изстрел без заглушител.

Бас държа, че звуковата картина от караницата, в която не особено привлекателният глас на Дянков звучи като безпомощна отбрана, докарва насилниците и техните съмишленици до възторг. Те не го и крият – хвалят се, поздравяват се с успеха публично, включително в телевизионните студиа.

Хитлер навремето си е поръчал да му заснемат екзекуцията на участниците в неуспелия заговор срещу него на Щауфенберг от 20 юли 19944 г. Есесовците се погрижили да го зарадват със съответните сцени на закачените на куки в подземията на Гестапо висши офицери. Кадрите са запазени и до днес за поука на поколенията.

И както се вижда – нищо ново под слънцето. Насладата от мъките на жертвата днес е държавна политика в България. Закачиха Дянков на куката и му се наслаждават – цялото БСП хихика в тон с президента си. Дори младият Кадиев, модерното лице на столетницата, каза днес в студиото на Нова телевизия, че “Дянков си е заслужил цепеницата” на Първанов.

И понеже стана дума за поука, Борисов би трябвало да си е взел такава. Вместо да се опитва да респектира Първанов с предложение за взаимно оттегляне от постовете, би трябвало да му отвърне според принципите на каратето като използва силата на нападащия срещу него. В ръцете на премиера е цялата държавна машина с всичките й архиви. Нима за 8 години на власт ( а и преди това – по случая “петрол срещу храни”) не могат да се намерят интересни за оповестяване стенограми , свързани с хихикащите днес?

В противен случай се получава следната противна аналогия със стария виц за световните лидери в падащия самолет, които хвърляли чоп кой да скочи, за може машината да олекне и да набере височина. Лидерите на западните нации скачали един след друг с предсмъртни викове “да живее кралицата”, или “да живее републиката”. Когато дошъл ред на Брежнев, той извикал “ да живее СССР” и …изхвърлил американския президент.

Нещо подобно чака и Борисов, ако си мисли, че с Първанов може да участва в рицарски турнир. Дано да го е разбрал след гаврата с неговия заместник.

И понеже стана дума за Съветския съюз – съвети не бива да се дават, когато не са ти ги искали. Страната на съветите наистина отиде в небитието, но потъването на такъв грамаден факт от историята не може да не разплисква световния океан дълго след събитието. Ето защо си позволявам все пак да кажа на управляващите да се огледат и да прозрат най-сетне, че си имат работа тъкмо с остатъците от комунистическия катаклизъм, за да не се хващат повече в коварните капани ловците, чието оцеляване във враждебния за тях свят на свободните хора е свързано с насилието. Случаят с Дянков го доказа.

--------------------------------------------------------------------

image
http://www.bnews.bg/article-6742



Тагове:   Янков,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: strannica
Категория: Други
Прочетен: 1500895
Постинги: 440
Коментари: 1501
Гласове: 8985