Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.11.2010 10:41 - В навечерието на 10 ноември...и на 11-ти...и на 13-ти
Автор: strannica Категория: Политика   
Прочетен: 2735 Коментари: 7 Гласове:
14

Последна промяна: 09.11.2010 19:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 България: щурец под шлема

Нещо става в България. Нещо става с България. Нещо тъмно и недоловимо, прокобно и неведомо. Нещо, което влече. И влече към дъното.

Бяхме свикнали да мислим, че нищо не става от България. Най-малкото не става нормална страна за живеене – последните двадесет години са доказателство за това. Доказателство, потвърдено от милион и половина еднопосочни билета, от децата ни, загъбрили тази живеща в миналото страна.

Бяхме свикнали родината ни да е прокълната територия, блато, в чиято кал се ровим като слепи червеи. Бяхме свикнали с мизерията, с лъжите, с фалша, с гротескните деградации на властта, с триумфа на позора и простащината. Сега обаче е друго: сега е окончателното прозиране, че в тази страна няма перспектива, че тя отмира като престаряла костенурка в костената си черупка, че тя е не само предадена – тя се е предала сама; отдавна и изцяло – че движенията са мними, а верите – само пошъл ритуал; че всички клетви и уверения са кух съсък на сухи листа под вятъра; че не живеем, а вегитираме – че битието ни е сън и нищетата, голямата духовна нищета, сънува всъщност нашия живот.

Нека припомя само част от голямата верига на събития, които се случиха и се случват тези дни. Беше пуснат от ареста Алексей Петров, смятан за гангстер №1 в същата тази България, която уж обитаваме – но бил и сив кардинал в основната й тайна служба. Той моментално се превърна в обвинител №1 и взе да сипе компромати. Заяви, че се налагало да влезе в политиката, и деликатно намекна претенциите си чрез думите на Буров – за това как в тази страна (нашата България!) управлявали все бивши и бъдещи затворници.

Това говорене бе подето (чрез микрофона на един очеваден политически Франкенщайн, който на всичкото отгоре се оказа и педал, упражнявал сексуален тормоз над подчиненте му партийни активисти!) от легални политически партии и не на последно място – от самия български – с извинение – прездидент. Оказа се, че същият този господин с двойна биография е дал рамо на същия този Алексей Петров още като лидер на БСП – през 1999 г., отстранявайки свой съпартиец от компания за таксита и предоставяйки тази компания на Трактора - срещу обещанието тя да стане основа за тайната политическа полиция на опозиционната тогава БСП!

Беше пуснат не само Трактора. Бяха оневинени и “братята” Галеви, феодални владетели на първия частен град Дупница. Беше освободен и пуснат да се лекува и Златко Баретата, обвиняем за доста неща, сред които и убийства. Така се доказа – не, думата е неточна – така се потвърди отново отколешната истина, че в България няма правосъдие.

Затова пък има Спасители, има и ново Възраждане. Последният спасител на нацията се появи преди повече от година: с претенцията да накаже корумпираните от прословутата тройна коалиция, която превърна нашата България в най-корумпираната страна в Европа – и в руски троянски кон в ЕС. Дойде начело на нова дясна партия, замрази руските енергийни проекти, нарече АЕЦ “Белене” гьол и котка в чувал, започна с бясна скорост да вади скелети от гардеробите. Ръкопляскаха му – докато се оказа, че за пореден път си имаме работа с човек, чийто основен принцип е “дума дупка не прави”. Днес той изпитва мераци да национализира; отказва да прави реформи, защото те се правели само с бол пари; благоговее публично пред Тодор Живков, чийто бодигард всъщност е бил. За него спортните зали и магистралите са по-важни от образованието и здравеопазването, а сам той застава “с цялото си сърце” (според ИТАР ТАСС, а според него – само “прагматично”) зад руските енергийни проекти – и дори е поканил не друг, а самият Путин, за да официализира новото воскресение на дружбата от векове за векове.

Но баста вече със Спасителите – идва ред на новите Възродители. Г-н Георги Първанов, известен още под името Гоце, водейки се на работа като президент, една година преди края на мандата си се оказа създател на нова политическа формация, назована с първите букви от българската азбука – АБВ, Алтернатива за българското възраждане. Определено е вече кога ще се състои същото – възраждането сиреч. На другия ден след десети ноември. Тъй де, преходът свърши, почваме начисто – макар и със старите ченгета, рубладжии и измекяри. И два дни преди идването на Путин – та да може сам той, като законен Голям брат на нашата Българийка, да благослови рождението на новата русофилска партия, респективно обновената пета колона. Да бъде и пребъде – и амин, вечна ни памет и лека ни пръст!

Да напомня: Путин не идва никога в страни като нашата само защото някой го е поканил. Той идва, когато трябва да се официализират важни договорености, скроени потайно, зад гърба на съответния народ. Когато трябва да се покаже, че някоя блудна държава е върната отново в руската обрита, и е окончателно омотана с газопроводи, енергийни доставки и прочее съвместни проекти. Идва, за да каже – ние пак сме тук – и нашите хора пак са тук. Идва, за да благослови своя резидент, за да стегне юздитге на поразпасалия се български премиер, за да гарантира милиардните задължения, които да висят на шията и на идните поколения – и да прикове окончателно драпащата към Европа наша Българийка към добре познатата й азиатската простотия, безвремие и деспотизъм.

Предишният път дойде – и покрай това идване резидентът му обяви, че нашата България е направила “голям шлем”. И като че ли имаше предвид не върховното постижение в бриджа, а един от инструментите на инквизицията, предназначен за мачкане на непокорни глави. Сега очевидно се готви нов, усъвършенстван – който да пристяга като желязно менгеме националното достойнството и паметта ни – и да пада над очите – та освен безпаметни, безмозъчни и притворни, да бъдем и слепи.

Тази перспектива е тъмната и неведома сила, която ни влече към дъното. Тя се появява винаги, когато Русия иска да се намеси, като ни придърпа към себе си. Този път май окончателно, защото и без това нашата България е вече загърбена – двадесетилетната лъжа прогони оттук всичко мислещо и читаво – и реалната България вече не е тук – тя е попиляна по широкия свят. Тук е само кухата й черупка, тук е територията на старите и тъпите, на политическата чалга.

Като става дума за шлемове, Мацуо Башо има едно хайку със следното съдържание:
*
Фарс на съдбата:
под шлема свири
щурец.

Да, фарс е. Ние сме щуреца под шлема. Нашата България е щуреца. Есенен щурец – с премръзнало, одрезгавяло, предчувстващо гибелта гласче. Въпреки че Башо е автор и на друго едно хайку – най-неустрашимото, което някога е било писано:
*
Нищо в гласа на щуреца

не посказва

кога ще умре.

Ще имаме ли сили поне за това?



Едвин Сугарев, http://www.svobodata.com
 




Тагове:   ноември,


Гласувай:
14




1. kosara2008 - !!!
09.11.2010 10:43
!!!
цитирай
2. strannica - kosara2008,
09.11.2010 10:48
Мисля, че е !!! :), но и има доста спорни моменти.
Лично аз не съм съгласна, че "тук е територията на старите и тъпите" и че "двадесетилетната лъжа прогони оттук всичко мислещо и читаво" - това просто не е вярно. Художествена хипербола може би? :)
цитирай
3. panazea - Поздрав , страннице !
10.11.2010 11:12
Прегръдка от мен !
цитирай
4. strannica - panazea,
10.11.2010 12:16
Поздрав с широка усмивка! :))
цитирай
5. анонимен - УВажаеми авторе!
10.11.2010 14:45
Забравихте най-главните факти
1 . Факт номер едно - че Бил Клинтон, опеквачо на грил на 3 500 братски славянски сръбски деца и техните майки плати на бедните български студенти през далечните бомбени ноемврийски дни по 3 долара за да излязат на манифестация. Затова стари хора нямаше

2. Че Българската рактена отбрана бе намачкана зад затворени врати без референдум на САЩ

3. Че бълг. символи, имена на улици, площади, химн, името "народ, народен, народно, народна" бяха заличени без народен референдум от хайка напиквачи и насервачи и сини талибански дзривители на паметници

4. че българчета днес от 2 до 20 години мрът като мухи от ураниева и плутониева натовска левкемия с период на полуразпадане 5,6 млрд години и че всеки от нас ще умре от рак като тях

5. че САЩ ни окупира с 4 бази в които си нямаме грам понятие какво става, защото вътре не допускат българските журналистяги

6. че кемтрейлс ни отрови небето окт и ноември 2010 и ни скалъпи 10-ина земетресения на 3 и 4 ноември едно върху друго

Да продължавам ли?
цитирай
6. strannica - 5. анонимен,
10.11.2010 18:14
анонимен написа:

Да продължавам ли?


Продължавайте, продължавайте.
цитирай
7. bubolina111 - i da ,i ne
13.11.2010 21:59
vse o6te mojem da govorim
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: strannica
Категория: Други
Прочетен: 1505806
Постинги: 440
Коментари: 1501
Гласове: 8985