Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.11.2013 14:14 - Има опасност за живота на Орешарски и на семейството му?
Автор: strannica Категория: Политика   
Прочетен: 4460 Коментари: 6 Гласове:
6

Последна промяна: 19.11.2013 15:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Само с това мога да си обясня факта, че един "политик" може толкова дълго, последователно и невъзмутимо да демонстрира: да, аз съм марионетка!



Студентите: Г-н Орешарски, да не би тайно да сте подали оставка?
image

Пълният текст на Отворено писмо №1 до Пламен Орешарски,
което Ранобудните студенти споделиха на своята Facebook-страница по-рано днес

Г-н министър-председател,

На 1 ноември 2013 г., запитан какво мислите за студентския протест, заявихте: „Това са типично политически искания, така че не е най-подходящото към мен да се отправятАз очаквах да имат други искания, професионални“.

Тъй като ние сме не само ранобудни студенти и събудили се техни преподаватели, но и бдителни граждани, длъжни сме да Ви попитаме:

1. Ако искането „оставка“ е политическо искане, което „не е най-подходящо“ да се отправи към Вас, единствената възможност е вече да не сте министър-председател. Да не би тайно да сте подали оставка? Но има и друга възможност – да сте се отказали от политическата отговорност, изискваща се от Вас като министър-председател, което би било публично признание, че някой друг – партия, групировка, субект – решава вместо Вас дали и кога да подадете оставка.

2. Едно от повтаряните до втръсване твърдения срещу протеста на студентите е „университетите не са място за политика“. Ако го споделяте, как бихте отговорили на следния въпрос: От 1990 г. и понастоящем в университетите преподават лица, които наред с ролята си на преподаватели са: народни представители, избрани с партийни листи и знакови фигури в съответната партия; министри в правителства, които са издигнати и избрани за министри като представители на партия; висши магистрати, предложени за такива от партийни централи и избрани с гласовете на партийно предложени магистрати от по-горното равнище на съдебната система. Смятате ли, че дори да полагат максимално усилие да разграничават академична работа от партийно пристрастие и принадлежност, тяхното присъствие в университетските аудитории може да остане партийно неоцветено?

3. Другото непрекъснато възпроизвеждано твърдение е „протестиращите ограничават правата на другите студенти, които искат да учат“. Пак на 1 ноември 2013 г. Вие казвате:„Нямам възможност да взимам редовно лекциите си, така че съм се откъснал малко от академичния живот“. Вие, като безспорно политическа фигура – министър-председател на Република България, не ограничавате ли правото на студентите да учат като пропускате да „вземате лекциите си“, заради политическата си дейност? Не е ли редно, след като дори и формално не сте в състояние да съвместявате двете си роли – на преподавател и на министър-председател (академична и политическа), доброволно да се откажете от едната?

П.П. Отсега нататък ще задаваме въпроси към Вас, министри от Вашето правителство, народни представители и висши магистрати, когато доловим в тяхно изказване нежелание и/или невъзможност да поемат политическа отговорност – което означава отговорност пред гражданите на България, за свои думи и/или действия.

Ранобудните студенти и събудилите се техни преподаватели.

проф. дсн Майя Грекова, Катедра Социология, Софийски университет „Св. Климент Охридски“

http://noresharski.com/studentite-g-n-oresharski-da-ne-bi-tajno-da-ste-podali-ostavka/






Гласувай:
8



1. ssvetozar - Гьонсурат
07.11.2013 15:02
Това е обяснението, според мене.
За един човек със съвест могат да се търсят някакви причини за такова държание( изнудване, компромат и т.н. ). Но Орешарски доколкото съм чел и гледал няма угризения на съвестта, защото няма такава( срещата с Черепа, "да разваляме седянката" и т.н. ).
цитирай
2. ssvetozar - Предсрочни избори
07.11.2013 16:15
socialismus : "правителството на Орешарски трябва да изпълнява това, което искат по- голяма част от избирателите"

По-голямата част от избирателите искат предсрочни избори( според всички социологически проучвания ).
цитирай
3. strannica - socialismus,
07.11.2013 16:40
сравнения с хитлеристи можеш да правиш в собствения си блог, не тук
цитирай
4. strannica - ...
07.11.2013 16:53
Дори според резултатите от последните избори правителството на Орешарски не е изразител на волята на "по-голямата част от избирателите".
Аман от демагогия и мозъци, минали не през промиване, ами направо през химическо чистене!
цитирай
5. strannica - Дори "гьонсурат" е слаба дума в случая :(
07.11.2013 17:08
ssvetozar написа:
Това е обяснението, според мене.
За един човек със съвест могат да се търсят някакви причини за такова държание( изнудване, компромат и т.н. ). Но Орешарски доколкото съм чел и гледал няма угризения на съвестта, защото няма такава( срещата с Черепа, "да разваляме седянката" и т.н. ).

цитирай
6. strannica - socialismus,
07.11.2013 21:52
няма да мине номерът със заигравките с емоции и клишета... гняв, страх, истината се раждала в спора...
мноооого отдавна съм се отказала да обсъждам каквото и да било със "защото сме социалисти" - специално за тях/вас ставам затворена, неинтелигентна и неморална...

още един твой коментар ще си замине заради хитлеристите



цитирай
Търсене

За този блог
Автор: strannica
Категория: Други
Прочетен: 1504753
Постинги: 440
Коментари: 1501
Гласове: 8985