Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.07.2010 11:15 - Камбанният звън лекува
Автор: strannica Категория: Технологии   
Прочетен: 4397 Коментари: 7 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Мислите и емоциите могат да разболеят или да излекуват човека. Тази истина е била известна на много хора още от древността. Мъдреците са проумели, че религията е много важна за здравето на човека. За съжаление съвременните хора често обръщат повече внимание на материалното и забравят духовното. Търсят религията, когато им се случи някакво нещастие.

В миналото по време на епидемия биели камбаните. Това е бил своеобразен зов за помощ към Вселената.
Със съвременна звукоанализираща техника може да се изследват трептенията при камбанен звън. Това е съвършен честотен спектър. Точно при него намалява растежът на патогенните микроби и едновременно с това се повишава имунитетът на човека.
Чувството е особено. Когато човек чува камбанен звън, целият организъм започва да вибрира. Човек не възприема звука с ушите, а с цялото си тяло.

Вярващите, които редовно ходят на църква и слушат звъна на камбаните, боледуват много по-малко, отколкото останалите. Вибрациите от камбанния звън влияят на човека чрез т.нар. фенотипна памет. Нашите емоции и вярвания предават на тялото химични вещества. Те са сигнали за клетките и определят тяхното поведение.

В САЩ е направен следният експеримент: болни с едни и същи заболявания са разделени на две групи. На една са четени молитви за здраве в различни точки на света, а на другата това не е правено. Резултатът бил, че при първите хора, за които се молили, подобрението настъпило много по-бързо. И въпреки че директорът на болницата е бил атеист, той ясно е осъзнал резултатите от експеримента.

http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2010-01-08&article=308420

image

Камбанния звън лекува и зарежда с положителна енергия.Неговата целебна сила се дължи на факта,че той действа като генератор на енергия в ултразвуковия диапазон,който разрушава болестотворните микроби.
Молекулярната структура на вирусите на грипа,хепатита и други инфекции просто не издържа на звука.Ако поставим камбанки в стаята,техния звън пресича клетъчните белтъци-вирусите се превръщат в кристали и престават да бъдат заразни.Учени са правили изследвания върху влиянието на камбанния звън в различни звукови диапазони върху различни болестотворни микроби и вируси.И установили,че за всяка болест си има различен звук и ритъм на камбанния звън.

Интересното за тях било,че нашите предци без да им е нужно да знаят тези научни обяснения,прилагали целебната сила на камбаните.Те са знаели срещу кой мор с каква периодичност да бият камбаните.
Тифусната пръчица например умира само няколко секунди след камбанния звън според експериментите.Също такъв е бил ефектът върху много болестотворни микроби.

Затова е хубаво поне по празници да сте близо и в обсега на звъна на камбаните.те ви зареждат с енергия,и ви помагат да преборите някоя болежка.


А и у дома,ако имате възможност,и ви харесва идеята,да си закачите някоя камбанка някъде,където става течение при отваряне на прозорец или врата.
Но е важно е и материалът от който е направена камбанката:най-добре е да е бронзова,медна,или някаква сплав от тези метали,които се използват и за бижутерия.
Чудесна работа вършат и звънците и чановете,които хората в селата връзват на агнетата си да речем.Избягвайте пластмасовите имитации,и особено масово разпространените приятно звучащи,но без този целебен звук дрънкулки.

Така вие пречиствате и зареждате въздуха в дома си,и помагате на добрата енергия.

http://fatima-bg.com/index.php?option=com_fireboard&Itemid=11&func=view&id=5&view=flat&catid=4

Камбанният звън успокоява, умиротворява.

Днес учените правят сериозни изследвания на този феномен. Така група руски изследователи под ръководството на Ф. Я. Шипунов са установили, че камбаните са вид генератори на енергия в ултразвуковия диапазон, които разрушават болестотворната среда. Според тях камбанният звън обезврежда вирусите на грипа, жълтеницата и други. Ако в стаята има дори малка камбанка, то при нейния звън вирусите се превръщат в кристалически структури и вече не носят никаква зараза.

Учените са отишли още по-надалеч. Резултатите от техните изследвания сочат, че църковните камбани генерират свръхлеки частици - микролептони, масата и зарядът на които са с няколко степени по-малки, отколкото при електрона.
Със своя звън камбаните образуват огромно количество микролептони в радиус на няколко километра около храма. Във възбудено състояние тези свръхлеки частици са способни да обезвредят микробите.
Затова камбанният звън обеззаразява местността около храма и унищожава многочислените вируси, причинители на различни инфекциозни заболявания.

По косвен път това се потвърждава, че навремето в църковните болници лечението е било много по-успешно, а обслужващият персонал, основно монахини, не са се заразявали с инфекциозни болести. Освен това отмереният и строен звън е оказвал необичайно

силно въздействие върху емоционалната и духовната сфера
на човека,

помагайки му да се избави от стресовото състояние, бързо да се върне към нормалния живот след силни нервни сътресения.

Доказано е, че органите в човешкото тяло са настроени на определени тонове и целият организъм като камертон резонира с околното звуково поле. Така, ниските звуци стабилизират психиката, а високите внасят дисхармония.
В православната традиция камбанният звън има значение не само като сигнал, призоваващ към молитва. Той настройва човека на определено съзвучие, предизвиквайки дълбоки преживявания и контакт с Божествените сили.

Днес руските медици използват целенасочено камбанният звън в лекуването на такива психосоматични заболявания като хипертония, язва, бронхиална астма и други. Използва се също при различни невротични реакции, но най-впечатляващото се явило рязкото

облекчаване на болевия синдром при онкоболните.

Сега се експериментира изработката не нещо като миникамбанарии с различни по тон камбанки и всеки пациент може да си избере най-благоприятното за него звучене.

Нашият съвет е: в неделя и по празниците отидете на църква, разходете се около нея и не пропускайте да се насладите на камбанния звън. Дори и да не сте вярващ. И вие обезателно ще почувствате, ще усетите благотворното влияние върху вашето настроение и душевно равновесие.

http://www.dar-center.com/article/?article=142



Тагове:   камбанният,


Гласувай:
10



1. taidzi - Полезна информация. Звукът има ...
05.07.2010 11:31
Полезна информация . Звукът има целебна сила . Неслучайно и специалистите по Фън Шуй препоръчват на входната врата на всеки дом да се поставя камбанка .
цитирай
2. strannica - ...
05.07.2010 11:45
Звукът има и разрушителна сила. Слушането на тежък рок например :) Ужасно е да се погледне какво става на клетъчно и молекулярно ниво като реакция на подобни (прости Господи!) звуци.
Но в края на краищата си е въпрос на личен избор - дали да се разрушаваш или напротив.
Поздрав!
цитирай
3. sparotok - камбани
06.07.2010 01:02
Камбанният звън наистина лекува, старите хора го знаят много добре, често съм чувал от тях, че молитва и звън на камбана са най-доброто лекарство.
цитирай
4. анонимен - А воят на
06.07.2010 08:51
ходжите очевидно насъсква мюсюлманите ;)))
цитирай
5. strannica - sparotok ,
06.07.2010 11:51
Когато го чух това за пръв път преди доста години, за мен си беше фантастика :) Ставаше въпрос за строенето на църквите в огромните пространства на Русия - как се стараели - в сравнително населените територии - на всеки 2-3 километра да има църква с камбана - дори точно на мястото да няма голямо село с много жители - за да не остава "непокрита от камбанен звън" територия. Лечебният ефект се разпространявал приблизително в такъв радиус - 2-3 км.
Добре, че науката си казва думата вече и по този въпрос :) за да повярват съвременниците, че това е истина, а не "бабини деветини" :) Щом науката казва...
цитирай
6. strannica - parasol,
06.07.2010 12:13
При теб нулевата толерантност, която беше обявил по друг повод, явно вече се разпространява върху всичко..."Вой", "насъсква"...Какво вие, за какво насъсква?

"Призивът към молитва (азан) се смята за покана към спасение и съживяване. Извършва се от високо място (обикновено минарето на джамията) от ходжата, който произнася бавно и на висок глас следния канонизиран призив-провикване: „Аллах е Най-великия” (Аллаху акбар) – 4 пъти, възглас, последван от засвидетелстването (шахада) – 2 пъти поотделно за Аллах и Мухаммад, фразата „хайде на молитва” (хайи ‘ала ас-салат) – 2 пъти, „хайде на спасението” (хайи ‘ала ал-фалах) – 2 пъти, „Аллах е Най-великия” (Аллаху акбар) – 2 пъти, „Няма божество освен Аллах!” (ла илаха илла-л-лах) Призивът не може да се произнася на друг език, освен на арабски. В наши дни също се използват високоговорители или записана рецитация на текста от виден имам.
Ритуалната молитвата е единствената литургия на мюсюлманския култ и в съзнанието на вярващите е крайъгълният камък на исляма. С нея вярващият прочиства душата си и, „общувайки” вътрешно и външно с Всемогъщия Творец, потвърждава цялостното си отдаване Нему (Коран 29:45) Предхожда се от ритуално измиване или почистване (гусл): предание гласи, че според Пророка „молитвата е ключ към Рая, а измиването е ключ към молитвата”. Правоверният трябва да потвърди в себе си благочестивото намерение (ниййа) да изпълни молитвата и да пристъпи към измиването, което да извърши с течаща вода, като не използва никакви допълнителни средства. В пустинята „измиването” протича с поставяне на ръцете върху символизираща водата чиста земя, последвано от изтриване с камък или пясък. Ритуалното измиване е присъщо само на исляма. Изследователите отбелязват, че по времето на Пророка то се е изпълнявало и от почитаща Йоан Кръстител християнска секта на „миещите се”, както били наричани нейните привърженици от езичниците араби."
И т.н.
Всяка религия си слави свойто си божество със свойте си ритуали - това е картинката.
цитирай
7. sparotok - наука
06.07.2010 21:41
strannica написа:
Когато го чух това за пръв път преди доста години, за мен си беше фантастика :) Ставаше въпрос за строенето на църквите в огромните пространства на Русия - как се стараели - в сравнително населените територии - на всеки 2-3 километра да има църква с камбана - дори точно на мястото да няма голямо село с много жители - за да не остава "непокрита от камбанен звън" територия. Лечебният ефект се разпространявал приблизително в такъв радиус - 2-3 км.
Добре, че науката си казва думата вече и по този въпрос :) за да повярват съвременниците, че това е истина, а не "бабини деветини" :) Щом науката казва...


Постиженията на науката се дължат на опити, точно от опитът идва и мъдростта на старите, но те за разлика от учените не са били арогантни, а смирени.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: strannica
Категория: Други
Прочетен: 1505199
Постинги: 440
Коментари: 1501
Гласове: 8985