Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.05.2009 10:43 - Лейди без конкуренция - 2
Автор: strannica Категория: Тя и той   
Прочетен: 903 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 08.05.2009 11:30


Мъжът :: Основни сведения

.......
Вашите знания по този предмет са доста ограничени и са съставени преди всичко от откъслечни, стигнали до вас летописи на битки, спечелени от предните поколения. Разбира се, изгубилата страна така и не е успявала да проникне в тила на противника и да си изясни особеностите на неговия лагер.

  В днешно време съществува достатъчно пълно описание на самия противник, неговите интереси и средата, която той обитава според последните данни на най-подготвеното разузнаване.

   И така, до този момент ви е било известно, че областите, от които се интересува противникът, са секс, ядене, състезания с представителите на своя пол и сложните технически играчки.
Сега към това се добавя и това, че вътрешното устройство на мъжа малко се отличава от вътрешното устройство на жената и затова и той, както и жената, се нуждае от ласка, възможност да се изяви творчески, има нужда от общуване и реализация на своите родителски потребности, заложени в него от природата.
Освен това, състезанията със своите съплеменници за мъжа играят най-първостепенната роля, докато по-рано се смяташе, че на първо място за него е удовлетворението на естествените му потребности. Трябва да използваме и познаването на тези особености.

По-рано вие знаехте, че любимо място за времепрекарване на мъжа е работата, шумната мъжка компания и местата, които стават за разврат (барове, стадиони, сауни, казина и пр.).
Сега към това трябва да се добави и това, че всичките тези заведения мъжът посещава толкова по-често, колкото по-малко възможности има да си устрои свое обособено от другите му съплеменници, уютно гнездо, да го напълни с всичко мило за сърцето му и да го комплектова с жена, до която той да се чувства най-най-добрият в сравнение със своите съперници.
Ако няма такава жена, то цялото му време ще запълнят състезанията, за които изброените по-горе места за пребиваване са най-добрите полигони. И жената е една решаваща точка в даденото меню.
Именно заради ниското качество на жената той предпочита изобщо да минава без нея или да се ползва от нейните услуги само в крайни случаи, когато вече съвсем не може да мине без това. Предположенията, че всички състезания, които правят мъжете, в крайна сметка имат за цел да завоюват жената, са грешни. Състезанията са нужни на мъжа, за да се чувства той пълноценен представител на своята мъжка раса. И това е определящото звено в неговото съществуване.
Мъжът има нужда да бъде най-добрият сред мъжете.
Мъжът, който няма възможност да участва в състезания, или не се чувства победител, губи смисъла на живота и се потопява в един илюзорен свят, който създава с помощта на алкохола, наркотиците и компютърните игри.

  По този начин, само от жената и от това доколко тя ще съумее да реализира сферата на мъжките интереси зависи ще бъде ли извършен преврат в хода на историята, който ще може да върне мъжкото на мъжа, а женското — на жената.

Толкова сериозна отговорност за това носи именно жената още и заради това, че тя, как й стигна ума, се зае с възпитанието на мъжкото поколение от самото му раждане.
Именно тя създава онази момчешка психика, която после става психика на мъжа, с който е невъзможно да се намери контакт. Защото когато той е възпитан от жена, той е наполовина мъж.
А с втората си половина той е капризен младенец в дантели, толкова обаятелен в детството си и толкова противен във възрастно състояние.

  Наивно е да се смята, че силното начало в мъжа може да се противопостави на чара на женското възпитание, грижа и глезене, и изведнъж, внезапно преодолявайки границата на 16-годишната възраст от изнеженото, заобиколено с грижи дете, той може да се превърне в пълноценен мъж.
Тези пропуски, които е допуснала майка му в неговото възпитание, след нея с дълъг и упорит труд ще трябва да запълни тази жена, която се заинтересува от него, като от партньор.

  Мъжът не е виновен за това, че е такъв, за това, че са го възпитали по този начин. И затова изискванията "бъди мъж" предизвикват в него недоумение: та нали той и така си е мъж, за какъв друг мъж става дума?
В него са го възпитали любов към комфорта, към красивите неща и играчки, към всичко онова, което е обичала неговата майка, защо тогава той трябва сега изведнъж да заобича тежкия физически труд, отговорността за другите, по-слабите и безпомощните, и неприятните битови дейности?
Защо трябва да подарява цветя и да казва ласкави думи, когато досега всичко е било обратно: на него са му подарявали подаръци и са му казвали колко е хубав и добър?
Защо едно такова приятно и безгрижно съществуване сега той трябва да замени с постоянни изисквания, упреци и очаквани от него подвизи?
Заради какво?
Ами че той и така има всичко, което иска, и без задушаващата, наелектризирана от неизреченото напрежение атмосфера на уморителни взаимоотношения с една чужда жена.

Само ако разберете този начин на живот, който мъжът е водил до срещата си с вас, онази атмосфера, в която той е израснал, само ако съумеете да я усетите и почувствате като своя собствена, да се вживеете в нея, да погледнете на света с очите на мъжа от неговото тяло, вие ще можете да разберете с какъв комплект инструменти можете да пристъпите към него и да сътворите от една недоразвита особа с мъжки полови признаци един пълноценен мъж с цялата душевна и физическа красота, присъща на неговия пол.
И при това, тази особа, с всичките свои подробности, до мозъка на костите си, до последната своя клетка, ще ви бъде предана - на вас, единствената, божествената, неземната.

Слабите места на противника
 И така, сферата на интересите на противника са едновременно и зоната на неговите слаби места. Най-слабото място на мъжа - това е неговото самолюбие. И понеже всяко невнимателно движение в посока неговото самолюбие може да разруши работата, създавана от вас с години, тук е необходима ювелирна точност и финес. Засягайки самолюбието на мъжа, вие можете да преодолеете много бариери между вас, но можете и да го загубите завинаги. Защо самолюбието е толкова важно?

  Най-важното за мъжа е да се усеща мъжкар. Тази потребност у него се заражда още в яслена възраст, когато майки и лелки започват да призовават неговата съвест: " Е, какво се разрева сега като момиченце". "Като момиче" става нещо позорно, предпочита се "като истински мъж". И оттогава до края на живота си мъжът доказва, че той не е момиче. Колкото по-добре го убедите в това, че той е мъж, толкова по-сигурно е, че вие ще станете неговата най-добра приятелка. За това на вас самата ще бъде необходимо до края да останете жена.

  Да бъдеш мъж за мъжа е и стимул, и проклятие.
Колкото повече той усеща своята недостатъчна мъжественост и има сили да я възпита в себе си, толкова повече той се стреми да се усъвършенства и развива именно като мъж.
Това обаче е такъв тежък товар, както за жената да бъде жена, винаги да изглежда добре, независимо от неблагополучията, да бъде добра домакиня, нежна и внимателна приятелка.
Много мъже оценяват различно признаците на мъжественост, в зависимост от това в какво семейство те са израсли.
За едни тази мъжественост се проявява с груба физическа сила и напомпани мускули. Такива не можеш да убедиш, че истинският мъж е джентълмен.
За други - мъжественост означава добри маниери и романтично отношение към Дамата, но такива не би могла да накараш да забият един гвоздей у дома; за трети - това е способността да да направят кариера и да забогатеят, такива винаги нямат време. Те звънят от офиса и на вашите призиви за внимание нетърпеливо и нервно отговарят: "Да, аз те обичам, разбира се, че те обичам!..." и човек трябва да ги разбира, понеже по цели дни дни, часове наред те се грижат също и за вашето благосъстояние.

С възрастта мъжете не забелязват как попадат в един от двата капана: едните по никакъв начин не могат да догонят своята мъжественост и продължават нервно да я преследват (кой с юмруци, кой в бизнеса, кой в любовните приключения), търсейки победи и доказателства, че те са "О-о-о, страхотни мъже!", а други рано-рано се успокояват, смятат, че вече всичко са постигнали и отминалите победи ще им осигурят необходимия имидж до края на живота им. Те с топъл глас си спомнят и многократно разказват за своите постижения, живеейки изцяло в миналото, без да забелязват колко те не приличат на онези хора, които са били, и които продължават да смятат, че са. И само китайските мъдреци спокойно съзерцават живота.

   Кораб претърпял корабокрушение и потърпевшите намерили убежище на различни острови: жените на един остров, мъжете — на друг. Едно младо момче предложило: "Хайде, давайте по-скоро, по-скоро да доплуваме до тях!" Младият мъж казал: "Какво си се разбързал? Сега на спокойствие ще си построим сал и ще доплуваме до тях". Зрелият мъж им се присмял: "Какво сте се впрегнали, след час те сами ще доплуват". А старият мъж само ги гледал и им казал: "Изобщо не ви разбирам, аз и оттук виждам всичко много добре!" 

 Независимо от това, че по природа жената е по-хитра, мъжът по природа е по-умен. Умът е способност да се виждат явните взаимовръзки и способността да се действа въз основа на тях. Така че в съответствие с това мъжът отгатва само това, което вижда и чува, само това, което е на повърхността, докато жената може да види и по-дълбоко, да види скритата причина, но пропуска покрай ушите и не вижда явни неща. Затова мъжът лесно може да види лъжата и лицемерието, докато жената може да не ги забележи, тя лесно вярва на това, което вижда и чува на повърхността. Затова пък мъжът не може толкова лесно да разплете обърканите логически вериги на женските съображения, докато жената от километър усеща лабиринтите на човешките умозаключения, коварството, вероломството и предателството. Бедата обаче е в това, че тя почти никога не се доверява на интуицията си, а предпочита да вярва на това, което й е приятно, на това, което й казват, отколкото на неприятните неща, които вижда.

    Нагледно това може да се опише по следния начин:

  Когато на жената казват: "Ах, каква красавица, колко е умна!", жената се разтопява и ще приеме комплимента за чиста истина. Когато казват на мъжа: "Ти си най-най-най!" , по-вероятно е той да застане нащрек, виждайки в това уловка (понеже той самият никога не се смята за най-най, вечно преследвайки тази цел) и ще се опита по вашето поведение да определи с каква цел вие го ласкаете.
Това, което действа при жената, изобщо не работи при мъжа. Така че не прилагайте към мъжа това, което е подходящо за вас.
По-добре е да се ориентирате към обратното.

  Това свойство като недосетливост при мъжа се обяснява със същото възприемане на света: той не е в състояние да се досети, в неговия компютър няма такава опция, той вижда само онова, което му е поднесено на поднос.
Затова е безполезно да му намеквате, че се нуждаете от внимание, казвайки му: ""Ох, мили, ако знаеш само в какво мрачно настроение съм изпаднала, не мога да си намеря място!" Най-вероятно в този случай той да каже: "Вземи таблетка".
Той няма да изнесе боклука, ако торбичката е оставена ей-така в коридора. Той ще го направи само ако вие директно му кажете, че тази торба боклук е оставена за него.

   Затова, ако вие му казвате, че той не ви интересува като мъж, а в същото време му подарявате картички със сърчица по повод и без повод, той по-сокро ще ви вземе за наивна глупачка, отколкото за независима лейди.
А ако му направите тънък намек за нещо и без да дочакате никаква реакция от негова страна, започнете да му викате, колко той е невнимателен към вас, със сигурност ще създадете впечатление за себе си като за опасна истеричка.
........
По този начин, стратегията на поведението към мъжа е много фина игра със сложни за жената правила. Но тя лесно се вписва във вашия начин на живот, ако вие действително искате това.

/има продължение/
http://margaritta.dir.bg/2dekemvri/07rubshtein2.htm


Тагове:   мъж,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: strannica
Категория: Други
Прочетен: 1506527
Постинги: 440
Коментари: 1501
Гласове: 8985