Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.07.2010 16:11 - "Никога не задавайте въпроса “какво ще стане с мен”
Автор: strannica Категория: Други   
Прочетен: 3671 Коментари: 1 Гласове:
6




Казвате: «Какво ще стане с нас?» По-хубави времена от тия никога не са наставали за разумните. Но и по-лоши времена не са наставали за глупавите. Който е глупав, на ръжен ще го пекат, а който е умен – пеш ще ходи, без такси. Тук имам предвид следното: Всеки човек, който иска да се качи на такси, е инвалид. За мен файтони, таксита са изключения. Да се качиш на кон може, но и то е изключение – аз не искам да имам в ума си един кон и да се уповавам на него. Ако дойде един кон, добре е дошъл, но аз винаги се уповавам преди всичко на себе си, уповавам се на своите крака и мога да ходя тъй бързо, както може да ходи едно такси. Мога да ходя и полека, както върви една мравка. Пък ако някой път дойде таксито – добре е дошло! За да е свободен умът ви, считайте всички условия за нещо странично, не влагайте в ума си много пари, понеже ще ви спънат. Парите са нещо излишно – както и такситата, файтоните. В човешкия ум трябва да има нещо свещено: никога не задавайте въпроса “какво ще стане с мен”. Светът е пълен с разумни същества, които са завършили своето развитие на Земята. Влезте във връзка с тях, за да ви помогнат. Не мислете, че на тази земя само грешници живеят. Има разумни същества, сърцата на които трептят от Любов към нас. Има същества, които имат знания и те ни изпращат своето благопожелание. Ако имате радио, ще слушате. (ЖИВОТ, СВЕТЛИНА И СВОБОДА, Неделни беседи, 1931-1932)
..........................

Огънят ще дойде. Тогава къде ще се скриете? Дойде ли огънят, ще си спомните, че думите, които съм ви казал, са верни. Седрах, Месах и Авденаго бяха в огъня, но не изгоряха. Огънят е почнал. Туй разстройство на нервната система, което е обхванало света, е огнената пещ, в която ще горим. Огън, а не потоп, ще бъде наказанието. За тези, които вървят по Божия Път, този огън ще бъде благословение.
(УЧИТЕЛЯ ЗА СЕБЕ СИ, 22.IХ.1936 г.)
Потопът стана, когато хората се отклониха от правия път. Той тури край на старата култура. Тя мина през вода, а сегашната култура минава през огън. И това не е идеалното. Най-после ще дойде културата на изгряващото слънце, което ще дава на хората най-красивото, най-хубавото, от което те имат нужда. Светът не трябва да се потопи, а да мине през огън и да се пречисти. Има неща, които трябва да се изгорят; има неща, които не трябва да минат нито през вода, нито през огън. Когато плодът зрее, нито през вода се прекарва, нито през огън.(НОВОТО НАЧАЛО, Утринни слова, 1943-44)
..................................

Има начин, по който човек може да се спаси от огъня. Какъв е този начин? Като повиши вибрациите на своя организъм по-високо от тези на огъня. Тогава той може да влезе в огъня, да стане почти невидим и да излезе от него невредим. Има един начин, по който човек може да влезе и в най-дълбоката вода, без да се удави. Кой е този начин? Да направи тялото си по-обемисто и с по-малко тегло. Следователно има начини, по които хората могат да се издигнат над трудностите и страданията в живота. (СИНОВЕ НА ВЪЗКРЕСЕНИЕТО, Неделни беседи, 1927-28)

Сега става голямо преустройство на материята. Всичко претърпява промяна. Планините в целия Балкански полуостров, а и в цяла Европа, постоянно изменят своя център. Целият континент се движи към екватора. След хиляди години Слънцето ще изгрява на север – тогава север ще бъде сегашният изток и светът ще стане по-добър. В човешкия свят север показва егоизма на човек, а в Божествения Свят север означава Истината. Щом север стане изток, от този полюс ще потече благотворна енергия за човека и той ще стане истински духовен. (ПО БОГА НАПРАВЕНИ, Съборни беседи, 1929)

Беинса Дуно: Избрани цитати и пророчества за бъдещето
Прочетено в
ОТ ИЗВОРА



Тагове:   мен,   Какво,


Гласувай:
6



1. galatceq - Една хубава подборка от посланията ...
04.07.2010 16:16
Една хубава подборка от посланията на Дънов . Благодаря ти ! :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: strannica
Категория: Други
Прочетен: 1509342
Постинги: 440
Коментари: 1501
Гласове: 8985