Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2010 10:07 - На концерта на ДДТ в София
Автор: strannica Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3019 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 28.10.2010 12:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    За ДДТ никога няма да ми стигнат суперлативите :)
    Трудно е да се предаде състоянието по време на концерта им и след това...
     Веднага да кажа - в противовес на "Фокус", където чета (по повод на концерта на "Александровския хор на Червената (?!?) армия в НДК")
: "Въпреки че по същото време в зала „Фестивална” имаше друг руски концерт, на групата ДДТ, за пръв път в България, зала 1 беше пълна с хора...Голяма част от публиката припяваше на всяка втора руска песен, изпълнявана от Александровски хор." -
     зала "Универсиада" /а не "Фестивална"...и тази "Червена армия" откъде я извадиха?!/ също беше пълна! И публиката също припяваше на всяка от познатите песни на ДДТ /защото имаше и непознати, от най-новите им песни/. Мен лично след концерта малко ме наболяваше гърлото и доста ме боляха дланите :) ...те и досега ме болят...
      На входа ни посрещаха едни момиченца, облечени със стари съветски ученически униформи - с белите престилчици и червени пионерски връзки - раздаваха реклами на веригата руски гастрономи "Берьозка"...Да бяха отишли при Александровския хор в НДКто - повече щяха да пасват. Пък може и там да са стояли същите на входа, знам ли.
      Оттам нататък впечатлението вече не беше помрачавано от никакви призраци от миналото :)

image

       Публиката беше невероятна. Шевчук и групата - още повече :)
       Знайно е, че за него е много важен контактът с публиката. Не мислех, че ще има с нашата публика някакви проблеми. Както и стана. Той е от тези, които не само карат публиката да отваря сърцата си към него, но и превръща прословутия "контакт" в истинска магия. Която ти се иска да не свършва.
      Отначало имаше един чичо, който се опитваше кой знае защо да превежда :))) Едва ли в залата имаше човек, който да не е слушал никога ДДТ  и съответно хептен да не отбира от този толкова далечен и неразбираем чужд език :)

image

       ДДТ пак ни зареди - с доброта, с енергия, с вяра, с усещането, че -  въпреки всичко - "Животът продължава". И е прекрасен!


http://www.youtube.com/watch?v=7j1Nr_83LqA







Тагове:   ДДТ,


Гласувай:
6



1. 4aiotgluhar4e - Страхотно!
25.10.2010 19:30
Благодаря за видеото! Само преводът дразни, но ще го преглътнем.
Обожавам ДДТ, а не можах да отида. Остава надеждата, че ще дойдат пак.
цитирай
2. strannica - "Добрий Ден Товарищи"- ...
28.10.2010 12:13
"Добрий Ден Товарищи"- така превеждам вече името на ДДТ", заяви осователят и лидер на култовата група Юрий Шевчук...
...ДДТ изнесоха един истински рок спектакъл, мощно подкрепен с визия (огромен LED екран), звук и най-вече емоция, толкова присъща на руската музика. Новата програма, която прави в момента 30-годишната група, е основана върху елементите на рок спектакъл, но естествено като за първо гостуване ДДТ изпълниха и някои от най-старите си и любими хитове.
Акустично, само с една китара Юрий Шевчук откри концерта с изпълнение на една от най-известната песни "Дождь", а веднага след това новата вокалистка Альона Романова изненада публиката с руски интонационни мотиви.
..."Аз смятам, че не може шофьорът само да върти "геврека" и да не му се разрешава да прави нещо друга, нито дърводелецът да прави само столове. Абсолютно съм убеден, че всеки има право да участва в управлението и да има гражданско отношение. И съм готов да се бия за това си убеждение"- заявява Шевчук.
Като приятел сред приятели Юрий Шевчук споделяше идеите и песните си с публиката, а песни като "Время", "Одноразовая жизнь", "Ето все" и разбира се прочутата "Осень" .., се редуваха с композиции от най-новия албум на групата "Одиночество".
...Близо два часа здрав руски рок... разтресе зала Универсиада в неделната вечер на 24 октомври и ни показа едно друго лице на руската музика и култура. И заради това това друго лице разбрахме, защо тази група е била толкова години забранена. Защото рокът е може да е и повече от музика, повече от текст, повече от забава. Освен всичко това рок музиката може да е позиция, бунт, борба, честност и отстояване на убежденията до край.
...Юрий Шевчук е издигнат кандидат-президент на Русия през 2012 година от инициативен комитет, с мотивите, че няма друга личност в Русия, която да се ползва с такова безрезервно доверие в широките маси. Това съвсем между другото...

http://www.mono.bg/article-6445.html
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: strannica
Категория: Други
Прочетен: 1506787
Постинги: 440
Коментари: 1501
Гласове: 8985